Στα «μαλακά» ο δικηγόρος Απ. Λύτρας

Ο γνωστός ποινικολόγος απολογήθηκε χθες ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας για το κακούργημα της ενδοοικογενειακής βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης

Στα «μαλακά» για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου έπεσε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, ο οποίος απολογήθηκε χθες ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας για το κακούργημα της ενδοοικογενειακής βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Ο γνωστός -από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις- δικηγόρος χρειάστηκε μάλιστα να παραμείνει ενώπιον της ανακρίτριας και του εισαγγελέα μόλις τρεις ώρες, αν και είχε να αντικρούσει ένα βαρύτατο κακούργημα που επισύρει κάθειρξη έως και 20 έτη. Ο χρόνος αυτός, όπως αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος, ήταν αρκετός ώστε ο δικηγόρος να ομολογήσει ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του, να ζητήσει συγγνώμη για την άγρια κακοποίησή της και εν συνεχεία να αποχωρήσει χωρίς χειροπέδες στα χέρια από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, κάνοντας μάλιστα και δήλωση… μεταμέλειας στις τηλεοπτικές κάμερες! Ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν ότι δεν πρέπει να προφυλακιστεί, αλλά να παραμείνει ελεύθερος με την επιβολή των εξής περιοριστικών όρων: Να μετοικίσει από το σπίτι όπου διαμένει με τη σύζυγό του, να μην την πλησιάζει, αλλά και να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ενώπιον ψυχολόγου.

Η απόφαση, πάντως, ανακρίτριας και εισαγγελέα για μη προφυλάκιση προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις. Το αποκορύφωμα ήταν αργά χθες το μεσημέρι η πρόεδρος και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάππα και Γεωργία Αδειλίνη να διατάξουν κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα σε βάρος της ανακρίτριας και του εισαγγελέα που αποφάσισαν τη μη προφυλάκιση του Απόστολου Λύτρα.

Η δικογραφία

Στη δικογραφία εμπεριέχονται σοκαριστικές μαρτυρίες για τον άγριο ξυλοδαρμό της κυρίας Πολυζωγοπούλου από τον κατηγορούμενο σήμερα σύζυγό της, με πλέον χαρακτηριστική την κατάθεση του γιατρού που την εξέτασε. Μώλωπες σε όλο το πρόσωπο και στα μάτια, κομμένη γλώσσα, κάταγμα μύτης, αλλά και τούφες μαλλιών στα ρούχα και στο σώμα της γυναίκας είναι μόνο κάποια από τα ευρήματα του γιατρού, ο οποίος κατάλαβε εξαρχής πως τα χτυπήματα αυτά σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν με την εξήγηση που έδινε αρχικά το ζευγάρι, ότι δηλαδή προήλθαν από πτώση της γυναίκας από τις σκάλες του σπιτιού τους.

Μάλιστα, η γυναίκα ήταν τόσο κακοποιημένη που η εικόνα της προκάλεσε σοκ στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ακόμη και οι έμπειρες νοσοκόμες βλέποντας το πρόσωπό της έκλαιγαν. «Ομολόγησα την πράξη μου, ζήτησα συγγνώμη από τη σύζυγό μου που την υπεραγαπώ και τις τρεις κόρες μου. Δυστυχώς, βρέθηκα σε μια κατάσταση που έγινε αυτό το περιστατικό. Κι εγώ ακόμα δεν μπορώ να δώσω εξήγηση. Οπως και εκείνη κατέθεσε, δεν έχω υπάρξει ποτέ βίαιος. Θα κοιτάξω να δω με ποιον τρόπο μπορώ να θεραπευτώ, να ζητήσω βοήθεια» ήταν τα πρώτα λόγια του Απόστολου Λύτρα κατά την έξοδό του χθες από τα δικαστήρια.


«Κατάπινα αίματα, τον παρακαλούσα να με πάει στο νοσοκομείο»

«Γροθιά στο στομάχι», ωστόσο, αποτελεί η κατάθεση που έδωσε στην ανακρίτρια η δικηγόρος, η οποία περιγράφει με σοκαριστικές λεπτομέρειες το εύρος της κακοποίησης που υπέστη, σπεύδοντας πάντως να ξεκαθαρίσει πως ο σύζυγός της δεν την είχε κακοποιήσει ποτέ ξανά στο παρελθόν!

«Στις 15/06/2024 πήγαμε μαζί σε εστιατόριο στη Βουλιαγμένη, στα νότια προάστια, με μια μεγάλη παρέα. Κάποια στιγμή γύρω στις 23.30 λογομαχήσαμε για ασήμαντη αφορμή και συγκεκριμένα γιατί εγώ κοίταζα το κινητό μου και ο σύζυγός μου δεν ξέρω τι θεώρησε, πάντως μου έκανε σκηνή ζηλοτυπίας. Η αλήθεια είναι ότι εγώ μιλούσα με την αδερφή μου, στην οποία είχα αφήσει το παιδί μου για να βγούμε και η οποία μου έστελνε βιντεάκια με τη μικρή μου. Μου ζήτησε επιτακτικά να φύγουμε, αλλιώς θα έκανε φασαρία μέσα στο μαγαζί» είπε στην ανακρίτρια η κυρία Πολυζωγοπούλου και συνέχισε: «Εγώ, επειδή τον είδα σε κατάσταση άνευ λόγου έξαλλη, τον ακολούθησα και φύγαμε… Μόλις έβαλε μπροστά το αυτοκίνητο, άρχισε να με βρίζει και μου έριξε την πρώτη μπουνιά».

Πήρε το κινητό από τα χέρια

Στη συνέχεια, όπως περιγράφει η δικηγόρος, ο σύζυγός της άρχισε να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα, της πήρε το κινητό από τα χέρια και λίγο μετά σταμάτησε το αυτοκίνητο και άρχισε να τη χτυπά αλύπητα. «Η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Ούρλιαζα “βοήθεια” και τον παρακαλούσα να σταματήσει, ενώ το πρόσωπό μου ήταν γεμάτο αίματα και τα κατάπινα και ένιωθα ότι πνίγομαι. Κάποια στιγμή ένιωσα ότι χάνω τις αισθήσεις μου. Προφανώς με είδε σε αυτή την κατάσταση και σταμάτησε. Τον παρακαλούσα να με πάει σε κάποιο νοσοκομείο και να μου δώσει το κινητό μου προκειμένου να ειδοποιήσω την αδερφή μου ή κάποιον δικό μου. Ο ίδιος δεν ανταποκρινόταν σε τίποτα από όλα αυτά, παρότι του έλεγα ότι θα πεθάνω, γιατί αιμορραγούσα πάρα πολύ» κατέθεσε η κυρία Πολυζωγοπούλου, για να προβεί λίγο αργότερα σε μια αποκάλυψη.

Οπως αναφέρει, για να πείσει τον δικηγόρο να την πάει σε γιατρό χρειάστηκε να του υποσχεθεί πως αν τη ρωτήσουν για τα τραύματά της, εκείνη θα πει πως έπεσε μόνη της! «Με οδήγησε στο σπίτι… Μου είπε να πλυθώ και να αλλάξω ρούχα, κι εγώ τον παρακαλούσα να με πάει σε ένα νοσοκομείο. Εγώ του είπα ότι αν με πάει στο νοσοκομείο, δεν θα πω ότι με χτύπησε, αλλά ότι έπεσα μόνη μου. Πράγματι, μου είπε να κάνω ένα μπάνιο και να αλλάξω ρούχα, και με πήγε στην Ευρωκλινική». Ακολούθως η γυναίκα ανέφερε πως είχε ζητήσει διαζύγιο από τον Απόστολο Λύτρα από τον περασμένο Οκτώβριο, διότι, όπως ανέφερε, οι σχέσεις τους δεν ήταν καλές. «Τον Οκτώβρη τού είχα ζητήσει να χωρίσουμε, αλλά δεν ήταν βίαιος, παρότι ήταν δύσκολος ως χαρακτήρας… Γνωρίζω ότι έκανε σκοποβολή ως χόμπι και δεν μου άρεσε που είχαμε όπλα στο σπίτι και του είχα ζητήσει να τα απομακρύνει» είπε χαρακτηριστικά.


Ο 52χρονος νομικός έχει ασχοληθεί με δικαστικές υποθέσεις μεγάλης δημοσιότητας

Από τα έδρανα των συνηγόρων υπεράσπισης στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθεί ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας αυτεπαγγέλτως, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του, επίσης δικηγόρου, Σοφίας Πολυζωγοπούλου. Ο 52χρονος νομικός έχει ασχοληθεί με δικαστικές υποθέσεις με μεγάλη δημοσιότητα. Μεταξύ άλλων, εκπροσώπησε την Ιωάννα Παλιοσπύρου, που είχε δεχθεί επίθεση με βιτριόλι το 2020.

Η εντολέας του δικαιώθηκε με την καταδίκη της γυναίκας που της είχε επιτεθεί με το καυστικό υγρό. Επίσης, υπερασπίστηκε τη μητέρα της 11χρονης που είχε πέσει θύμα βιασμού και μαστροπείας στον Κολωνό. Στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο η μητέρα καταδικάστηκε για εκβίαση και αθωώθηκε για την κατηγορία της πορνογραφίας. Επίσης, είχε απαλλαχθεί για την κατηγορία της μαστροπείας, αλλά θα ξαναδικαστεί σε δεύτερο βαθμό, καθώς η Εισαγγελία Εφετών προχώρησε σε έφεση.

Συνεργάτρια

Ο Απόστολος Λύτρας είχε αναλάβει και τη Ρούλα Πισπιρίγκου για τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα, αλλά παραιτήθηκε τον Μάρτιο του 2022. Το 2016 είχε εκπροσωπήσει την οικογένεια του Παντελή Παντελίδη στα δικαστήρια που έγιναν με τις συνεπιβάτιδες του μοιραίου οχήματος, Μίνα Αρναούτη και Φρόσω Κυριακού. Οι δύο γυναίκες ζητούν αποζημίωση από την εταιρία που είχε ασφαλίσει το αυτοκίνητο του τραγουδιστή.

Στην υπόθεση revenge porn κατά του Στάθη Παναγιωτόπουλου είχε αναλάβει την υπεράσπιση της 28χρονης πρώην συντρόφου του παρουσιαστή. Κατά καιρούς έχει εκπροσωπήσει διάφορους επωνύμους, όπως ο Θέμης Αδαμαντίδης και η πρώην παίκτρια του «Survivor» Σοφία Μαργαρίτη. Στο δικηγορικό του γραφείο είναι συνεργάτρια η σύζυγός του Σοφία Πολυζωγοπούλου, που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον ίδιο. Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι η 37χρονη είχε προσφέρει στο παρελθόν νομική βοήθεια σε κακοποιημένες γυναίκες. Είναι νομικός σύμβουλος στη Στέγη Κακοποιημένων Γυναικών, μέλος της Ενωσης Ποινικολόγων Ελλάδος, της Ενωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων και επιστημονική συνεργάτιδα στον Επιστημονικό Ομιλο Νέων Πολιτικών Επιστημόνων.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα