Athens Pride: Ενας νόμος δεν τους φτάνει!

Ακρότητες, προκλήσεις κατά της οικογένειας και του παραδοσιακού τρόπου ζωής από χιλιάδες δικαιωματιστές στο κέντρο της πρωτεύουσας

Με πάσης φύσεως ακρότητες, προκλήσεις και γραφικότητες διοργανώθηκε και φέτος το λεγόμενο Athens Pride, με αρκετούς «πολύχρωμους» δικαιωματιστές να συρρέουν στο κέντρο της Αθήνας ώστε να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, που λειτούργησαν ως «προάγγελος» του EuroPride που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 21 έως τις 29 Ιουνίου.

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου οι συμμετέχοντες και οι γνωστές συλλογικότητες βρέθηκαν στην πρωτεύουσα με σκοπό να πάρουν μέρος στις δράσεις που είχαν προγραμματιστεί για το φεστιβάλ, πριν από την καθιερωμένη πορεία. Στο φετινό Athens Pride κυριάρχησε το σύνθημα «Ενας νόμος δεν αρκεί», με τους συμμετέχοντες να ζητούν ακόμα περισσότερα δικαιώματα, αφού ο «γάμος» δεν τους είναι αρκετός! Δεν έλειψαν οι περίεργες και κραυγαλέες εμφανίσεις, τα προκλητικά πανό, τα πλακάτ κατά του παραδοσιακού τρόπου ζωής και της οικογένειας και οι σχεδόν γυμνοί διαδηλωτές.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του Athens Pride οι συμμετέχοντες τόνισαν ότι οι νομικές αλλαγές δεν αρκούν για την πλήρη αποδοχή και την ισότητα της κοινότητάς τους (τι άλλο θέλουν, άραγε;), ενώ μίλησαν για εμπόδια στην κοινωνική ένταξη που τα άτομα αυτά αντιμετωπίζουν συστηματικά στην οικογένεια, στον εργασιακό χώρο, στον δημόσιο χώρο, στην υγεία, στην εκπαίδευση και σε όλες τις πτυχές του καθημερινού τους βίου. Το φεστιβάλ της γραφικότητας άρχισε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι, ενώ γύρω στις 19.00 ακολούθησε η… πολύχρωμη πορεία, με αφετηρία τη Βουλή. Οι συμμετέχοντες διένυσαν μία μικρή απόσταση, με μουσικές, συνθήματα και τραγούδια, και κατέληξαν λίγο πριν από τις 21.00 στο ίδιο σημείο. Μάλιστα, απόλαυσαν τη συναυλία που είχε προγραμματιστεί στην πλατεία Συντάγματος με τις ευλογίες της κυβέρνησης και του Δήμου Αθηναίων! Το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος βρέθηκε κι ένας ιερέας που διαμαρτυρόταν κατά του Pride, σηκώνοντας μάλιστα έναν σταυρό και την Καινή Διαθήκη, ωστόσο απομακρύνθηκε χωρίς να προκληθούν εντάσεις και επεισόδια.

Το «πάρτι» του Σαββάτου ήταν μία μικρή γεύση από όσα θα ακολουθήσουν στη Θεσσαλονίκη. Οι εκδηλώσεις των ΛΟΑΤΚΙ θα κορυφωθούν την τελευταία εβδομάδα του μήνα με το EuroPride. Μάλιστα, εκτιμάται πως τουλάχιστον 40.000 επισκέπτες από όλη την Ευρώπη θα βρεθούν στην πόλη για τη μεγάλη διοργάνωση, που θα παρουσιάσουν ο Γιώργος Καπουτζίδης και ο Φώτης Σεργουλόπουλος. Ποιοι άλλοι…


Παρήλασαν καμαρωτοί Πατέλης, Σκέρτσος και άλλοι

H συνήθεια που έγινε… λατρεία! Βροντερό «παρών» στο δημόσιο πάρτι των ΛΟΑΤΚΙ στο κέντρο της Αθήνας έδωσαν οι πιο στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, Πατέλης και Σκέρτσος.

Οι ΛΟΑΤΚΙ, που βρήκαν «λίγη» τη νομοθέτηση υπέρ τους από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρήλασαν έχοντας στο πλευρό τους όχι τον ίδιο τον πρωθυπουργό, που τον συμβούλεψαν να κρατήσει χαμηλούς τόνους μετά το εκλογικό βατερλό, αλλά τους ανθρώπους του. Εκεί ήταν ο οικονομικός σύμβουλός του Αλεξ Πατέλης (που έχει παντρευτεί στο εξωτερικό τον Μιχάλη της καρδιάς του), ο Ακης Σκέρτσος και η Δόμνα Μιχαηλίδου, άπαντες καμαρωτοί σε πρώτο πλάνο.

Οι ΛΟΑΤΚΙ, που παρήλασαν με φούστες, μακιγιάζ και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, είχαν ως σύνθημα το «Ενας νόμος δεν αρκεί»… Δεν τους έφτασε, δηλαδή, η νομοθέτηση που έκανε η κυβέρνηση για πάρτη τους και για τον λόγο αυτό καταποντίστηκε στις πρόσφατες εκλογές, θέλουν κι άλλο. Αυτή τους την ανάγκη πήγαν προφανώς να ακούσουν από κοντά οι στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Κι όλα αυτά παρότι ο λαός τούς έστειλε το δικό του μήνυμα… Εκείνοι, αγνοώντας τα πάντα, χαμογέλασαν, φωτογραφήθηκαν και πέρασαν υπέροχα στην παρέλαση της… υπερηφάνειας! Στην πορεία, επίσης, ήταν παρόντες ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο Νάσος Ηλιόπουλος και η Πέτη Πέρκα, που δεν θα μπορούσαν να λείπουν… Σχολιάστηκε πάντως η απουσία του Στέφανου Κασσελάκη.


Εβγαλαν χολή κατά της Λατινοπούλου

Η προκλητική γιορτή του Athens Pride 2024 είχε και πολιτική χροιά, αφού υπήρξαν και ορισμένοι που εκμεταλλεύτηκαν την ημέρα με σκοπό να βγάλουν χολή κατά της προέδρου της Φωνής Λογικής, που έχει εκφράσει ανοιχτά τις θέσεις της απέναντι στους ομοφυλοφίλους. Για τέτοια… ανεκτικότητα μιλάμε, που αυτοί που την επιζητούν δεν την ανέχονται για τους υπολοίπους!

Ετσι, η Αφροδίτη Λατινοπούλου βρέθηκε στο στόχαστρο ορισμένων συμμετεχόντων στην παρέλαση, οι οποίοι, όπως φάνηκε, δεν βγήκαν στους δρόμους μόνο για να ζητήσουν ίσα δικαιώματα για όλους, αλλά και για να υψώσουν προσβλητικά πλακάτ και υβριστικά συνθήματα προς το πρόσωπό της. Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου με πρωταγωνιστή έναν νεαρό που σηκώνει γεμάτος χαμόγελο ένα πλακάτ που γράφει: «Λατινοπούλου, έλα στο γάμο μου μωρή ομοφοβικιά».

Στη διοργάνωση του Pride αντέδρασε η Ελληνική Λύση, η οποία αναφέρει: «Οι δημόσιες παρελάσεις οφείλουν να προάγουν αρχές, αξίες και να τιμούν ανδραγαθήματα, μνήμες ηρώων και εθνικές επετείους πραγματικής υπερηφάνειας. Για τις δημόσιες εκδηλώσεις ψευδεπίγραφης “υπερηφάνειας”, που πρακτικά αποτελούν δημόσιο ευτελισμό μιας προσωπικής, ελεύθερης επιλογής, ταυτιζόμαστε πλήρως με τα λόγια του αείμνηστου Χρίστου Σιμαρδάνη που, όπως χαρακτηριστικά δήλωνε, “περήφανος πρέπει να είναι κάποιος επειδή είναι τίμιος, καλός άνθρωπος ή καλός πατέρας” και όχι επειδή είναι ομοφυλόφιλος».

Τέλος, προβλήματα προκάλεσε η ομοφυλοφιλική γιορτή στη ΝΙΚΗ, που αρχικώς τοποθετήθηκε σχεδόν… θετικά στη διοργάνωσή της, υποστηρίζοντας ότι καθένας είναι ελεύθερος να πράττει ό,τι θέλει. Επειτα από τον σάλο που δικαίως προκλήθηκε η ΝΙΚΗ αναδιπλώθηκε και με νεότερη ανακοίνωση προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις δηλώνοντας με… καθυστέρηση αντίθετη σε τέτοια γεγονότα. Οπως φαίνεται στη ΝΙΚΗ έχουν χάσει… την μπάλα και δεν μπορούν να αρθρώσουν πλέον σοβαρό λόγο ούτε για τα αυτονόητα. Προφανώς λύγισαν κι αυτοί από την πίεση της πολιτικής ορθότητας! Κρίμα…

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα