Βεντέτα ο φόνος στην Ακτή Μουτσοπούλου

Σε αντεκδίκηση για τη δολοφονία του θείου του αποδίδει ο Κούρδος δράστης την εν ψυχρώ εκτέλεση του συμπατριώτη του

Σε αντεκδίκηση για τη δολοφονία του θείου του αποδίδει ο 23χρονος Κούρδος δράστης την εν ψυχρώ εκτέλεση του 42χρονου συμπατριώτη του και τον σοβαρό τραυματισμό ενός ακόμη άνδρα σε σούπερ μάρκετ στην Ακτή Μουτσοπούλου στον Πειραιά. «Είχαν σκοτώσει τον θείο μου στην Τουρκία και ήρθα να πάρω εκδίκηση» είπε στους αστυνομικούς, λίγο μετά το στυγερό έγκλημα το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, μπροστά στα μάτια των έντρομων πελατών του σούπερ μάρκετ.

Οπως είπε, ο άνδρας τον οποίο πυροβόλησε είχε δολοφονήσει μέλη της οικογένειάς του, ενώ είχε βασανίσει και τον ίδιο. «Ο (…) με είχε βασανίσει άγρια στην Τουρκία. Δείτε τα σημάδια που έχω στο σώμα – αυτός τα έχει κάνει. Επίσης, τα μέλη της συμμορίας του είχαν σκοτώσει πολλούς συγγενείς μου. Είχαν δολοφονήσει τον πατέρα μου, τον θείο μου και άλλους. Ημουν αποφασισμένος να πάρω εκδίκηση» υποστήριξε. Με την κατάθεσή του επιχειρεί να αποδώσει ως κίνητρο της ανθρωποκτονίας λόγους βεντέτας και οικογενειακής εκδίκησης. Μέχρι χθες δεν είχε επιβεβαιωθεί από τις τουρκικές Αρχές ο ισχυρισμός του 23χρονου περί δολοφονίας θείου του.

Τα έμπειρα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν και άλλα ενδεχόμενα ως προς τα αίτια της φονικής συμπλοκής, που είχε ως αποτέλεσμα έναν νεκρό και έναν τραυματία. Μεταξύ άλλων εξετάζουν το ενδεχόμενο να συνδέεται με τη σύλληψη, πριν από έναν μήνα στους Αμπελόκηπους, του 29χρονου Ramazan Baygara, ο οποίος φέρεται ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης με έδρα τα Αδανα και καταζητούνταν με ερυθρά αγγελία της Interpol. Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει και άλλες υποθέσεις, με πρώτη τη μαφιόζικη εκτέλεση των έξι Κούρδων στη Λούτσα στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου. Οι συνθήκες και του δεύτερου εγκλήματος παραπέμπουν σε μαφιόζικη εκτέλεση.

Τα δύο θύματα προσπάθησαν να σωθούν από τον δράστη που τους καταδίωξε και μπήκαν μέσα στο σούπερ μάρκετ, όπου πυροβόλησε έξι φορές. Από τα στοιχεία προκύπτει πως ο νεκρός και ο τραυματίας συνδέονται με οργάνωση που διακινεί ναρκωτικά στην Τουρκία. Εκτιμάται πως η δολοφονική επίθεση έγινε στο πλαίσιο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες.

Στο μεταξύ, σε βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας φαίνεται το πλήρωμα περιπολικού της Αμεσης Δράσης που σταματά για έλεγχο τον δράστη ο οποίος σκόρπισε τον τρόμο στο σούπερ μάρκετ του Πειραιά. Στη συνέχεια απεικονίζεται ο αστυνομικός να εντοπίζει το όπλο στην κατοχή του δράστη. Οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που χειρίζονται την υπόθεση συνέλεξαν έξι κάλυκες και δύο βολίδες από το σημείο. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως είχαν δει τον δράστη να βρίσκεται κοντά στο σούπερ μάρκετ και να παρακολουθεί τις κινήσεις στην περιοχή. Ο νεκρός και ο τραυματίας είχαν έρθει στην Ελλάδα στις αρχές του 2024 κι έμεναν σε κοντινή απόσταση από το σούπερ μάρκετ, όπου ο 23χρονος Τούρκος τούς έστησε φονική ενέδρα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα