Συνελήφθη γνωστός δικηγόρος

Ο 52χρονος ποινικολόγος φέρεται ότι έχει ξυλοκοπήσει άγρια την 37χρονη σύζυγό του, μητέρα του παιδιού του και βασική συνεργάτιδα στο γραφείο του στην πρωτεύουσα

«Πρωταγωνιστής» σε υπόθεση άγριας ενδοοικογενειακής βίας, και μάλιστα ιδιαίτερα σοβαρής, είναι πλέον ο 52χρονος γνωστός δικηγόρος των Αθηνών, ο οποίος περνάει σήμερα το κατώφλι του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για κακουργηματική κατηγορία που τον θέλει να έχει ξυλοκοπήσει άγρια την 37χρονη σύζυγό του, επίσης γνωστή δικηγόρο της πρωτεύουσας.

Χθες, μάλιστα, ο γνωστός ποινικολόγος πέρασε την πύλη των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όχι βεβαίως ως συνήγορος και υπερασπιστής κάποιου κατηγορουμένου, αλλά ως υπόλογος ο ίδιος απέναντι στη Δικαιοσύνη, και μάλιστα για ένα βαρύ και με ιδιαίτερη απαξία αδίκημα: αυτό της ενδοοικογενειακής βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος της γυναίκας του, μητέρας του παιδιού του και βασικής συνεργάτιδας στο δικηγορικό του γραφείο, την οποία φέρεται ότι χτύπησε άγρια τα ξημερώματα Κυριακής.

Ο 52χρονος, συνοδευόμενος από αστυνομικούς, οδηγήθηκε αρχικά στο κτίριο της Εισαγγελίας, και εκεί άκουσε τον εισαγγελέα να του απαγγέλλει την κατηγορία για ενδοοικογενειακή βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, αδίκημα που είναι σε βαθμό κακουργήματος. Στη συνέχεια πήρε τον δρόμο για το γραφείο της ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα, αλλά, όπως είχε το δικαίωμα, ζήτησε και έλαβε προθεσμία μέχρι σήμερα το πρωί για να απολογηθεί. Κατόπιν έφυγε από τα δικαστήρια και παρέμεινε κρατούμενος στη ΓΑΔΑ μέχρι τη σημερινή απολογία του στην ανακρίτρια.

Ειδική δωσιδικία

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε για την περίπτωσή του είναι αυτή που προβλέπει για κάθε «κοινό θνητό», καθώς η δίωξη που άσκησαν στον ποινικολόγο οι εισαγγελικές Αρχές είναι σε βαθμό κακουργήματος. Δηλαδή, το καθεστώς της ειδικής δωσιδικίας που ισχύει για τους δικηγόρους στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί, καθώς αφορά μόνο κατηγορίες που είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

Ολα άρχισαν τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν ο δικηγόρος μετέφερε τη σύζυγό του άγρια χτυπημένη στην Ευρωκλινική Αθηνών στους Αμπελοκήπους. Η γυναίκα έφερε εμφανή τραύματα στο πρόσωπο και το σώμα της, και παρά το γεγονός ότι συνοδευόταν από τον σύζυγό της χτύπησε αμέσως «καμπανάκι» στους γιατρούς για το ενδεχόμενο να έχει υποστεί ενδοοικογενειακή βία. Γιατρός της κλινικής ανέλαβε άμεσα να εξετάσει τη δικηγόρο και τη ρώτησε τι προκάλεσε τα τραύματα που έβλεπε στο σώμα της. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η γυναίκα εκείνη τη στιγμή απάντησε στον γιατρό πως τη χτύπησε ο σύζυγός της. Μετά την παραδοχή της αυτή, ο γιατρός ενημέρωσε αμέσως την Αστυνομία για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και λίγο αργότερα αστυνομικοί έσπευσαν στην κλινική. Ακολούθως, το ζευγάρι οδηγήθηκε στο Τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας του Τμήματος Ομονοίας, και εκεί σχηματίστηκε δικογραφία. Με εισαγγελική εντολή διατάχθηκε η σύλληψη του δικηγόρου, ο οποίος λίγο πριν οδηγηθεί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων για τα περαιτέρω είχε δώσει, όπως όλοι οι συλληφθέντες για εγκλήματα της ποινικής νομοθεσίας, αποτυπώματα και φωτογραφίες στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Η υπόθεση, ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, άρχισε να περιπλέκεται όταν θύμα και θύτης έφτασαν στο αστυνομικό τμήμα. Εκεί η δικηγόρος φέρεται ότι άλλαξε «γραμμή» και τα «γύρισε». Η γυναίκα άρχισε να λέει στους αστυνομικούς ότι τα τραύματά της προκλήθηκαν επειδή έπεσε από σκάλες και όχι γιατί τη χτύπησε ο σύζυγός της. Την ίδια εξήγηση για τους μώλωπες και τα τραύματα στο κορμί της συζύγου του έδωσε στους αστυνομικούς και ο ποινικολόγος. Υπήρχε όμως η κατάθεση του γιατρού, ο οποίος επέμενε πως τα χτυπήματα που είδε στο σώμα της γυναίκας είναι προϊόν ξυλοδαρμού και έγιναν από ανθρώπινο χέρι.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα