Αρπαξε αλυσίδα σε… απευθείας σύνδεση

Θρασύτατος κλέφτης στην παραλία του Αλίμου τράβηξε βίαια τον σταυρό ηλικιωμένης και καταγράφηκε σε βίντεο

Μάστιγα έχουν γίνει τα τελευταία καλοκαίρια οι κλοπές σε παραλίες της Αττικής, με αποκορύφωμα την αφαίρεση αλυσίδας ηλικιωμένης λουομένης στην πλαζ του Αλίμου, σε ζωντανή σύνδεση με τηλεοπτικό κανάλι.

Στα πλάνα που κάνουν τον γύρο του κόσμου και δυσφημίζουν την Ελλάδα καταγράφεται ο θρασύτατος μελαψός κλέφτης να πλησιάζει την ηλικιωμένη γυναίκα, να της αρπάζει με βιαιότητα τον χρυσό σταυρό που φορούσε στον λαιμό και έπειτα να περνά τρέχοντας μπροστά από την κάμερα και τον δημοσιογράφο τηλεοπτικού σταθμού που είχε πάει στην παραλία για ρεπορτάζ.

Η ηλικιωμένη, που υπέστη σοκ, διηγήθηκε την περιπέτειά της στον εμβρόντητο δημοσιογράφο για την κλοπή που έγινε κυριολεκτικά πίσω από την πλάτη του. «Δεν κατάλαβα τίποτα. Ηταν πολύ ακριβός σταυρός με χοντρή αλυσίδα. Το είχαν τσεκάρει αυτοί» δήλωσε η γυναίκα. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης, αλλά ο κλέφτης και ο συνεργός του, ο οποίος κρατούσε τσίλιες, σύμφωνα με μαρτυρία του δημοσιογράφου, είχαν εξαφανιστεί. Λουόμενοι στην παραλία του Αλίμου και σε άλλες ελεύθερες πλαζ της περιοχής καταγγέλλουν πως οι κλοπές είναι συχνές κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν, κυρίως σε ηλικιωμένους που είναι ανήμποροι να αντιδράσουν.

Οταν αυτοί πηγαίνουν να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα, οι θρασύτατοι κακοποιοί αδειάζουν τις τσάντες που έχουν δίπλα στις πετσέτες τους στην παραλία. Αλλοι φτάνουν στο σημείο να σπάνε σταθμευμένα οχήματα παραθεριστών για να αφαιρέσουν χρήματα, πολύτιμα αντικείμενα, ακόμα και ρούχα, όπως περιέγραψε χθες λουόμενος.

Υστερα από τα πλάνα της ντροπής και τις καταγγελίες των πολιτών, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έσπευσε κατόπιν εορτής να εξαγγείλει πως αστυνομικοί θα πραγματοποιούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού περιπολίες στην παραλιακή μέχρι την Ανάβυσσο, για να αποτραπούν τα αυξημένα κρούσματα κλοπών σε βάρος παραθεριστών. «Στις παραλίες θα υπάρχουν σε λίγες ημέρες Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), αλλά και ένστολοι αστυνομικοί με δίκυκλα, έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή οποιοσδήποτε κάνει κάτι να εντοπιστεί» δήλωσε ο υπουργός. «Φτάνει μόνο να μην είναι περισσότεροι οι κλέφτες απ’ ό,τι οι αστυνομικοί στις παραλίες» απάντησαν στις εξαγγελίες του αγανακτισμένοι λουόμενοι.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα