Εκκενώθηκε η κατάληψη στη Θεολογική του ΑΠΘ

Δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας στην εκδίωξη της ομάδας αναρχικών που είχε καταλάβει το κυλικείο. Στον χώρο βρέθηκαν κράνη και ξύλα

Στην εκκένωση της κατάληψης του πρώην κυλικείου της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προχώρησαν ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. νωρίς το πρωί της Δευτέρας. Οι αστυνομικοί έφτασαν λίγο πριν από τις 5 το πρωί κι εκκένωσαν τον χώρο που είχε καταληφθεί από το «στέκι Primavera», από τον Σεπτέμβριο του 2023. Μέσα στον χώρο δεν εντοπίστηκαν άτομα, παρά μόνο ορισμένα αντικείμενα, όπως κράνη και ξύλα. Στη συνέχεια οι άνδρες της Αστυνομίας προχώρησαν στη σφράγιση του χώρου και λίγο μετά τις 6 το πρωί, όταν ολοκληρώθηκε η επιχείρηση, το παρέδωσαν στις πρυτανικές Αρχές.

Ρόπαλα

Εντούτοις το ίδιο μεσημέρι χρειάστηκε να επιχειρήσουν ακόμα μία φορά οι αστυνομικοί, με σκοπό να απομακρύνουν τα δεκάδες άτομα που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον χώρο. Οταν έλαβαν τέλος οι στιγμές έντασης, κατάφεραν να προχωρήσουν εκ νέου στο σφράγισμά του. Μέσα στις επόμενες ημέρες ο χώρος αναμένεται να δημοπρατηθεί, με απώτερο σκοπό να λειτουργήσει και πάλι σαν κυλικείο, εξυπηρετώντας τις ανάγκες των φοιτητών και όχι των αναρχικών οργανώσεων.

«Ενημερωθήκαμε για την κατάληψη του χώρου. Αποφασίστηκε να γίνει σήμερα η εκκένωση χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, καθάρισε ο χώρος και παραδόθηκε εκεί που έπρεπε να παραδοθεί, εκεί που ανήκει πραγματικά. Δεν υπήρχαν άτομα μέσα, μόνο κάποια υλικά που δεν χρήζουν ιδιαίτερης αναφοράς. Εγινε αυτό που έπρεπε να γίνει. Είχε κάποια κράνη, είχε κάποια ρόπαλα. Ακόμη είχε και πάρα πολλή ακαθαρσία» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του χθες το πρωί ο εκλεγμένος αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Χρήστος Σημεωνίδης και συμπλήρωσε: «Το βασικό θέμα για εμάς είναι να παραδοθεί ο χώρος στην εταιρία διαχείρισης του πανεπιστημίου. Είναι παθογένειες πολλών ετών, είναι σε πολλά σημεία, εμείς είμαστε πάντα σε ετοιμότητα ανά πάσα ώρα και στιγμή. Ολα αυτά πρέπει να παραδοθούν στους φοιτητές με την πλήρη έννοια της λέξης».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα