Στη φυλακή ο 23χρονος κακοποιητής

Ο Παλαιστίνιος πατριός κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για τον βασανισμό του 2,5 ετών κοριτσιού της συντρόφου του

Μορφή «χιονοστιβάδας» έχουν πάρει οι αποκαλύψεις στην υπόθεση της κακοποίησης του μόλις 2,5 ετών κοριτσιού από το Ηράκλειο Κρήτης, την ώρα που η τοπική κοινωνία παρακολουθεί τις εξελίξεις. Ο 23χρονος Παλαιστίνιος πατριός κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, ενώ η μητέρα του παιδιού αφέθηκε ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο να εμφανίζεται δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

«Είναι αρνητικός στις κατηγορίες εξαρχής. Αυτό που ισχυρίστηκε είναι ότι ουδέποτε χτύπησε την ανήλικη, αλλά ότι το κορίτσι γλίστρησε στο μπάνιο και χτύπησε στο σοβατεπί. Είπε ότι ειδοποίησε αμέσως τη μητέρα του, αλλά ήρθε η Αστυνομία» δήλωσε χθες ο δικηγόρος του 23χρονου Μίνως Αποστολάκης. Παράλληλα, η αρμόδια ανακρίτρια εξέδωσε διάταξη με την οποία ελήφθη γενετικό υλικό από τον αλλοδαπό, με σκοπό να διερευνηθεί το ενδεχόμενο σεξουαλικής κακοποίησης του νηπίου.

Χθες το πρωί ο 23χρονος, που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία κατ’ εξακολούθηση με τη μορφή της μεθοδευμένης πρόκλησης έντονου σωματικού πόνου, επικίνδυνης για την υγεία, σε βάρος ανήλικου θύματος, και η 21χρονη Ελληνίδα μητέρα του παιδιού, που κατηγορείται για συνέργεια και έκθεση ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, οδηγήθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου από την πλαϊνή πόρτα. Παρόντες στο δικαστήριο ήταν η προγιαγιά και ο προπάππος του παιδιού, οι οποίοι δήλωσαν σοκαρισμένοι, μην έχοντας ιδέα για όσα εκτυλίσσονταν στο σπίτι της οικογένειας. Το κλίμα ήταν εκρηκτικό, καθώς το «παρών» έδωσαν και συγγενείς του βιολογικού πατέρα, που ρωτούσαν με αγωνία για την κατάσταση της υγείας της μικρής, ενώ δεν παρέλειψαν να εκφράσουν την οργή τους απέναντι στον Παλαιστίνιο.

Ο πατέρας της μικρής έκανε σαφές πως επιθυμεί να αναλάβει την επιμέλειά της. «Είμαι νευριασμένος, θα ήθελα να το πάρω το παιδί, δεν είναι κατάσταση αυτή. Δεν ήξερα κάτι» είπε χαρακτηριστικά, ενώ ο πατέρας της 21χρονης και παππούς της μικρής εξέφρασε την πεποίθηση ότι ήταν ο Παλαιστίνιος που κακοποίησε το παιδί όσο η κόρη του απουσίαζε στη δουλειά. Ο 23χρονος είναι η δεύτερη φορά που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τις Αρχές, καθώς πριν από περίπου δύο εβδομάδες είχε και πάλι συλληφθεί για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, όταν το κοριτσάκι είχε εντοπιστεί να κυκλοφορεί μόνο του στον δρόμο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα