Κρήτη: Θρήνος για τον 6χρονο που πνίγηκε!

Ο μικρός Νικόλας ξέφυγε της προσοχής της μητέρας του, έτρεξε στη θάλασσα για μπάνιο και έχασε τη ζωή του. Κάνουν έρανο για να γίνει η κηδεία του στην Αλβανία

Δεν χωρά ανθρώπινος νους την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στο χωριό της Αρβης, στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου ένα παιδί μόλις 6 ετών έχασε τη ζωή του από πνιγμό. Η τοπική κοινωνία παραμένει «παγωμένη» από την είδηση του θανάτου του κι έχει ενωθεί σαν μια γροθιά, προκειμένου να στηρίξει την οικογένεια και να καλύψει τα έξοδα της κηδείας του μικρού αγοριού.

Το σοκαριστικό περιστατικό εκτυλίχθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν ο μαθητής της Α’ Δημοτικού, με καταγωγή από την Αλβανία, ξέφυγε της προσοχής της μητέρας του και έτρεξε στη θάλασσα. Εκείνη πρόσεχε το μόλις μερικών μηνών αδερφάκι του μικρού Νικόλα, όταν αντιλήφθηκε ότι εκείνος έλειπε από το σπίτι και βγήκε έξω να τον αναζητήσει, ενώ ενημέρωσε και τον σύζυγό της, που ήταν στην οικοδομή για μεροκάματο.

Ολα έγιναν σε 10 λεπτά

Αμέσως, οι κάτοικοι της Αρβης έτρεξαν να τη βοηθήσουν, όμως 10 λεπτά ήταν αρκετά για να συμβεί το μοιραίο. Το παιδί εντοπίστηκε να επιπλέει στη θάλασσα και, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες κατοίκων και διασωστών να κρατηθεί στη ζωή, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έχοντας ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή, βυθίζοντας στον θρήνο το χωριό.  «Το παιδί ξέφυγε της προσοχής της μητέρας του, που ήταν στο σπίτι με το μωρό της οικογένειας, που είχε έρθει στη ζωή πριν από λίγους μήνες, και πήγε για μπάνιο στη θάλασσα. Ο πατέρας ήταν σε οικοδομή για το μεροκάματο» δήλωσε ο δήμαρχος Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης, και επεσήμανε πως το παιδί ήταν μόνο του και όχι με κάποιον φίλο του, όπως ακουγόταν.

«Επεσε για μπάνιο στη θάλασσα και προφανώς παρασύρθηκε από κάποιο κύμα και έγινε το κακό» επεσήμανε και συνέχισε: «Δεν υπήρχε κάποιος να το δει εκείνη τη στιγμή το παιδί. Οταν το είδαν κάποιοι ήταν αργά, δυστυχώς, για τον μικρό Νικόλα, παρά τη μεγάλη κινητοποίηση που έγινε». Οι γονείς του εξέφρασαν την επιθυμία ο Νικόλας να κηδευτεί στην Αλβανία, τον τόπο καταγωγής του, όμως η οικονομική τους κατάσταση δεν τους το επιτρέπει. Για τον λόγο αυτόν, οι κάτοικοι του χωριού αποφάσισαν να συσπειρωθούν και να κάνουν έρανο, με σκοπό να συγκεντρώσουν το χρηματικό ποσό που απαιτείται για τη μεταφορά της σορού και την ολοκλήρωση της τελετής.

Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού – Εξωραϊστικού Συλλόγου Αρβης, Γιάννης Καρπαθιωτάκης, ο έρανος ξεκίνησε χθες το απόγευμα από τον παπά του χωριού, τον διευθυντή του δημοτικού σχολείου όπου φοιτούσε ο μαθητής και τα μέλη του Πολιτιστικού – Εξωραϊστικού Συλλόγου. «Ο,τι και να πούμε είναι λίγο. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Σε μια τέτοια τραγωδία πρέπει να είμαστε σιωπηλοί» ανέφερε, τονίζοντας πως οι γονείς του Νικόλα είναι εξαίρετοι άνθρωποι, που εργάζονται όλη μέρα για να προσφέρουν ό,τι καλύτερο μπορούν στα παιδιά τους.

Με δάκρυα στα μάτια και ο δάσκαλος του παιδιού και διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου της Αρβης, Γιώργος Κουτεντάκης, ανέφερε ότι επρόκειτο για έναν άριστο μαθητή, δοτικό και χαμογελαστό. «Και παρατήρηση να του έκανες και να τον μάλωνες, πάντα χαμογελούσε! Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από τον χαμό του. Δεν μπορώ να το πιστέψω…» είπε και κατέληξε: «Πριν από μερικές ημέρες τον είδα με το καρότσι με το μικρό του αδερφάκι. Είπε ότι το μωρό ήταν ανήσυχο και για να το βοηθήσει να κοιμηθεί το έβγαλε βόλτα… Τι να πει κανείς για αυτόν τον επί Γης άγγελο… Ηταν ένας άγγελος στη Γη, τώρα έφυγε στον ουρανό!»

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα