Εκτοξεύει βέλη κατά του Ιερωνύμου, της νέας διοίκησης της δομής και της πρ. υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου
Έλυσε τη σιωπή του ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» πατήρ Αντώνιος με τη συμπλήρωση 13 μηνών από την απομάκρυνσή του από τη μη κυβερνητική οργάνωση και ενώ εκκρεμεί η απόφαση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου για παραπομπή του ή μη σε δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για κακουργηματική κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια.
Ο πατήρ Αντώνιος μίλησε στο «προστατευμένο» περιβάλλον του καναλιού του antifono.gr στο YouTube και στον ιερέα Ευάγγελο Παπανικολάου, ο οποίος ήταν επί σειρά ετών εθελοντής και υποστηρικτής της «Κιβωτού του Κόσμου». Σε μια κουβέντα που είχαν επί μιάμιση ώρα την περασμένη εβδομάδα, ο ιδρυτής της μη κυβερνητικής οργάνωσης εκτοξεύει… φαρμακερά βέλη σε βάρος της Αρχιεπισκοπής και προσωπικά του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, της νέας διοίκησης της «Κιβωτού του Κόσμου», αλλά και της πρώην αρμόδιας υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου, που πρωτοστάτησε στην αντικατάσταση της διοίκησης της οργάνωσης.
Ο πατήρ Αντώνιος κάνει λόγο για φιάσκο, καταγγέλλοντας ότι «μας δίωξαν με τον χειρότερο τρόπο» και πως η περιουσία εκατομμυρίων ευρώ της “Κιβωτού” «καταληστεύτηκε», ενώ ο ίδιος δηλώνει: «Είχα άγνοια κινδύνου». Αρχίζοντας την πρώτη συνέντευξή του μετά τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις εδώ και έναν χρόνο για όσα συνέβησαν στις δομές της οργάνωσης, ο ιερέας επισημαίνει ότι «αποφασίσαμε κατόπιν συμβουλής των δικηγόρων μας να σιωπήσουμε μέχρι να δώσουμε την απολογία μας και τα στοιχεία μας εκεί που πραγματικά πρέπει να ειπωθούν, και ύστερα από την απολογία μου στην ανακρίτρια και τον εισαγγελέα, όπου δώσαμε όλες τις εξηγήσεις μας και κατάλαβαν, πιστεύω, το όλο φιάσκο της υπόθεσης».
Όμως, όπως φαίνεται, μετά την παραπεμπτική εισαγγελική πρόταση τα επιχειρήματά του δεν έπεισαν και γι’ αυτό τον λόγο έλυσε τη σιωπή του. «Λογικό είναι να πω κι εγώ δυο κουβέντες με τη σειρά μου σε όλον αυτόν τον κόσμο που τόσο πληγώθηκε και πικράθηκε, γιατί η “Κιβωτός του Κόσμου” είναι ένα συλλογικό έργο που φτιάχτηκε, δημιούργησε ένα έργο πανελλήνιο και, κατ’ επέκταση, μια περιουσία και κάποια χρήματα που αφήσαμε εμείς φεύγοντας, όταν μας δίωξαν με τον χειρότερο τρόπο».
Όπως λέει, την περιουσία της «Κιβωτού» την εμπιστεύτηκε ο κόσμος στον ίδιο και όχι στο κράτος, στέλνοντας ένα μήνυμα στην κυβέρνηση και την αρμόδια κατά το επίδικο διάστημα υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία είχε επισκεφτεί την «Κιβωτό του Κόσμου» τον Μάιο του 2022 βλέποντας το έργο της οργάνωσης, αλλά έξι μήνες αργότερα αποφάσισε την αντικατάσταση της διοίκησης υπό την προεδρία της πρεσβυτέρας, με άλλο διορισμένο Διοικητικό Συμβούλιο.
«Ολη αυτή η περιουσία άνηκε στον απλό λαό, που εμπιστεύτηκε το έργο που κάναμε και δεν ήθελε να τα δώσει ούτε στο κράτος ούτε σε κανέναν άλλον φορέα. Ολοι αυτοί οι άνθρωποι πιστεύω ότι αδικούνται με τη σειρά τους, γιατί κρατείται όλη αυτή η περιουσία και καταληστεύτηκε» τονίζει, καταγγέλλοντας, μεταξύ άλλων, πως εξαφανίστηκαν πανάκριβα όργανα από το γυμναστήριο της οργάνωσης.
«Δίνουν χρήματα που άφησα για δικηγόρους εναντίον μου»
Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στη νέα διοίκηση, καταγγέλλοντας πως πολλά από τα χρήματα της «Κιβωτού» χρησιμοποιούνται για την πληρωμή δικηγορικού γραφείου με στόχο τον ίδιο. «Το έργο που επιτελείται είναι πως θα καταστρέψουν εμάς που ιδρύσαμε την “Κιβωτό του Κόσμου”, που τους αφήσαμε όλα αυτά τα χρήματα πίσω, για να πληρώνουν με τα χρήματα που τους άφησα εγώ τους δικηγόρους για να με καταστρέψουν» υποστηρίζει.
«Είναι πολλά εκατομμύρια η ακίνητη περιουσία της “Κιβωτού”, που εμείς δεν την παραλάβαμε από κανένα Δ.Σ. νωρίτερα, αλλά τη δημιουργήσαμε με τον κόπο μας 25 χρόνια. Αρρωστήσαμε για να εξασφαλίσουμε τη συνέχεια του έργου αυτού. Αυτό ήταν το όνειρό μου» αναφέρει ο πατήρ Αντώνιος. Μάλιστα, καταγγέλλει ότι ξήλωσαν το Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου που λειτουργούσε στο κτίριο της «Κιβωτού» στον Κολωνό. «Τον σέβονται τον Αη Γιώργη οι μουσουλμάνοι, γι’ αυτό και πολλές εκκλησίες έπαιρναν το όνομά του, γιατί τον φοβόντουσαν. Κι όμως, ο Αγιος Γεώργιος ξηλώθηκε» σχολίασε με νόημα.