Συμπληρωματική κατάθεση κλήθηκε να δώσει χθες στους αστυνομικούς ο αδελφός του καθ’ ομολογίαν δράστη της επίθεσης σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ στα αιματηρά επεισόδια στου Ρέντη
Συμπληρωματική κατάθεση κλήθηκε να δώσει χθες ο αδελφός του 18χρονου ο οποίος ομολόγησε ότι έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε σοβαρά τον 31χρονο αστυνομικό των ΜΑΤ στα αιματηρά επεισόδια στου Ρέντη, προκειμένου να δώσει διευκρινήσεις σχετικά με όσα είχε καταθέσει αρχικά στις αστυνομικές Αρχές! Φαίνεται ότι υπάρχουν υποψίες για τη συμμετοχή του στα επεισόδια, γι’ αυτό έγινε και λήψη DNA.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δεύτερη κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς ο 16χρονος αδελφός του καθ’ ομολογίαν δράστη της επίθεσης σε βάρος του άτυχου ενστόλου, υποστήριξε πως προσπάθησε να αποτρέψει τον 18χρονο από το να πάρει μέρος στα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» πριν από μία εβδομάδα, όμως εκείνος δεν τον άκουσε: «Πολλοί από αυτούς που βγήκαν κρατούσαν στα χέρια τους φωτοβολίδες, μολότοφ και πέτρες. Τους είδα ότι πήγαιναν στο μέρος όπου ήταν μαζεμένοι οι αστυνομικοί και κατάλαβα ότι θα γίνουν επεισόδια. Φώναξα στον Νίκο να γυρίσει πίσω, αλλά εκείνος δεν ήρθε… Τη φωτοβολίδα τού την έδωσε ένας άλλος, που δεν τον ήξερε και του είπε να τη ρίξει προς τους αστυνομικούς» είπε ο ανήλικος.
Τι του είπε
Παράλληλα, παραδέχθηκε πως ο αδελφός του τού εκμυστηρεύτηκε ότι τραυμάτισε τον αστυνομικό μόλις επέστρεψε από το γήπεδο. «Μόλις γύρισε, μας είπε ότι είχε κάνει μ…α. Οτι πήγε να ρίξει μια φωτοβολίδα, όμως, αντί να τη ρίξει στον αέρα, την έριξε στο πόδι του αστυνομικού. Τη φωτοβολίδα τού την έδωσε ένας άλλος, που δεν τον ήξερε και του είπε να τη ρίξει προς τους αστυνομικούς. Αυτός τού έδειξε και πώς θα τραβήξει το σχοινί και θα τη ρίξει» φέρεται ότι είπε στη συμπληρωματική κατάθεσή του ο 16χρονος συγγενής του 18χρονου, ο οποίος θα περάσει σήμερα το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου για να απολογηθεί.
Οπως έγινε γνωστό, οι έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό του «καθοδηγητή» της επίθεσης έχουν επικεντρωθεί σε σύνδεσμο οπαδών του Ολυμπιακού στα δυτικά προάστια. Ατομα που κατέθεσαν στο Τμήμα Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας «φωτογράφισαν» έναν νεαρό συνδεσμίτη με πλούσιο παρελθόν σε θέματα αθλητικής βίας. Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί «ξεσκονίζουν» τα βίντεο από την επίθεση, εκτιμώντας ότι είναι ζήτημα χρόνου η ταυτοποίηση και άλλων προσώπων που είχαν ρόλο και εμπλοκή στα επεισόδια. Επίσης, κομβικής σημασίας θεωρούνται από τις διωκτικές Αρχές τα αποτελέσματα από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, καθώς και εκείνα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., καθώς αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση του. Χθες πάντως έγινε γνωστό ότι βρέθηκε πυρίτιδα στα χέρια του.
Η κατάσταση του βαριά τραυματία ενστόλου που δέχτηκε τη ναυτική φωτοβολίδα παραμένει κρίσιμη. Προχθές οι θεράποντες γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν το αριστερό πόδι του, φοβούμενοι σηπτικό επεισόδιο αλλά και το ενδεχόμενο εκδήλωσης ενδονοσοκομειακής λοίμωξης από το σημείο του τραύματος. Πλέον, περιμένουν να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα, προκειμένου να δουν κατά πόσο ο εγκέφαλος του αστυνομικού έχει υποστεί αναστρέψιμες ή μη βλάβες. Οπως λένε πληροφορίες, οι γιατροί της ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νικαίας είναι εξαιρετικά προβληματισμένοι σχετικά με την έκβαση της κατάστασης της υγείας του 31χρονου, ο οποίος έχει επίσης νεφρική ανεπάρκεια και η υγεία του εμφανίζει αλλεπάλληλες επιπλοκές, τις οποίες σπεύδουν να φροντίσουν άμεσα εκείνοι. Αυτό που εύχονται πλέον είναι να δουν τις επόμενες ώρες κάποιες ενδείξεις στους δείκτες των ζωτικών λειτουργιών του οργανισμού του βαριά τραυματία, οι οποίες θα μπορούσαν να δώσουν κάποια -έστω και αμυδρή- ώθηση για την καλή έκβαση της κατάστασης της υγείας του.
Κακλαμάνης: Καλύτερα να πεθάνει ο αστυνομικός
Δήλωση που σοκάρει και προκαλεί αρνητικές αντιδράσεις έκανε χθες ο βουλευτής της Ν.Δ. Νικήτας Κακλαμάνης για τον 31χρονο αστυνομικό, ο οποίος δίνει στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε πριν από μερικές ημέρες με τη ναυτική φωτοβολίδα.
«Δεν ξέρω τι να ευχηθεί κανείς γι’ αυτό το παιδί. Ως γιατρός θα έλεγα “αν ο Θεός τον αγαπά, καλύτερα να τον πάρει”, όσο σκληρό κι αν ακούγεται αυτό από το στόμα ενός γιατρού. Φοβάμαι ότι 15 λεπτά με την καρδιά σταματημένη οι εγκεφαλικές βλάβες θα είναι τέτοιες που δεν ξέρω τι ζωή θα έχει, αν επιζήσει αυτό το παιδί. Οσο σκληρό κι αν είναι αυτό για τη μάνα του, τον πατέρα του, τη γυναίκα του» είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης στο κανάλι One. «Σκεφτείτε τι θα είχε γίνει αν δεν ήταν αστυνομικός και ήταν ένας πολίτης και είχε φύγει μία φωτοβολίδα από αστυνομικό! Τώρα, εντάξει, εκφράζουμε ευχές, αλλά δεν είδα και καμιά διαδήλωση» συμπλήρωσε.
Π. Μαρινάκης: Το ίδιο έγινε και με τον φάκελο της Χρυσής Αυγής
Την εκδοχή ότι στην οπαδική βία εμπλέκονται εγκληματικές οργανώσεις πάσης φύσεως υιοθετεί η κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την ολιγωρία της στην αντιμετώπιση του φαινομένου, ενώ παραδέχεται πλέον ότι υπήρξε σαφής καθυστέρηση στη διερεύνηση των ατόμων και των υποθέσεων που περιλαμβάνονται στον φάκελο, τον οποίο προσκόμισαν στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προχθές οι υπουργοί Γ. Οικονόμου και Γ. Βρούτσης.
O κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ερωτηθείς χθες γιατί η κυβέρνηση δεν έστειλε νωρίτερα τα 200 ονόματα στον εισαγγελέα και δεν ζήτησε την ενοποίηση των υποθέσεων, υπογράμμισε ότι η αλήθεια είναι πως πρώτη φορά μια κυβέρνηση, με την αυτοκριτική που πρέπει να κάνει το σύνολο όσων διαχειρίστηκαν περιόδους αντιμετώπισης οπαδικής βίας, βλέπει το πρόβλημα εν συνόλω και το ονοματίζει. Τόνισε ακόμα ότι πρόκειται για στρατούς που δρουν σε όλη την ελληνική επικράτεια, στο όνομα του ποδοσφαίρου και των ομάδων, αλλά είναι κανονικές εγκληματικές οργανώσεις ή συμμορίες. Αναφερόμενος στην ενοποίηση των υποθέσεων είπε ότι είχε γίνει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν, απλώς η Χρυσή Αυγή φαινόταν ότι είναι μία εγκληματική οργάνωση, ενώ εδώ μπορεί να έχουμε δύο, τρεις, πέντε, δέκα εγκληματικές οργανώσεις.
Στο ίδιο πνεύμα και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας, που είπε ότι «η πολιτική βούληση υπάρχει και δεν σταματάει μόνο στο να δημιουργηθούν συνθήκες ασφαλείας στα γήπεδα, αλλά φτάνει μέχρι τους “στρατούς” που λειτουργούν εν είδει εγκληματικών οργανώσεων. Ποιος τους καθοδηγεί; Ποιος τους χρηματοδοτεί;».