Πνιγμένα στη λάσπη και στα νερά είναι τα Τρίκαλα και τα χωριά τους.
Το 112 είχε πάρει φωτιά για εκκενώσεις οικισμών και χωριών έως και χθες, αφού από τα ξημερώματα η ευρύτερη περιοχή είχε παραδοθεί σε πλημμύρες και κατολισθήσεις. Η πόλη μετατράπηκε σε λίμνη και τα νερά προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές, όπως και στα χωριά του νομού. Ο ποταμός Ληθαίος φούσκωσε και έπνιξε στο νερό πολλά υπόγεια και ισόγεια, ενώ παρασύρθηκαν αυτοκίνητα.
Εκτίμηση για το εύρος της καταστροφής δεν μπορεί να γίνει, ωστόσο υπολογίζονται σε εκατοντάδες τα σπίτια και οι επιχειρήσεις που βούλιαξαν στο νερό. Τεράστιες ζημιές έχει υποστεί επίσης το οδικό δίκτυο και έχουν πέσει πολλές γέφυρες.
Οι Αρχές απομάκρυναν πολλούς κατοίκους, καθώς το νερό συνεχίζει να κατεβαίνει από τα ορεινά στα χωριά. Μεγάλα προβλήματα υπάρχουν και στην περιοχή των Μεγάλων Καλυβίων. Πλημμυρικά φαινόμενα δημιουργήθηκαν και στα όρια των νομών Λάρισας και Τρικάλων, στις περιοχές της Φαρκαδόνας, του Ζάρκου και της Οιχαλίας, αφού έσπασε το φράγμα του ποταμού Νεοχωρίτη.
Ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ απηύθυνε έκκληση για ειδικό εξοπλισμό προκειμένου να να σωθούν οι κάτοικοι, ενώ για τις κατολισθήσεις είπε χαρακτηριστικά «κατεβαίνουν τα βουνά μας». Ακόμα και χθες το απόγευμα εστάλη μήνυμα από το 112 σε όλους όσοι βρίσκονταν στις περιοχές των Τρικάλων Κανάβια και Σταυρός Ελάτης να τις εκκενώσουν και να κατευθυνθούν προς την πόλη, λόγω των επικίνδυνων κατολισθήσεων που παρατηρούνταν.
Οι κάτοικοι που απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους συγκεντρώθηκαν σε δημόσια κτίρια και ξενοδοχεία που δεν πλημμύρισαν. Τα ποτάμια έχουν σπάσει σε πολλά σημεία και κόσμος βρίσκεται εγκλωβισμένος. Εκείνο που προέχει, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη, είναι η ανθρώπινη ζωή και να απεγκλωβιστεί ο κόσμος που είναι εγκλωβισμένος σε πολλές περιοχές.
Παράλληλα, μεγάλο μέρος των Τρικάλων και των χωριών του έμεινε χωρίς ρεύμα, ενώ υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στην υδροδότηση. Ο δήμος μοιράζει εμφιαλωμένο νερό για να καλύψει τις βασικές ανάγκες.