Ξετυλίγεται το κουβάρι των διασυνδέσεων του Βασίλη Ρουμπέτη της Greek Mafia, που φωτογραφιζόταν με τον καναλάρχη, αρχηγό μεγάλης ΠΑΕ και οδηγούσε το θωρακισμένο όχημα ιδιοκτήτη media και ιστορικής ποδοσφαιρικής ομάδας
Μία από τις μεγαλύτερες -αν όχι η μεγαλύτερη- εγκληματικές οργανώσεις μετά τη Μεταπολίτευση φαίνεται πως ξετυλίγεται μετά τη διπλή δολοφονία στον Κορυδαλλό και την αποκάλυψη πως ο ένας από τους δύο νεκρούς κυκλοφορούσε με θωρακισμένο αυτοκίνητο του εφοπλιστή και καναλάρχη Γιάννη Αλαφούζου, ενώ φέρεται ότι είχε εμπλοκή σε συμβόλαια θανάτου δύο δημοσιογράφων.
Ο «Ράμπο» ή «ταρίφας», όπως ήταν γνωστός ο Βασίλης Ρουμπέτης, που είχε διατελέσει συνεργάτης των επίσης δολοφονημένων «πρωταγωνιστών» της Greek Mafia Βασίλη Στεφανάκου και Γιάννη Σκαφτούρου, ήταν οργανωμένος οπαδός του Ολυμπιακού σε σύνδεσμο οπαδών στη Νίκαια, ενώ φωτογραφιζόταν πίσω από το αφεντικό της αγαπημένης του ομάδας και ιδιοκτήτη media Βαγγέλη Μαρινάκη.
Η αποκάλυψη πως κυκλοφορούσε με θωρακισμένο αμάξι του μεγαλομετόχου του Παναθηναϊκού Γιάννη Αλαφούζου προκάλεσε ακόμα πιο μεγάλο σοκ, καθώς ο Ρουμπέτης είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία του 22χρονου φιλάθλου του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου το 2007 στη Λεωφόρο Λαυρίου στα Γλυκά Νερά.
Η εμπλοκή του Ρουμπέτη με κυκλώματα νονών της νύχτας, διακίνησης λαθραίων καυσίμων, αλλά και με κορυφαίους οικονομικούς παράγοντες του τόπου και ιδιοκτήτες μέσων μαζικής ενημέρωσης προκαλεί εύλογα ερωτήματα ως προς το τι έχει συμβεί και αν η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε Κολομβία.
Η υπόθεση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο, καθώς φέρεται ότι εμπλέκεται στα συμβόλαια θανάτου δύο δημοσιογράφων και εκδοτών, του Στέφανου Χίου και του Κώστα Βαξεβάνη. Υπενθυμίζεται πως το συμβόλαιο κατά του Στέφανου Χίου εκτελέστηκε, αλλά ο δημοσιογράφος γλίτωσε από θαύμα με δύο σφαίρες στο σώμα του.
Αντίθετα, στην περίπτωση του Κώστα Βαξεβάνη το συμβόλαιο φαίνεται να ακυρώθηκε μετά την εμπλοκή συνεργών του δολοφονημένου σε τυχαίο έλεγχο αστυνομικών, που οδήγησε στην εμπλοκή του πρώην παρουσιαστή και μάνατζερ Μένιου Φουρθιώτη, ο οποίος με τη σειρά του άφηνε αιχμές κατά του τέως υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, δημοσιοποιώντας sms που είχε ανταλλάξει μαζί του.
Η υπόθεση είχε φτάσει μέχρι και τη Βουλή, καθώς ο Φουρθιώτης είχε φτάσει στο σημείο να διεκδικεί χρήματα από την περιβόητη λίστα Πέτσα και να κυκλοφορεί με μπράβους στο υπουργείο Εργασίας.
Τότε ο Βαξεβάνης είχε καταγγείλει το συμβόλαιο θανάτου που είχε εκμυστηρευτεί σε συνεργάτη του δημοσιογράφο, πρώην συνεργάτης του Φουρθιώτη, ο οποίος φέρεται ότι είχε απευθυνθεί σε άνθρωπο της νύχτας µε το ψευδώνυµο «ταξιτζής» ή «ταρίφας» για να του αναθέσει την εκτέλεση του εκδότη του «Documento».
Ο µάρτυρας κατέθεσε επίσηµα στην Εισαγγελία και σχηµατίστηκε δικογραφία κατά του Φουρθιώτη, ο οποίος αθωώθηκε τελικά από τη Δικαιοσύνη. Μετά τη δολοφονία του φερόμενου ως πληρωμένου εκτελεστή, αν μη τι άλλο θα πρέπει να ερευνηθεί αν όντως είχαν γίνει προπαρασκευαστικές πράξεις για συμβόλαια θανάτου σε βάρος των δημοσιογράφων-εκδοτών Στέφανου Χίου και Κώστα Βαξεβάνη, με στόχο να βρεθούν οι ηθικοί αυτουργοί.
Ποιοι είχαν δώσει την εντολή για την εκτέλεσή τους. Για να γίνει μια τέτοια έρευνα θα πρέπει οι αστυνομικές Αρχές να ξεκλειδώσουν όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές και το κινητό τηλέφωνο του Ρουμπέτη προκειμένου να ερευνηθούν όλες οι επαφές του σε βάθος τετραετίας.
Τότε μόνο θα λάμψει η αλήθεια και θα διακριβωθεί αν όντως είχε σχέση με τον καναλάρχη του Φαλήρου και για ποιο λόγο χρησιμοποιούσε τη θωρακισμένη Μερσεντές του… Πόσο μάλλον όταν η ανακοίνωση της εταιρίας του Γιάννη Αλαφούζου δεν δίνει πειστικές απαντήσεις για το πώς βρέθηκε το όχημα της Ντοτ Κομ Α.Ε. στην κατοχή του δολοφονημένου μαφιόζου…