Κατηγορηματική η παιδίατρος Ράνια Κελεσίδου, η οποία είχε εξετάσει την 9χρονη στα Εξωτερικά Ιατρεία του Καραμανδανείου, αλλά και στο δωμάτιο
Το ενδεχόμενο η 9χρονη Τζωρτζίνα Δασκαλάκη να είχε κάποια καρδιακή νόσο την οποία οι γιατροί δεν διέγνωσαν και εξαιτίας αυτής να υπέστη την ανακοπή που την άφησε τετραπληγική για το υπόλοιπο της ζωής της απέκλεισε χθες με την κατάθεσή της στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου η ειδικευόμενη παιδίατρος Ράνια Κελεσίδου, η οποία είχε εξετάσει το κοριτσάκι στα Εξωτερικά Ιατρεία του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου της Πάτρας, αλλά και μετά, κατά την παραμονή του σε θάλαμο νοσηλείας.
Η γιατρός με αυτή την αναφορά της επί της ουσίας αντέκρουσε το επιχείρημα του συνηγόρου υπεράσπισης της κατηγορούμενης μητέρας Αλέξη Κούγια, σύμφωνα με το οποίο οι γιατροί του Καραμανδανείου που εξέτασαν την 9χρονη επιχείρησαν με τις καταθέσεις τους στη δίκη να καλύψουν δικό τους ιατρικό λάθος, καθώς δεν είδαν, ως ώφειλαν, συμπτώματα που εμφάνισε το παιδί και τα οποία οφείλονταν σε καρδιολογικό πρόβλημα.
Μάλιστα, προς αυτή την κατεύθυνση ο κ. Κούγιας ανακοίνωσε στο δικαστήριο ότι η εντολέας του καταθέτει μήνυση για σωματική βλάβη εξ αμελείας σε βάρος των γιατρών του Καραμανδανείου που περιέθαλψαν την κόρη της. Ακόμη, όπως ανέφερε ο συνήγορος, η Ρούλα Πισπιρίγκου μηνύει τους γιατρούς και για τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης και της ψευδούς κατάθεσης, και αυτό επειδή, σύμφωνα πάντα με την πλευρά της κατηγορουμένης, κατέθεσαν ψεύδη όταν είπαν στο ακροατήριο πως είχαν επικοινωνήσει με τη μοναδική παιδοκαρδιολόγο της Πάτρας Αγγελική Καρατζά προτού η Τζωρτζίνα υποστεί την ανακοπή, προκειμένου να τη συμβουλευτούν για την υγεία του παιδιού.
Αντίθετα, όπως υποστήριξε ο κ. Κούγιας, αυτή η επικοινωνία των γιατρών του Καραμανδανείου με την παιδοκαρδιολόγο έγινε μετά την ανακοπή και αυτό προκύπτει, σύμφωνα με τον συνήγορο, από την κατάθεση της ίδιας της κυρίας Καρατζά στην ανακρίτρια που χειρίζεται τη δικογραφία για τους θανάτους των άλλων δυο κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, Μαλένας και Ιριδας. Μάλιστα, ο κ. Κούγιας ζήτησε από την έδρα να καλέσει την παιδοκαρδιολόγο στο ακροατήριο αλλά και να κάνει χρήση της κατάθεσής της, αιτήματα που έγιναν αμφότερα δεκτά ομόφωνα από το δικαστήριο.
Ωστόσο, με τη χθεσινή κατάθεσή της η κυρία Κελεσίδου ανέφερε πως το παιδί δεν αντιμετώπιζε κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα, διότι, όπως είπε, αν υπήρχε κάποια καρδιακή νόσος και οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τη διαγνώσουν, «αυτή θα είχε φανεί και μετά».
Πρόεδρος: Οταν η μητέρα ήρθε με το παιδί στα Εξωτερικά Ιατρεία, τι σας είπε;
Μάρτυρας: Η μαμά είπε ότι τα χειλάκια του παιδιού είχαν γίνει πιο μπλε και ότι κουνούσε τα χεράκια και ότι πιο πριν είχε αναφέρει ένα κοιλιακό άλγος.
Πρόεδρος: Πώς ήταν η ψυχολογική κατάσταση της μητέρας;
Μάρτυρας: Ηταν ψύχραιμη.
Πρόεδρος: Τι σας είχε πει για οικογενειακό ιστορικό;
Μάρτυρας: Μου είχε κάνει εντύπωση πως μου είχε αναφέρει ότι είχε νοσηλευτεί και ότι είχε λάβει αντιεπιληπτική αγωγή.
Κούγιας: Δεν έγινε ποτέ συζήτηση για το πώς ένα παιδάκι υπέστη ανακοπή και έμεινε τετραπληγικό;
Μάρτυρας: Συζήτηση έγινε, ιατρικού περιεχομένου, επιστημονική. Μας προβλημάτισε πως το παιδί δεν είχε τίποτα και υπέστη ανακοπή.