«Ήμουν βέβαιη ότι θα πήγαινα σπίτι» είπε η Πισπιρίγκου και έπαθε αμόκ
«Λιώνει» η «παγοκολόνα» μέσα στο κελί των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού! Τόσο στο άκουσμα της απόφασης για τον εγκλεισμό της όσο και μετά τη μεταγωγή της στο σωφρονιστικό κατάστημα, όπου συγκεντρωμένοι πολίτες αλλά και κρατούμενες την υποδέχθηκαν «λούζοντάς» την με ύβρεις, η προφυλακισμένη και υπόδικος πλέον Ρούλα Πισπιρίγκου κατέρρευσε ξεσπώντας σε αλλεπάλληλες κρίσεις υστερίας και απειλώντας ότι «δεν θα αντέξει στη φυλακή».
Οι πρώτες ώρες εγκλεισμού της Ρούλας Πισπιρίγκου στη γυναικεία πτέρυγα του Κορυδαλλού, νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης, συνοδεύτηκαν από ένα έντονο επεισόδιο υστερίας, καθώς είχε αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι ο χώρος της θα περιοριστεί πλέον στα στενά όρια του κελιού της. Η άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η 33χρονη καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την προσαρμογή της στο περιβάλλον εγκλεισμού.
Άμεση ήταν η ανταπόκριση των σωφρονιστικών υπαλλήλων, ενώ σχετική ενημέρωση από τη διοίκηση των γυναικείων φυλακών έλαβε και ο αρμόδιος εισαγγελέας, ο οποίος ενημερώθηκε ότι η προφυλακισμένη μητέρα των τριών κοριτσιών από την Πάτρα δυσκολεύεται να διαχειριστεί το γεγονός ότι βρέθηκε στη φυλακή.
Η μεταγωγή της 33χρονης ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί της Δευτέρας από το μέγαρο της ΓΑΔΑ, όπου παρέμενε υπό προσωρινή κράτηση μετά τη σύλληψή της το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης. Με την κουκούλα του μπουφάν της να καλύπτει το κεφάλι της και τη μάσκα υγειονομικής προστασίας, όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο περιορισμού διασποράς του κορονοϊού, να κρύβει τα χαρακτηριστικά του προσώπου της, η Ρούλα Πισπιρίγκου μπήκε στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού συνοδεία αστυνομικών και με τα χέρια της δεμένα πίσω από την πλάτη της με χειροπέδες. Τη στιγμή της μεταγωγής της πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τις Φυλακές Κορυδαλλού την αποδοκίμασαν έντονα φωνάζοντάς της «ψόφα, φόνισσα», θυμίζοντας την κατάσταση που αντιμετώπιζε από την πρώτη ημέρα της σύλληψής της, οπότε βρέθηκε σε δημόσιο χώρο, πάντα προστατευμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Τι λέει ο συνήγορος
Σύμφωνα με τον νομικό της συμπαραστάτη Οθωνα Παπαδόπουλο, η 33χρονη του εξέφρασε μεταξύ άλλων την έντονη ανησυχία της τόσο για τις συνθήκες κράτησής της όσο και για την ασφάλειά της, σε όποιο κατάστημα κράτησης και αν αποφασιζόταν να εγκλειστεί. «Σε μένα είπε ότι τη φοβίζει (σ.σ.: η φυλακή). Άλλωστε δεν είναι το πιο ασφαλές σημείο να βρίσκεται ο καθένας, πόσο μάλλον η Ρούλα με την αρνητική δημοσιότητα που έχει δεχτεί» δήλωσε ο δικηγόρος της.
Η πρώτη κατάρρευση
Ως το απόγευμα της Δευτέρας η 33χρονη εμφανιζόταν να μην εκδηλώνει τα συναισθήματά της και χαρακτήριζε τον εαυτό της «παγοκολόνα». Όμως, στο άκουσμα της απόφασης εισαγγελέα και ανακρίτριας για την προφυλάκισή της κατέρρευσε, ξεσπώντας σε κλάματα και λυγμούς. Μάλιστα, χρειάστηκε να την υποβοηθήσουν οι αστυνομικοί για να τη βγάλουν από το κτίριο της Εισαγγελίας. «Ήμουν σχεδόν βέβαιη ότι θα πήγαινα σπίτι μου. Θέλω να πιστεύω πως σύντομα θα αφεθώ ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Θα αποδειχτεί η αλήθεια. Δεν υπάρχουν στοιχεία. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξω στη φυλακή…» ανέφερε η Ρούλα Πισπιρίγκου μιλώντας στον Γιώργο Σόμπολο του Star.
Η 33χρονη αποχώρησε καταβεβλημένη από τα δικαστήρια και επέστρεψε στο αστυνομικό μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας, όπου παρέμεινε για ακόμη μία νύχτα, καθώς δεν γίνονται μεταγωγές στις φυλακές μετά τη δύση του ηλίου. Το πρωί της Τρίτης μετήχθη στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, όπου θα κρατηθεί για το επόμενο διάστημα, ώσπου να προσδιοριστεί η δίκη της. Οπως προβλέπει το πρωτόκολλο για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού, η Ρούλα Πισπιρίγκου θα παραμείνει επί δύο ημέρες σε υγειονομικό περιορισμό και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο ένα από τα δύο κελιά της νέας πτέρυγας των γυναικείων φυλακών.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, το κελί που θα κρατηθεί η 33χρονη βρίσκεται απομονωμένο από τους θαλάμους των εγκλείστων στη γυναικεία πτέρυγα.
Η Πισπιρίγκου θα προαυλίζεται και θα σιτίζεται ξεχωριστά από τις υπόλοιπες κρατούμενες του σωφρονιστικού καταστήματος, καθώς προέχει η διασφάλιση της ακεραιότητάς της. Και αυτό θα γίνει επειδή αρκετές κρατούμενες έχουν εκφράσει αντιδράσεις για την παρουσία της στον χώρο των φυλακών, λόγω της πράξης που της αποδίδεται ότι έχει διαπράξει σε βάρος της 9χρονης κόρης της. Η προφυλακισμένη κρατούμενη θα έχει επαφή αποκλειστικά με τους δικηγόρους της. Για την ώρα η 33χρονη, εκτός από το αμόκ που την έπιασε όταν συνειδητοποίησε πού βρίσκεται, είναι συνεργάσιμη με τους σωφρονιστικούς και το μόνο που έχει ζητήσει είναι μια τηλεκάρτα και τηλεόραση για να παρακολουθεί όσα μεταδίδονται για εκείνη.
Η επιτήρησή της για να μη συμβεί το παραμικρό είναι συνεχής και θα είναι καθ’ όλο το 24ωρο. Είναι ενδεικτικό ότι ακόμα και τον αναπτήρα τής έχουν πάρει, και για να ανάψει τσιγάρο καλεί τον φύλακα, που βρίσκεται συνεχώς δίπλα της.
Η ανακρίτρια καλεί τώρα για κατάθεση τον πατέρα
Η 18η τακτική ανακρίτρια προετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις της προκειμένου να ολοκληρώσει την ανάκριση, ενώ αναμένεται να κληθεί άμεσα για κατάθεση ο Μάνος Δασκαλάκης, που έχει αποστασιοποιηθεί από την 33χρονη σύζυγό του και έχει προαναγγείλει ότι θα δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση.
«Θέλω να μάθω την αλήθεια για τα παιδιά μου. Από πού βρέθηκε η κεταμίνη, από πού προμηθεύτηκε την κεταμίνη. Πώς την έδωσε; Θέλω να μάθω την αλήθεια για τα παιδιά μου…» είπε σε συνέντευξη, χωρίς να αναφέρει το όνομα της Ρούλας, και συμπλήρωσε πως δεν έχει να κρύψει τίποτα.
Η ανακρίτρια ήδη ζήτησε την άρση τηλεφωνικού απορρήτου της κατηγορουμένης προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνομιλίες και οι επαφές που είχε το τελευταίο διάστημα. Την ίδια στιγμή, περιμένει τα αποτελέσματα από την ενδελεχή έρευνα στον φορητό υπολογιστή και στο tablet που παραδόθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στο σπίτι της κατηγορουμένης στην Πάτρα οι Αρχές εντόπισαν και κατάσχεσαν οκτώ κινητά τηλέφωνα, τα οποία μπαίνουν πλέον στο «μικροσκόπιο» για να ανακτηθούν τα δεδομένα τους, ακόμη κι αν δεν λειτουργούν πλέον. Σκοπός είναι να αναζητηθούν τα μηνύματα και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες της 33χρονης. Παράλληλα, δεν αποκλείεται να εξεταστούν από παιδοψυχολόγους οι ζωγραφιές της Τζωρτζίνας, αφού μπορεί να αποκαλύψουν την ψυχολογία και τις σκέψεις της.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε μπει από καιρό στο στόχαστρο των αστυνομικών, που φέρεται ότι παρακολουθούσαν τις συνομιλίες και τις αναζητήσεις της στο διαδίκτυο. Πληροφορίες αναφέρουν πως αναζητούσε στο διαδίκτυο φαρμακευτικές ουσίες με συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά. Η έρευνα εστιάζεται στο τι έψαχνε στο διαδίκτυο, τι αγορές είχε κάνει, αλλά και τι συνομιλίες είχε και με ποιους, ώστε να βρεθεί πώς και από ποιον προμηθεύτηκε την κεταμίνη.
Από το γραφείο της ανακρίτριας θα περάσουν το επόμενο διάστημα βασικοί μάρτυρες της υπόθεσης. Γιατροί και νοσηλευτές από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο αλλά και το Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου νοσηλεύτηκε και κατέληξε η 9χρονη Τζωρτζίνα, θα καταθέσουν όσα βίωσαν και θα περιγράψουν λεπτομέρειες για το διάστημα που νοσηλευόταν η μικρή αλλά και για τη φαρμακευτικής της αγωγή. Επίσης, την πόρτα της ανακρίτριας θα κληθούν να περάσουν για να εξεταστούν πρόσωπα του συγγενικού περιβάλλοντος της Ρούλας Πισπιρίγκου, όπως και ο εν διαστάσει πλέον σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης, εάν βέβαια δεν εμφανιστεί ο ίδιος αυτοβούλως έως τότε.