«Αμετανόητος και επικίνδυνος»!
Εμφανίστηκε αμετανόητος στην απολογία του, έχουν προκύψει ισχυρές ενδείξεις ενοχής για τα εγκλήματα τα οποία τέλεσε με ιδιαίτερη σκληρότητα και είναι πιθανό να τα επαναλάβει. Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους η 15η τακτική ανακρίτρια και η εισαγγελέας γνωμοδοτήσεων αποφάσισαν ομόφωνα να στείλουν στη φυλακή τον Πέτρο Φιλιππίδη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένταλμα προσωρινής κράτησης που εξέδωσαν οι δύο δικαστικές λειτουργοί σε βάρος του πασίγνωστου κωμικού ηθοποιού είναι καταπέλτης. Η μαραθώνια διαδικασία της απολογίας του Πέτρου Φιλιππίδη, η οποία διήρκεσε περίπου δέκα ώρες, δεν στάθηκε ικανή να πείσει ότι ο θιασάρχης πρέπει να μείνει έξω από το κελί έως τη δίκη του.
Το αποτέλεσμα ήταν ο Πέτρος Φιλιππίδης να οδηγηθεί χθες στις Φυλακές Τρίπολης, όπου θα συναντήσει τον επίσης προφυλακισμένο συνάδελφό του Δημήτρη Λιγνάδη.
Οι απαντήσεις που έδωσε ο προφυλακισμένος ηθοποιός σε ανακρίτρια και εισαγγελέα φαίνεται ότι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην απόφαση για την προφυλάκισή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκεπτικό του εντάλματος προσωρινής κράτησης οι δύο δικαστικές λειτουργοί θεωρούν ότι ο κατηγορούμενος είναι αμετανόητος και -το κυριότερο- ότι τέλεσε τον βιασμό και τις απόπειρες βιασμού με ιδιαίτερη σκληρότητα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο ένταλμα αναφέρεται ότι ο κατηγορούμενος φέρεται ότι δεν κάμφθηκε από την αντίσταση των γυναικών και συνέχισε απτόητος την επίθεση εις βάρος τους.
Και οι τρεις γυναίκες έχουν υποστηρίξει ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης απάντησε στις αντιδράσεις τους με βίαιο και απαξιωτικό τρόπο. Μάλιστα, η μία έχει πει ότι την πέταξε έξω από το αυτοκίνητο όταν προσποιήθηκε ότι έπαθε κρίση για να γλιτώσει.
Οι δύο δικαστικές λειτουργοί θεωρούν ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι και ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων. Σε αυτό φέρεται ότι διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο η μακρά περίοδος δράσης του από το 2008 έως το 2014, κατά την οποία φέρεται ότι προχωρούσε στις βίαιες πράξεις σε βάρος των θυμάτων του, ασκώντας εξουσία από τη θέση του σκηνοθέτη – θιασάρχη. Αυτό, σύμφωνα με την κρίση ανακρίτριας και εισαγγελέως, σημαίνει ότι αν αφεθεί ελεύθερος και επιστρέψει στα παλιά του καθήκοντα, μπορεί να διαπράξει νέα εγκλήματα. Τέλος, στο ένταλμα καταγράφεται ότι έχουν προκύψει ισχυρές ενδείξεις ενοχής του Πέτρου Φιλιππίδη.
Σε επταήμερη απομόνωση στις Φυλακές Τρίπολης
Σιδηροδέσμιος, με λυμένα τα κορδόνια των παπουτσιών του και σε άθλια κατάσταση βγήκε χθες το πρωί ο Πέτρος Φιλιππίδης από το κτίριο της ΓΑΔΑ, όπου κρατήθηκε το πρώτο βράδυ μετά την προφυλάκισή του για να μεταχθεί στις Φυλακές Τρίπολης, μετά την απόφαση εισαγγελέα και ανακρίτριας να τον προφυλακίσουν για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμών. Ο ηθοποιός βγήκε φορώντας ένα τζόκεϊ καπέλο και με σκυμμένο κεφάλι, ενώ στα χέρια του κρατούσε μια τσάντα με τα λιγοστά προσωπικά του αντικείμενα.
Στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Τρίπολης έφτασε στις 3 μετά το μεσημέρι χθες και αφού θερμομετρήθηκε και υποβλήθηκε σε τεστ για τον κορονοϊό, οδηγήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο «κελί καραντίνας», όπου θα παραμείνει για επτά ημέρες.
Μετά την επταήμερη απομόνωση, θα υποβληθεί εκ νέου σε τεστ και θα οδηγηθεί σε έναν από τους πέντε θαλάμους του σωφρονιστικού καταστήματος.
Στις Φυλακές Τρίπολης κρατούνται περίπου 110 άτομα, που έχουν κατηγορηθεί ή καταδικαστεί κυρίως για σεξουαλικά αδικήματα, μεταξύ αυτών και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης, από τον οποίο ξεκίνησε η χιονοστιβάδα αποκαλύψεων για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις στον καλλιτεχνικό χώρο. Εκτός από τον Λιγνάδη, στην ίδια φυλακή κρατούνται, επίσης, ο ιερέας από τη Μάνη που καταδικάστηκε για τον βιασμό της 12χρονης κόρης της συντρόφου του, ο «παιδεραστής με το βαν», ο «δράκος του Αμαρουσίου», που έχει καταδικαστεί για έξι απόπειρες βιασμού γυναικών στο Μαρούσι, και ο καθηγητής Μουσικής ο οποίος ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριές του. Στις Φυλακές Τρίπολης δεν υπάρχουν κελιά των τριών ή τεσσάρων ατόμων, αλλά θάλαμοι όπου κρατούνται μαζί περίπου 20 κρατούμενοι. Επομένως, πολλοί από τους παραπάνω θα είναι συγκρατούμενοι του Πέτρου Φιλιππίδη. Ο ηθοποιός πέρασε το πρώτο βράδυ στο κτίριο της ΓΑΔΑ, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν έφτασε εκεί, ρώτησε αν μπορεί να παραμείνει με τους αστυνομικούς στον χώρο τους, καθώς φοβόταν να μείνει σε κελί μαζί με ποινικούς.
Οι αστυνομικοί των κρατητηρίων του 7ου ορόφου τον ενημέρωσαν πως δεν επιτρέπεται και του εξήγησαν ότι δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας. Στη συνέχεια τον οδήγησαν σε ένα κελί, όπου παρέμεινε μόνος του όλη τη νύχτα. Από τους αστυνομικούς ζήτησε τα φάρμακά του και όσοι τον είδαν διαπίστωσαν πως τα είχε χαμένα και ήταν «σκιά» του εαυτού του.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας μίλησε στο καρτοτηλέφωνο με τη σύζυγό του, όμως ούτε ο δικηγόρος του ούτε κάποιος από την οικογένειά του τον επισκέφτηκε στο κτίριο της ΓΑΔΑ.
Υπενθυμίζεται ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης απολογήθηκε προχθές στη 15η τακτική ανακρίτρια Αθηνών με άκρα μυστικότητα. Στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμών. Ο βιασμός που αποδίδεται στον καλλιτέχνη από συνάδελφό του φέρεται ότι είχε τελεστεί το 2008 στο θέατρο Ηβη, όπου είχε πάει η ηθοποιός για να τη δει για έναν ρόλο.
Οι δύο απόπειρες βιασμών κατά ηθοποιών καταγγέλλεται ότι τελέστηκαν το 2010 στο καμαρίνι του στο θέατρο Μουσούρη και το 2014 μέσα στο αυτοκίνητό του σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Φάληρο.