Διάβασαν τα απόρρητα, αλλά ζητούν περισσότερα!

Αντιπολιτευτικά πυρά, παρά την ανάγνωση των δύο επίμαχων εγγράφων στο ΥΠΕΞAν και κανείς αρχηγός, παρά το αίτημά τους, δεν πέρασε την πόρτα του ΥΠΕΞ (με εξαίρεση τον Νίκο Μιχαλολιάκο), φάνηκε ότι παραμένουν -τουλάχιστον οι εκπρόσωποί τους- χαμένοι στην ανάγνωση. Και αυτό διότι, αν και διάβασαν τα επίμαχα τηλεγραφήματα, δεν ικανοποιήθηκαν, ζητώντας να έχουν πρόσβαση στο σύνολο των εγγράφων, με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο να υποστηρίζει από τη μεριά του ότι ο πρωθυπουργός είπε την αλήθεια στη Βουλή. 

Τα έγγραφα που μπορούσαν να δουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων (μόνο η Χρυσή Αυγή εκπροσωπήθηκε από τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας, τον Ν. Μιχαλολιάκο) στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου ήταν δύο.

Του πρέσβη

Το ένα (και πιο σημαντικό), που χρησιμοποιήθηκε στη συζήτηση στη Βουλή από τον Αλέξη Τσίπρα για την κυβερνητική αντεπίθεση στην αντιπολίτευση, ήταν αυτό με ημερομηνία 17 Νοεμβρίου 2016, όπου ο πρέσβης στο Ριάντ εξέφραζε τις ενστάσεις του για τον ρόλο του Βασίλη Παπαδόπουλου, την εκπροσώπηση του οποίου είχε υπογράψει για λογαριασμό της Σαουδικής Αραβίας, και ενέπλεκε τον Τζον Σφακιανάκη από την Κρήτη ως τον άνθρωπο που θα μπορούσε να μεσολαβήσει για να κλείσει η συμφωνία πώλησης των βλημάτων.

Οι κ. Νίκος Ξυδάκης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιώργος Κουμουτσάκος (Ν.Δ.), Ανδρέας Λοβέρδος (ΔΗ.ΣΥ.), Νίκος Μιχαλολιάκος και Ηλίας Κασιδιάρης (Χρυσή Αυγή), Θανάσης Παφίλης (ΚΚΕ), Γιώργος Μαυρωτάς (Ποτάμι) και Μάριος Γεωργιάδης (Ενωση Κεντρώων), εκπροσωπώντας τους αρχηγούς των κομμάτων τους, μετέβησαν χθες στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών και, παρουσία διπλωματικού υπαλλήλου, διάβασαν τα έγγραφα.

Αμέσως μετά ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε ότι «δεν γίναμε σοφότεροι», ωστόσο κατήγγειλε ότι «μου δόθηκε πρόσβαση μόνον σε δύο τηλεγραφήματα, τα οποία διάβασα, και αυτό που μπορώ να πω είναι ότι τα ερωτήματα αυτής της σκοτεινής υπόθεσης όχι μόνον παραμένουν, αλλά αυξάνονται και ενισχύονται».

Από την πλευρά του, ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι «οι διαδικασίες δείχνουν ένα καθεστώς που βρίσκεται σε φόβο και πανικό, γιατί έχει αποκαλυφτεί ένα σκάνδαλο που το αφορά».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος αμέσως μετά δήλωσε ότι «αποδείχτηκε το αυτονόητο: ότι ο πρωθυπουργός μόνο την αλήθεια είπε σε σχέση με την υπόθεση αυτή και τα συγκεκριμένα τηλεγραφήματα». Σημείωσε δε ότι «ο κοινοβουλευτικός έλεγχος πρέπει να συμβαδίζει με την περιφρούρηση του εθνικού συμφέροντος. Αυτό κάναμε και αυτό θα κάνουμε στο μέλλον».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα