Τι κρύβει η συνεργασία με το ανθελληνικό κόμμα PDIU. Η νέα πρόκληση και η επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν
Σφίγγει απειλητικά ο κλοιός γύρω από την Ελλάδα, που βρίσκεται για ακόμη μία φορά στην Ιστορία της στο επίκεντρο των αλυτρωτικών διαθέσεων των… γειτόνων. Μετά το οργανωμένο σχέδιο της Τουρκίας, που απειλεί την εθνική κυριαρχία μας στη Θράκη, στο «παιχνίδι» μπαίνει δυναμικά και η Αλβανία. Ο Αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμα ενέταξε επίσημα στην κυβέρνηση το ανθελληνικό κόμμα των Τσάμηδων (PDIU), βάζοντας φωτιά στις ελληνοαλβανικές σχέσεις. Η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι τα τελευταία 24ωρα, ενώ το κόμμα ΚΕΑΔ, που εκπροσωπεί την ελληνική μειονότητα στην κυβέρνηση Ράμα, αποχώρησε από τον κυβερνητικό συνασπισμό σε ένδειξη διαμαρτυρίας και ο πρόεδρός του Βαγγέλη Ντούλες παραιτήθηκε από τη θέση του αντιπροέδρου της αλβανικής Βουλής.
«Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο της Τουρκίας πίσω από τις κινήσεις του Ράμα. Ο Ταγίπ Ερντογάν προσωπικά πριν από λίγο καιρό εγκαινίασε το μεγαλύτερο τζαμί των Βαλκανίων στα Τίρανα, ασκώντας πολιτική με οθωμανικά κριτήρια. Τα τελευταία δύο χρόνια, με αφετηρία την αδυναμία της Ελλάδας στη διεθνή πολιτική σκακιέρα, η Τουρκία εξαπολύει ένα τρομερό σχέδιο σε βάρος μας. Σύμμαχός της σε αυτό είναι το… πιόνι της ανέκαθεν, η Αλβανία» αναλύει στη «δημοκρατία» ο πρώην πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών Νίκος Μέρτζος.
Η νέα πρόκληση Ράμα έρχεται μετά την πρόσφατη ρηματική διακοίνωση των Τιράνων προς το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, με την οποία απαιτεί την τροποποίηση του προγράμματος ερευνών της χώρας μας στο Ιόνιο για υδρογονάνθρακες, με το αιτιολογικό ότι παραβιάζεται η αλβανική υφαλοκρηπίδα.
Οι αρνητικές εξελίξεις στην Αλβανία έφεραν την αντίδραση τόσο της Κομισιόν όσο και του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. «Η Αλβανία πρέπει να μείνει στον δρόμο της περιφερειακής συνεργασίας, που οδηγεί σε ένταξη στην Ε.Ε.» αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν, που δείχνει εμφανώς τη δυσαρέσκεια των Ευρωπαίων.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κούτρας ανέφερε ότι «η επιλογή προσώπων που είναι φορείς αλυτρωτικών αντιλήψεων και συνδέονται άμεσα με το αποκρουστικό φασιστικό και ναζιστικό παρελθόν της Ευρώπης δεν προάγει τη φιλία, τη συνεργασία, τη σταθερότητα και τις σχέσεις καλής γειτονίας».
Και «πεντάστερο» τζαμί σε Πομακώρι
Πολυτελές εσωτερικό, με πολυελαίους και περίτεχνα πλακάκια, ακριβά χαλιά, εργόχειρα και αντικείμενα από πολύτιμα μέταλλα. Πριν από λίγες ημέρες εγκαινιάστηκε στο πομακοχώρι Ηπιο της Ροδόπης το νέο τζαμί του χωριού, το οποίο, όπως… διαδίδουν φιλότουρκοι μηχανισμοί, χτίστηκε και φιλοτεχνήθηκε με χρήματα και δωρεές από τους φτωχούς κατοίκους του χωριού!
Η τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, με τιμώμενο πρόσωπο τον ψευδομουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ. Τα ανθελληνικά τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι στα εγκαίνια έδωσαν το «παρών» περισσότερα από 2.000 άτομα (!), ενώ πηγές της «δημοκρατίας» κάνουν λόγο για μερικές δεκάδες άτομα, κυρίως κάτοικοι του χωριού.
Φτωχοί κάτοικοι
«Αν αυτό το κτίσμα έγινε με δαπάνες του χωρικών, προφανώς το χωριό έχει πολλούς εφοπλιστές… Τόσο το οίκημα όσο και ο εσωτερικός διάκοσμος αξίζουν πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Το Ηπιο είναι ένα πομακοχώρι με φτωχούς κατοίκους, που δεν έχουν τη δυνατότητα να δίδουν τέτοια χρηματικά ποσά, ώστε να ανοικοδομηθεί ένα τόσο σύγχρονο και πολυτελές κτίριο. Πίσω από τις ψευδείς αυτές πληροφορίες κρύβεται το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, που χρηματοδότησε το εγχείρημα» λένε με νόημα πηγές της «δημοκρατίας» για το τζαμί.
Σημαντικό κομμάτι του οργανωμένου σχεδίου τουρκοποίησης της Θράκης αποτελεί και η κατασκευή το δυνατόν περισσότερων τζαμιών, ώστε να «διαφημίζεται» στο εξωτερικό η ψευδής ύπαρξη τουρκικής μειονότητας.
Με νταούλια και ιαχές κατά της Ελλάδας (!) η γιορτή των τουρκόφιλων
Νταούλια, ζουρνάδες και αγώνες πάλης με λάδι περιελάμβανε η γιορτή αποχαιρετισμού της Ομοσπονδιακής Ενωσης Εθνικοτήτων Ευρώπης (FUEN), στο χωριό Κύρνος, μετά το συνέδριο στην Κομοτηνή. Οι 240 προσκεκλημένοι σύνεδροι από όλη την Ευρώπη έδωσαν το «παρών» σε ένα θέαμα που σκόπιμα είχε έντονη… γεύση Τουρκίας, στο πλαίσιο της προσπάθειας που έγινε όλες τις προηγούμενες ημέρες προκειμένου να αλλοιωθεί η εικόνα της Ελλάδας και να παρουσιαστεί ως χώρα ρατσιστική, τριτοκοσμική, που καταπιέζει την υποτιθέμενη «τουρκική» μειονότητα.
Η γιορτή αποχαιρετισμού πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η Τζιντέμ Σαλίχογλου, μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τούρκων Δυτικής Θράκης, ενώ, μετά την επίδειξη των αγώνων πάλης με λάδι, έγιναν οι χαιρετισμοί.
Ο γνωστός Τσαβούς
Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας, του γνωστού τουρκόφιλου DEB, Μουσταφά Αλή Τσαβούς, μεταξύ άλλων είπε: «Τούρκοι της δυτικής Θράκης, εμείς είχαμε έναν στόχο, ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα: Ενας διεθνής φορέας, όπως η FUEN, πραγματοποιεί το συνέδριό της στη δυτική Θράκη. Τα θέματα των Τούρκων της δυτικής Θράκης παρατηρούνται επιτόπου. Επειτα από χρόνια που η Αθήνα κλείνει τα αυτιά της και τα μάτια της, εμείς ζητάμε πια μια φωνή στην Ευρώπη».
Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο πρόεδρος της FUEN Χανς Χάνσεν, ο οποίος τόνισε ότι είναι η τέταρτη φορά που επισκέπτεται τη δυτική Θράκη και υποστήριξε ότι τα προβλήματα της «τουρκικής» μειονότητας πλέον είναι γνωστά από πρώτο χέρι σε όλον τον «κορμό» της ένωσης που έδωσε το «παρών» στο συνέδριο.
Στο τέλος της εκδήλωσης, τρεις νεαροί ανέγνωσαν προς τους Ευρωπαίους καλεσμένους το γράμμα που είχαν γράψει στα αγγλικά, με το οποίο εξέφραζαν τα αιτήματα των «Τούρκων» της δυτικής Θράκης.
Απίστευτα ψέμματα (για τη Θράκη) σε κανάλι
Ο ύποπτος ρόλος του προέδρου της Ομοσπονδιακής Ενωσης Εθνικοτήτων Ευρώπης (FUEN) Χανς Χάνσεν -αναφέρθηκε στην Ελλάδα, τις προηγούμενες ημέρες, με τους χειρότερους χαρακτηρισμούς- επιβεβαιώθηκε από τις δηλώσεις που έκανε στο τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό κανάλι TRT, που κάλυψε το συνέδριο στην Κομοτηνή.
«Υπάρχει διαφορά απόψεων με την ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά το θέμα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης. Προσκαλέσαμε Ελληνες αξιωματούχους αλλά δεν ήρθε κανείς» δήλωσε, αποσιωπώντας ότι κανένας ελληνικός φορέας δεν επετράπη να δώσει το «παρών» πίσω από τις ερμητικά κλειστές πόρτες του συνεδρίου.
Παρότι ο ίδιος δηλώνει «γνώστης» της κατάστασης στη Θράκη, δεν διστάζει να λέει δημόσια τις απόψεις του περί καταπίεσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των «Τούρκων» της δυτικής Θράκης, τη στιγμή που στο πολυαναμενόμενο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα δεν άκουσε την άποψη κανενός ελληνικού φορέα, ούτε ήρθε ο ίδιος σε επαφή με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
Αριστείδης Μάτιος