Θράσος από τον Αχμέτ Μετέ (για αναγνώριση τουρκικής μειονότητας στη Δυτ. Θράκη) σε συνέδριο στην Κομοτηνή!
Οργια σε βάρος της Ελλάδας στο ανθελληνικό συνέδριο της Ομοσπονδιακής Ενωσης Εθνικοτήτων Ευρώπης (FUEN), που πραγματοποιήθηκε από την προηγούμενη Τετάρτη έως την Κυριακή στην Κομοτηνή. Ο πρόεδρός της Χανς Χάνσεν δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για καταπίεση των μειονοτήτων στην Ελλάδα, ενώ ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε ζήτησε δημοψήφισμα (!) για να αναγνωριστεί η τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα! Ο… χορός των απαξιωτικών και ψευδών τοποθετήσεων σε βάρος της χώρας μας ξεκίνησε από τον ίδιο τον πρόεδρο της FUEN Χανς Χάνσεν.
«Ο Τσίπρας ζητά από τους Ευρωπαίους εταίρους ισότιμη συμπεριφορά και διάλογο, αλλά αυτό δεν το εφαρμόζει στη μειονότητα. Ξέρουμε ότι βρισκόμαστε σε μια περιοχή όπου δεν εκπληρώνονται τα βάσει συνθηκών δικαιώματά της. Η στάση της Ελλάδας στο θέμα της τουρκικής μειονότητας και της δημοκρατίας είναι απαράδεκτη» είπε ο Χάνσεν που, όπως φαίνεται, χρησιμοποιεί τον όρο «τουρκική» και όχι μουσουλμανική μειονότητα.
Ακολούθησε η βόμβα του Αχμέτ Μέτε, που δεν δίστασε να θέσει ανοιχτά ζήτημα δημοψηφίσματος. «Ολοι οι άνθρωποι μας μιλάνε τουρκικά και λένε “είμαστε Τούρκοι”. Στη δυτική Θράκη υπάρχουν 150.000 Τούρκοι. Εγώ προτείνω να γίνει ένα δημοψήφισμα. Η Ελλάδα προσπαθεί να μας εξοντώσει διασπώντας μας σε Τούρκους, Πομάκους και Ρομά» τόνισε.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του φιλότουρκου κόμματος DEB Μουσταφά Αλί Τσαβούς ανέφερε: «Το ελληνικό κράτος συνεχίζει να πράττει αδικίες. Δεν μπορούμε να αναγνωριστούμε ως Τούρκοι. Επιθυμούμε να αναγνωριζόμαστε με βάση την καταγωγή μας».
Στο συνέδριο μίλησε και ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Αλί Ριζά Ακιντζί, αναφέροντας με άκρως προκλητικό τρόπο: «Η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης είναι η κληρονομιά των Οθωμανών στα Βαλκάνια και τελεί υπό την εγγύηση της Συνθήκης της Λωζάννης. Οι Τούρκοι της δυτικής Θράκης προσδοκούν ισότιμα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά δικαιώματα».
Στο μπαράζ προκλήσεων απάντησε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Κωνσταντίνος Κούτρας, που δήλωσε ότι «η ανεμπόδιστη και απρόσκοπτη πραγματοποίηση του εν λόγω συνεδρίου αποτελεί αναμφισβήτητη απόδειξη ότι στην Ελλάδα υπάρχει πλήρης ελευθερία έκφρασης».
Δύο Πομάκοι δάσκαλοι υποστήριξαν ανοιχτά την Ελλάδα
Ηταν γνωστό τοις πάσι ότι στο συνέδριο της Ομοσπονδιακής Ενωσης Εθνικοτήτων Ευρώπης (FUEN), που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Κομοτηνή, δεν υπήρχε επίτηδες καμία ελληνική φωνή. Ετσι, οι τουρκόφιλοι μηχανισμοί που το διοργάνωσαν θα μπορούσαν να παρουσιάσουν την Ελλάδα στους 240 συνέδρους από όλη την Ευρώπη ως μια χώρα καταπίεσης, καταπάτησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων και φυσικά να «διαφημίσουν» όσο ήθελαν τον όρο «τουρκική μειονότητα».
Οι διοργανωτές, όμως, δεν περίμεναν ότι δύο… δικοί τους άνθρωποι θα τους ξεμπρόστιαζαν. Πρόκειται για δύο Πομάκους δασκάλους. Ολοι οι «πράκτορες» της Τουρκίας περίμεναν να παρουσιάσουν τη στρεβλή εικόνα μιας τριτοκοσμικής Ελλάδας. Οι δύο δάσκαλοι, όμως, είπαν την αλήθεια που δεν μπόρεσε να πει κανένας ελληνικός φορέας στο συνέδριο, ότι δηλαδή υπάρχει σχέδιο σε εξέλιξη από την Τουρκία σε βάρος της Ελλάδας.
«Διάφοροι άνθρωποι της Τουρκίας στη Θράκη προσπαθούν επίμονα να θέσουν ζήτημα τουρκικής μειονότητας. Σε αυτό έχουν συμπεριλάβει σαν “Τούρκους” και τους Πομάκους και τους Ρομά, που έχουν δική τους ταυτότητα» ανέφερε ο πρώτος δάσκαλος.
«Το σχέδιο έχει ως εξής: Τουρκοποίηση του συνόλου του μουσουλμανικού πληθυσμού, δημιουργία θρακικού ζητήματος με συνέδρια όπως αυτό, που αναλύουν την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως του αυτοπροσδιορισμού, αίτημα για συνδιοίκηση, ανεξαρτητοποίηση και τελικά προσάρτηση. Και όλα αυτά, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι, μόνο με τη χρήση δημοψηφισμάτων» συμπλήρωσε ο δεύτερος, προκαλώντας… ψιθύρους μεταξύ των συνέδρων.
Θεία λειτουργία στη Μύκη κόντρα στις προκλήσεις
Περισσότεροι από 120 πιστοί έδωσαν βροντερό «παρών» στη θεία λειτουργία που πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής και Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στο Πομακοχώρι της Μύκης, την περασμένη Κυριακή, από τον Σύλλογο Μικρασιατών Ξάνθης «Αλησμόνητες Πατρίδες». «Απαντούμε σε όσους κακόβουλους θέλουν να σπιλώσουν τους εκκλησιασμούς στα Πομακοχώρια» λένε στη «δημοκρατία» και προσθέτουν ότι ο «πόλεμος» σε βάρος των πατριωτών που κρατούν ζωντανά τα ήθη της Ελλάδας στη Θράκη θα τους κάνει ακόμη πιο δυνατούς.
Ο σύλλογος μίσθωσε και λεωφορείο για τη δωρεάν μεταφορά των μελών του και άλλων πιστών, που επιθυμούσαν να εκκλησιαστούν στο εκκλησάκι της Μύκης. Στη θεία λειτουργία ιερούργησαν ο πατέρας Γεώργιος Σπάρταλης και χορός πέντε ψαλτών, που προσέδωσαν ιδιαίτερη λαμπρότητα και ευχαρίστησαν το εκκλησίασμα με τις ψαλμωδίες τους.
Στην τελετή παρευρέθησαν περισσότερα από 120 άτομα, που γέμισαν ασφυκτικά το εκκλησάκι, όπως και το υπαίθριο στέγαστρο από ολόκληρη την Ξάνθη, την Αλεξανδρούπολη και άλλες περιοχές της Θράκης, ενώ περίπου 40 πιστοί μετέβησαν από τον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης στη Μύκη, προκειμένου να δώσουν το «παρών» στον εκκλησιασμό.
Αριστείδης Μάτιος