Γλίτωσε με 1.866.000 ο Λ. Μπόμπολας

Είχε ειδοποιηθεί να τακτοποιήσει το θέμα του για απόκλιση δηλωθέντων εισοδημάτων και καταθέσεων αλλά προέβαλε νομικές ενστάσεις

Το χέρι στην… τσέπη έβαλε ο επιχειρηματίας Λεωνίδας Μπόμπολας, διευθύνων σύμβουλος της Ελλάκτωρ, ο οποίος ενώ συνελήφθη χθες το πρωί λίγες ώρες αργότερα ήταν ελεύθερος καταβάλλοντας 1.866.000 ευρώ! Η δικαστική έρευνα εις βάρος του κ. Μπόμπολα προέκυψε μετά την αποκάλυψη της ύπαρξης του ονόματός του στη «λίστα Λαγκάρντ». Ειδικότερα, μετά τον έλεγχο που έγινε με αφορμή την υπόθεση της λίστας από τις αρμόδιες Αρχές διαπιστώθηκε απόκλιση μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων και των καταθέσεων του κ. Μπόμπολα, η οποία μαζί με τις προσαυξήσεις άγγιξε το ποσό των 4.100.000 ευρώ, που ο επιχειρηματίας θα έπρεπε να καταβάλει ως φόρο.

Ωστόσο, κάνοντας χρήση του πρόσφατου νόμου για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές (νόμος Βαλαβάνη) ο επιχειρηματίας κατέβαλε τελικά μόνο 1.866.000 ευρώ και γλίτωσε την ποινική δίωξη εις βάρος του για κακούργημα. Εισαγγελικές πηγές τόνιζαν χθες ότι ο κ. Μπόμπολας είχε κληθεί να προσέλθει και να πληρώσει το ποσό που του αναλογούσε στα μέσα Απριλίου, ωστόσο, εκείνος αρνήθηκε προβάλλοντας νομικές ενστάσεις. Εν συνεχεία, η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), το οποίο έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνίας πληρωμής του καταλογισθέντος ποσού στον επιχειρηματία.

Οταν αυτή η ημερομηνία παρήλθε χωρίς να καταβληθεί το ποσό, το ΚΕΦΟΜΕΠ συνέταξε μηνυτήρια αναφορά για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα «βρόμικου» χρήματος, την οποία απέστειλε στους οικονομικούς εισαγγελείς και από εκείνους διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Κατά την προσέλευσή του χθες ενώπιον τον εισαγγελικών Αρχών ο κ. Μπόμπολας ενημερώθηκε από τους εισαγγελείς του προανακριτικού τμήματος της Εισαγγελίας Αθηνών Ελένη Τουλουπάκη, Γιώργο Καλούδη και Χρήστο Τζούρα για τη σοβαρότητα των αδικημάτων που θα αντιμετωπίσει σε περίπτωση που αρνηθεί να πληρώσει και ασκηθεί εις βάρος του ποινική δίωξη καθώς επρόκειτο για κακουργήματα για τα οποία είναι δυνατόν να επιβληθεί ακόμα και προφυλάκιση.

Προθεσμία

Εν συνεχεία, ο επιχειρηματίας ζήτησε ολιγόωρη προθεσμία προκειμένου να τακτοποιήσει την οφειλή, με βάση τις διατάξεις του νόμου Βαλαβάνη (4321/15 άρθρα 1 και 4) και καταβάλλοντας το ποσό χωρίς τις προσαυξήσεις. Οι εισαγγελικές Αρχές, στη λογική ότι ζητούμενο είναι να γεμίσουν τα δημόσια ταμεία, έκαναν δεκτό το αίτημά του και μετά την πληρωμή του επίμαχου ποσού αρχειοθέτησαν την εις βάρος του υπόθεση χωρίς την άσκηση ποινικής δίωξης.
Από την πλευρά του επιχειρηματία και του συνηγόρου του Μιχάλη Δημητρακόπουλου γίνεται λόγος για αυτόβουλη εμφάνισή του στις αρμόδιες Αρχές για τη ρύθμιση του χρέους του, ενώ τονίζεται ότι ο κ. Μπόμπολας προτού βρεθεί στην Εισαγγελία είχε πάει στο ΚΕΦΟΜΕΠ με σκοπό τη ρύθμιση του συγκεκριμένου ποσού. Σημειώνεται ότι συγγενικά πρόσωπα του επιχειρηματία, που επίσης βρίσκονται στη «λίστα Λαγκάρντ», όπως ο Φώτης Μπόμπολας έχει ήδη αποπληρώσει τις οφειλές του ενώ για το Γιώργο και την Μαρία Μπόμπολα η έρευνα των αρμόδιων Αρχών βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη

Θρασύτατες δικαιολογίες στο twitter!


Εάν αυτό δεν είναι θράσος, τότε τι είναι; Ο λόγος για την ανάρτηση που έκανε στο twitter ο Λεωνίδας Μπόμπολας, επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για τη φοροαποφυγή εκατομμυρίων που έκανε. Ετσι, μέσα σε λίγες γραμμές κατάφερε να προκαλέσει τον κοινό νου. Ο επιχειρηματίας, που το όνομά του φιγουράρει στη «λίστα Λαγκάρντ» -όπως και άλλων μελών της οικογένειάς του-, αν και είχε βγάλει χρήματά του στο εξωτερικό, επιχειρεί τώρα να εμφανιστεί (κατά δήλωσή του) ως… καλός πατριώτης!

Το σχόλιο

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Οσα γράφονται είναι αναληθή. Φορολογικές εκκρεμότητες έχω, όπως όλοι, και πήγα ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ και σαν καλός πατριώτης να τις ρυθμίσω. Καμία σύλληψη» Αυτά έγραψε ο Μπόμπολας. Οπότε εμφανίζεται θρασύτατα ως άξιος επαίνου (!), υποτιμώντας τη νοημοσύνη των Ελλήνων.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

«Μήνυμα» με δύο αποδέκτες

 Το ενδιαφέρον της χθεσινής σύλληψης του κ. Λεωνίδα Μπόμπολα δεν περιορίζεται στο στενό δικαστικό ή φορολογικό πλαίσιο. Είναι σημαντικά ευρύτερο.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί καταρχάς ένα μήνυμα προς τους ισχυρούς της διαπλοκής και του μεγάλου πλούτου, που έως τώρα είχαν συνηθίσει στην ασυδοσία και την εφ’ όλης της ύλης προνομιακή αντιμετώπιση από το κράτος.

Ταυτόχρονα όμως έχει αποδέκτες και στο εξωτερικό. Οι δανειστές και εταίροι που (ματαίως) ζητούσαν να καταπολεμηθεί (επιτέλους) και η μεγάλη φοροδιαφυγή βλέπουν πλέον ένα πρώτο αποτέλεσμα. Και αναλόγως μπορούν να το αξιολογήσουν.  

 

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img
spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

spot_img

Προτεινόμενα

spot_img