Ποιοι επέμειναν να γίνει άμεσα έκτακτο συνέδριο

Μπορεί κάποιοι από όσους ήθελαν να ασκήσουν κριτική στην ηγετική ομάδα να αποχώρησαν, δυσφορώντας που δεν τους δόθηκε ο λόγος σε εύλογο διάστημα, και κάποιοι άλλοι βουλευτές να μη μίλησαν, αφού, όπως είπαν, ό,τι είχαν να πουν το είπαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ωστόσο υπήρξαν και χθες στελέχη που άφησαν σαφείς αιχμές για πρόσωπα και καταστάσεις, ενώ ορισμένοι τόνισαν την ανάγκη σύγκλησης συνεδρίου.

  • Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το έκτακτο συνέδριο σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει αμφισβήτηση του αρχηγού μας. Οι εξελίξεις στη χώρα ίσως να είναι ραγδαίες – πρέπει να είμαστε πιο έτοιμοι. Δεν κρύβεται πίσω από κάθε καλόπιστη κριτική η εσωστρέφεια. Οφείλω να πω, όμως, ότι δεν αγωνίστηκαν όλοι με την ίδια ένταση. Κάποιοι τράβαγαν το κάρο των μεταρρυθμίσεων και κάποιοι τους λιθοβολούσαν».
  • Ολγα Κεφαλογιάννη: «Θα πρέπει να γίνει ένα γενικό προσκλητήριο στις κεντροδεξιές δυνάμεις. Να υπάρξουν δύο ομάδες εργασίας – η μία να παρακολουθεί τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης και η άλλη να ασχοληθεί με τον ιδεολογικό προσανατολισμό μας και ζητήματα εσωκομματικά. Αφού περάσουμε τα στάδια που πρότεινε ο πρόεδρος, οργανωμένα και προετοιμασμένα να πάμε σε συνέδριο».
  • Σάκης Ιωαννίδης: «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, όταν κατάλαβε ότι η παράταξη χρειάζεται μια νέα αρχή, προχώρησε στη διεξαγωγή του συνεδρίου της Χαλκιδικής. Πιστεύω ότι αυτή η λύση είναι το καλύτερο και τώρα. Να μιλήσουμε χωρίς να φοβόμαστε τη βάση. Να φτιάξουμε το αφήγημα της επόμενης ημέρας. Δεν μας ακούει ο κόσμος τώρα».
  • Γιάννης Οικονόμου: «Χρειάζεται ένα νέο αφήγημα, πέρα από πρόσωπα, όχι όμως με παλαιοκομματική νοοτροπία ούτε με παλαιοκομματικές λέξεις. Θα πρέπει να πάμε συντεταγμένα σε συνέδριο».
  • Βασίλης Τοκάκης: «Κ. Πρόεδρε, μην εγκλωβίζετε την παράταξη σε αδιέξοδο. Να μη φοβόμαστε το έκτακτο συνέδριο. Η ηγετική ομάδα το 2009 επέλεξε το αντιμνημονιακό ”γήπεδο”, με αποτέλεσμα να γίνει ένα σλάλομ που οδήγησε στη βαριά ήττα του Μαΐου του 2012. Οι βουλευτές εναντιώθηκαν περισσότερο για το γάλα, το ψωμί και τα άλλα, παρά στην περικοπή μισθών και συντάξεων.
  • Θανάσης Μετλάρης: «Δεν υπήρχε σωστή ενημέρωση του αγροτικού πληθυσμού. Υπήρχε, κ. πρόεδρε, συνεργάτης σας που ρώταγε πώς είναι το βαμβάκι».
  • Διονύσης Χατζηδάκης: «Δεν θέλω να πιστέψω ότι χάσαμε γιατί πετύχαμε. Χάσαμε, γιατί ορισμένοι υπουργοί είδαν τους ανθρώπους σαν αριθμούς. Χάσαμε, γιατί βάλαμε υπουργούς τεχνοκράτες, χωρίς πολιτικό λόγο. Εγώ, πρόεδρε, ξέρετε ότι δεν σας ψήφισα. Αλλά δεν μπορεί να μην πω ότι, ενώ είχατε πρόβλημα υγείας, από το πρωί μέχρι το βράδυ όλη μέρα δουλεύατε. Ενώ έμαθα τη λέξη ”υπέρβαση” από τον Αντώνη Σαμαρά, δεν έγινε μια τέτοια υπέρβαση με τον Σγουρό, που ήταν ένας πολύ καλός περιφερειάρχης».

Φίλιππος Πανταζής

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα