Δείχνει μαφία η φονική έκρηξη σε Ι.Χ. στην Αττική Οδό

Για ενέργεια που παραπέμπει σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών και λιγότερο σε τραγικό τροχαίο κάνουν λόγο οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι έχουν αναλάβει να διαπιστώσουν τα αίτια της έκρηξης του αυτοκινήτου, μάρκας Smart, στο οποίο επέβαιναν ένας 35χρονος Αλβανός πορτιέρης και η 26χρονη (ομοεθνής) φίλη του. Το όχημα εξερράγη εν κινήσει στην Αττική Οδό, χθες το ξημέρωμα, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο του 35χρονου και τον τραυματισμό της συντρόφου του.

Oλα συνέβησαν περίπου στις 7.30 το πρωί και ενώ ο 35χρονος μετέφερε την 26χρονη φίλη του στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου θα πετούσε για τα Τίρανα. Ξαφνικά, σύμφωνα με μαρτυρίες, το αυτοκίνητο εξερράγη, ανεφλέγη και προσέκρουσε στο τσιμεντένιο διαχωριστικό λίγο πριν από την έξοδο για τον αεροδρόμιο. Η έκρηξη ήταν τόσο σφοδρή, που ο οδηγός ακρωτηριάστηκε και εκσφενδονίστηκε 100 με 150 μέτρα μακριά, ενώ η σύντροφός του υπέστη εγκαύματα σε διάφορα μέρη του σώματός της και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς», όπου νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ανώτατος αξιωματικός της Ασφάλειας στη «δημοκρατία», από την έρευνα των πυροτεχνουργών στο σημείο της έκρηξης αλλά και τον εργαστηριακό έλεγχο που ακολούθησε δεν βρέθηκαν υπολείμματα εκρηκτικού μηχανισμού ή πυρίτιδας. Ωστόσο, επειδή έχει εντοπιστεί μικρός κρατήρας στον δρόμο και τρύπα στη θέση του οδηγού, ενισχύεται η εκδοχή του εκρηκτικού μηχανισμού και κατά πάσα πιθανότητα τύπου «χελώνας», δηλαδή τοποθετημένου από κάτω και με στόχευση τον οδηγό.

Φαίνεται, όμως, ότι η έκρηξη δεν συνέβη με την ενεργοποίηση της μηχανής αλλά από τους κραδασμούς του αυτοκινήτου όσο αυτό βρισκόταν σε κίνηση. Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται ότι το θύμα είχε προκαλέσει στο παρελθόν το ενδιαφέρον των Αρχών. Τα τελευταία χρόνια δούλευε ως πορτιέρης σε διάφορα νυχτερινά καταστήματα των νοτίων προαστίων, με τελευταίο γνωστό νυχτερινό κέντρο στα όρια της Αργυρούπολης με τη Γλυφάδα, και εικάζεται ότι μάλλον εκεί βρίσκεται η άκρη του νήματος που οδήγησε στη μαφιόζικου τύπου εκτέλεση του θύματος.

Θ. Παναγιωτίδης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα