Η… παγίδευση, η κουμπαριά και τα δανεικά!

Σαν ένα πρόσωπο έτοιμο «να δεχθεί παντός είδους ανταλλάγματα», προκειμένου να δώσει θετική ψήφο για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, σκιαγράφησε τον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Παύλο Χαϊκάλη, στις ανωμοτί εξηγήσεις του στον αντιεισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, το τραπεζικό στέλεχος Γιώργος Αποστολόπουλος. Δίνοντας την δική του εκδοχή, ο «ύποπτος» υποστήριξε ότι «παγίδευσε» τον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. προκειμένου να αποδείξει το «ηθικό – πολιτικό του χάλι». Μάλιστα, ανέφερε ότι οι δυο τους διατηρούσαν φιλική σχέση, η οποία κατέληξε και σε πρόταση εκ μέρους του για «κουμπαριά» εν όψει του επικείμενου γάμου κ. Χαϊκάλη.

Οπως περιγράφει ο κ. Αποστολόπουλος στις εξηγήσεις του, όλα άρχισαν πριν από μερικούς μήνες και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2014. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Το καλοκαίρι έμεινα έκπληκτος, όταν σε κάποια από τις τακτικές συναντήσεις μας ο Χαϊκάλης μού εκμυστηρεύτηκε ότι ήταν διατεθειμένος ακόμη και να αποχωρήσει από τους ΑΝ.ΕΛ. ή να δεχθεί παντός είδους ανταλλάγματα προκειμένου να δώσει θετική ψήφο για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Εκεί, στην ίδια συνάντηση, τον ρώτησα γιατί “θέλεις να το κάνεις αυτό” και μου απάντησε ότι έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα».

Συναντήσεις

Σε άλλο σημείο ο κ. Αποστολόπουλος σημειώνει ότι επεδίωξε αυτές τις συναντήσεις προκειμένου να εξακριβώσει τα αληθινά κίνητρα του κ. Χαϊκάλη για την ενασχόλησή του με την πολιτική και το κίνημα των ΑΝ.ΕΛ., καθώς τον ενδιέφερε η ποιοτική πολιτική πορεία του κόμματος. Τονίζει, ακόμα, ότι οι καταγγελίες Χαϊκάλη είναι «απαύγασμα δόλιων σκοπιμοτήτων» και ότι ο βουλευτής «ήρξατο πρώτος χειρών αδίκων», ενώ ο ίδιος είχε σκοπό να τον καταγγείλει, πλην όμως τον πρόλαβαν τα γεγονότα.

Οσον αφορά τις οικονομικές συναλλαγές που είχε από παλιά με τον κ. Χαϊκάλη, απάντησε στη δήλωση του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. ότι του είχε δανείσει 5.000 ευρώ για να τα παίξει στο εξωτερικό. «Τον δάνειζα κατά καιρούς μικροποσά για να καλύψει προσωπικές του ανάγκες, δεν θυμάμαι όμως εάν μου είχε δώσει οποιοδήποτε ποσό προκειμένου να του το επενδύσω στην αλλοδαπή» είπε.  

«Μπλόκο» στη μήνυση του Σαμαρά

Αίτημα, το οποίο τελικά δεν έγινε αποδεκτό, να λάβει άδεια προκειμένου να υποβάλει μήνυση σε βάρος του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Παύλου Χαϊκάλη κατέθεσε στον ΔΣΑ ο δικηγόρος Πέτρος Μαχάς, εκπροσωπώντας τον Αντώνη Σαμαρά. Το αίτημα απορρίφθηκε από την πρωτοβάθμια επιτροπή του ΔΣΑ, καθώς οι δικηγόροι όλης της χώρας τελούν σε αποχή διαρκείας από τα καθήκοντά τους . Σημειώνεται ότι άδειες δίδονται μόνο σε περιπτώσεις παραγραφής αδικημάτων και στην προκειμένη περίπτωση τέτοιο θέμα δεν υφίσταται. Προτού, ωστόσο, το αίτημα συζητηθεί στη δευτεροβάθμια επιτροπή του ΔΣΑ, αποσύρθηκε, καθώς, όπως επισημαίνει ο κ. Μαχάς, «ο πρωθυπουργός δεν επιθυμεί προνομιακή μεταχείριση, αλλά θα περιμένει όπως όλοι οι Ελληνες πολίτες».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα