Ο Ευγένιος Λαμπρινάκος έγινε μοναχός (με το όνομα Ιερώνυμος) και χειροτονήθηκε διάκονος την περασμένη Κυριακή

Προφητικός αποδείχθηκε για τον 41χρονο ηθοποιό Ευγένιο Λαμπρινάκο ο ρόλος του στις «7 Θανάσιμες πεθερές» όπου υποδύθηκε τον πάτερ Ευτύχιο. Ο Πειραιώτης ηθοποιός, με καταγωγή από τη Μάνη, μετά 17 χρόνια επιτυχημένης πορείας σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές όπως οι «Δύο ξένοι», «Καλημέρα ζωή» και «7 θανάσιμες πεθερές», αποφάσισε να εγκαταλείψει τα φώτα της σοουμπίζ και να ακολουθήσει τον δρόμο του Θεού. Μάλιστα, σύμφωνα με το romfea.gr, την περασμένη Κυριακή στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κιλκίς, παρουσία των γονιών του, συγγενών και πλήθους κόσμου, ο Ευγένιος Λαμπρινάκος χειροτονήθηκε από τον μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ σε διάκονο με το όνομα Ιερώνυμος.

Μετά τη χειροτονία, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου εξήρε στον λόγο του τον χαρακτήρα και το ήθος του νεαρού πατέρα Ιερωνύμου. «Από σήμερα καλείσαι να διακονείς τον Τρισάγιο Θεό, να πράττεις δηλαδή θεάρεστον έργον από ελεύθερη βούληση και επιλογή. Να μη φοβάσαι και να παίρνεις σωστές, υπεύθυνες και δυναμικές αποφάσεις, που θα σε ενισχύουν και θα σε ενδυναμώνουν. Να τηρείς το θέλημα του Θεού τον Οποίο να έχεις πάντοτε μέσα στην καρδιά σου» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Συγκίνηση

«Τον λόγον στρέφω σε εσάς, σεβασμιότατε πάτερ και δέσποτα, που πρόθυμα δεχθήκατε να με εισαγάγετε εις τα ενδότερα του καταπετάσματος» είπε συγκινημένος ο Ευγένιος Λαμπρινάκος. «Η αρχιερατική σας αγάπη, η ειλικρίνειά σας, η αμεσότητα της επικοινωνίας σας και οι πατρικές σας συμβουλές θα μείνουν για πάντα μέσα μου ανεξίτηλα. Με αγκαλιάσατε με περισσή πατρική αγάπη, με νουθετήσατε και με ενδυναμώσατε στις αποφάσεις μου. Εκφράζω τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου και την απέραντη αφοσίωσή μου σε σας διά τη μεγάλη δωρεά της Διακονίας που σήμερα μου εμπιστεύεστε» κατέληξε ο Ιερώνυμος.

Ο πατήρ Ιερώνυμος, κατά κόσμον Ευγένιος Λαμπρινάκος, γεννήθηκε στις 22 Ιουνίου του 1973 και μετά το τέλος της στρατιωτικής του θητείας γράφτηκε στην Ανώτερη Δραματική Σχολή «Παλκοσένικο» του Χρήστου Τσάγκα για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, να υπηρετήσει δηλαδή την τέχνη και το θέατρο. Συνέχισε τις σπουδές του στο θεατρικό σπουδαστήριο του Κώστα Καζάκου και στην ανώτερη δραματική σχολή «Ιασμος» του Βασίλη Διαμαντόπουλου. Εκτός από τις συμμετοχές του σε σίριαλ, δίδασκε θεατρική αγωγή και παιχνίδι σε δημοτικά σχολεία.

Παράλληλα και σύμφωνα με πληροφορίες, επισκεπτόταν συχνά τον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου στη Δάφνη και βοηθούσε εθελοντικά σε φιλανθρωπικού χαρακτήρα δράσεις. Αναφερόμενος στον Ευγένιο Λαμπρινάκο, ο πατήρ Μάξιμος από τον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου μίλησε για «ένα πολύ σεμνό και ευγενικό παιδί», ενεργό μέλος του Κοινωνικού Κέντρου Νεότητας που μετράει 78 εθελοντές, ενώ συμμετείχε σε συσσίτια και ασχολήθηκε με τη σχολή αγιογραφίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα