Φλώρινα: Εκοψαν το ρεύμα με -17o C

Χωρίς ρεύμα και θέρμανση προσπαθούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους να επιβιώσουν και να αντιμετωπίσουν τους -17 βαθμούς Κελσίου που έδειξε χθες το θερμόμετρο στη Φλώρινα.

Τουλάχιστον επτά επαγγελματίες της ακριτικής πόλης βρίσκονται σε απόγνωση. Κατέρρευσαν οικονομικά εξαιτίας της κρίσης και τα χρέη προς τη ΔΕΗ συσσωρεύτηκαν, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση στα καταστήματα, αλλά και στα σπίτια τους. Ανησυχούν πλέον για τα παιδιά τους και προσπαθούν με κάθε τρόπο να τα ζεστάνουν.

Το τεράστιο πρόβλημα αποκαλύπτει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Φλώρινας Σάββας Σαπαλίδης. «Πρόκειται για ανθρώπους με αξιοπρέπεια και ήθος, που έπεσαν έξω οικονομικά λόγω της κρίσης. Τα χρέη τούς πνίγουν και αναγκάστηκαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους. Δέχονται τώρα το τελειωτικό χτύπημα, αφού η ΔΕΗ τούς έκοψε την παροχή ρεύματος. Πώς θα ζήσουν αυτοί και οι οικογένειές τους» αναρωτιέται ο κ. Σαπαλίδης.

Επισημαίνει ότι το θερμόμετρο στη Φλώρινα έδειξε -17 βαθμούς Κελσίου. «Οι συνθήκες διαβίωσης είναι ιδιαίτερα δύσκολες» τονίζει και χτυπά «καμπανάκι» λέγοντας πως «χωρίς θέρμανση δεν αποκλείεται να υπάρξουν ακόμη και θύματα».

Μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου αποφάσισαν να συγκεντρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στη Φλώρινα και να διαμαρτυρηθούν. Θα ζητήσουν να γίνει άμεσα η επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος στα σπίτια των επαγγελματιών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και να δεχθεί η επιχείρηση να προχωρήσει σε διακανονισμό για την εξόφληση των χρημάτων που της οφείλονται.

«Στη Φλώρινα έχουμε δεχθεί σημαντικό πλήγμα από την κρίση, αλλά και από την εγκατάλειψη της Πολιτείας» επισημαίνει ο κ. Σαπαλίδης και σημειώνει ότι «οι επαγγελματίες της περιοχής δεν αντέχουν άλλο και ζητούν άμεσα να μέτρα για την ενίσχυσή τους».

Θάνος Χερχελετζής

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα