Τι θα πουν Λαμπρινίδης – Νταβούτογλου στο σημερινό ραντεβού στην Αγκυρα

Την πρώτη τους συνάντηση σε τουρκικό έδαφος έχουν σήμερα στην Αγκυρα οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου και Σταύρος Λαμπρινίδης, στο πλαίσιο της 4ης Συνόδου της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη, που πραγματοποιείται εκεί.

Σε διμερές ελληνοτουρκικό επίπεδο, οι δύο ΥΠΕΞ αναμένεται να συζητήσουν θέματα αντίστοιχου ενδιαφέροντος με έμφαση σε δύο σημεία. Πρώτο, το πότε επιτέλους θα πραγματοποιηθεί η περίφημη δεύτερη Σύνοδος του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας, κάτι που συζητήθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση των δύο ανδρών στο Μαυροβούνιο. «Οι δύο χώρες επιθυμούν την πραγματοποίηση του Ανωτάτου Συμβουλίου, επιθυμούν να υπάρξει καλή προετοιμασία, η οποία να οδηγεί σε αποτελέσματα, και σε αυτό το πλαίσιο έχουν δώσει και εντολές στα δύο υπουργεία Εξωτερικών να συντονίσουν και να προετοιμάσουν αυτήν τη συνάντηση. Δεν έχει συζητηθεί ακόμα ο χρόνος υλοποίησης του δεύτερου Συμβουλίου, το οποίο προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην Τουρκία» τόνισε χαρακτηριστικά χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα. Δεύτερο, να ζητηθούν «εξηγήσεις», αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί η συγκεκριμένη λέξη, αναφορικά με τις προχθεσινές, άκρως αρνητικές θέσεις του κ. Νταβούτογλου σε σχέση με την προεδρία της Ε.Ε. από την Κύπρο το δεύτερο εξάμηνο του 2012 και την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με αντίστοιχες δηλώσεις του αντιπροέδρου κ. Μπαγίς.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα