Δυο μέρες (Κυριακή και Δευτέρα) στην Αθήνα η Χίλαρι

Την Κυριακή και τη Δευτέρα πραγματοποιείται η επίσκεψη της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον στην Αθήνα, όπου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, ενώ από πλευράς ατζέντας των συνομιλιών αυτή θα εκταθεί σε όλο το φάσμα των θεμάτων διεθνούς ενδιαφέροντος της ευρύτερης περιοχής μας, αλλά και ελληνοαμερικανικού ενδιαφέροντος.

«Η επίσκεψη της υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών στη χώρα μας γίνεται σε μία περίοδο που η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών είναι πάρα πολύ στενή και το κλίμα στις σχέσεις πάρα πολύ θετικό» υποστήριξε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ, Γρηγόρης Δελαβέκουρας. Ο ίδιος, αναφερόμενος στην ατζέντα τής εν Αθήναις επίσκεψης Κλίντον, αφού σημείωσε ότι θα έχει επαφές στο ΥΠΕΞ και θα γίνει δεκτή από τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τόνισε ότι «θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για όλα τα θέματα». Εσπευσε επίσης να διευκρινίσει ότι αναφέρεται «στις τελευταίες εξελίξεις στη Βόρειο Αφρική και στη Μέση Ανατολή, όπου και η χώρα μας έχει δραστηριοποιηθεί έντονα, στην προσπάθεια να μπορέσουμε να βρούμε λύση στα ανοικτά ζητήματα που υπάρχουν […] για την πρόοδο της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή, τις εξελίξεις στη Λιβύη και τις προσπάθειες που γίνονται για την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης […] για την περιοχή των Βαλκανίων, που για μας είναι κορυφαίας προτεραιότητας […] το ζήτημα της ονομασίας, την πρόοδο της Αλβανίας, το θέμα του Κοσόβου, το Κυπριακό, την πορεία των διαπραγματεύσεων για τη σχέση της Ελλάδας με την Τουρκία, την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας προς την Ε.Ε.».

Η Αμερικανίδα υπουργός αναμένεται να έχει επιπλέον συναντήσεις και με παράγοντες της αντιπολίτευσης και κυρίως με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα