Σύγκλιση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ζήτησε ο Αβραμόπουλος

Καμπανάκι για τα εθνικά θέματα και κυρίως στο Αιγαίο, εν όψει της επίσκεψης της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, αλλά και σαφή προειδοποίηση ώστε να μη χρησιμοποιηθεί η κρίση στην οικονομία ως άλλοθι υποχωρήσεων «χτυπά» η Νέα Δημοκρατία.

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, με επιστολή του στον νέο υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Λαμπρινίδη, ζήτησε χθες την έκτακτη σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

Στην επιστολή του επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Η κινητικότητα που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στο Αιγαίο και στο θέμα της υφαλοκρηπίδας έχει δημιουργήσει μια ιδιαίτερα λεπτή κατάσταση, την οποία πρέπει συνολικά να εξετάσουμε και υπό το φως εξελίξεων στο Κυπριακό, σε μια περίοδο που η χώρα μας διέρχεται τη μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική κρίση των τελευταίων δεκαετιών. Για τον λόγο αυτόν, η Νέα Δημοκρατία ζητεί την έκτακτη σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής με θέμα τα εθνικά μας ζητήματα και γενικότερα την εξωτερική πολιτική και τη διεθνή θέση της χώρας και ειδικότερα στην ανατολική Μεσόγειο και στον αραβικό κόσμο».

Χθες, επίσης, ο κ. Αβραμόπουλος συγκάλεσε σύσκεψη στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Συγγρού με τους τομεάρχες που ανήκουν στον κύκλο των τομέων που είναι επικεφαλής.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα