Παιχνίδια διαπλοκής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σε διάλυση φαίνεται πως οδηγείται -με φόντο παιχνίδια διαπλοκής- το αντινεοδημοκρατικό συνονθύλευμα που δημιούργησε ο Πέτρος Τατούλης για να κερδίσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει μετά τη χθεσινή παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Χρήστου Μαλαπάνη, ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και θεωρείται εκείνος που επί της ουσίας έδωσε τη νίκη στον κ. Τατούλη, καθώς κατάφερε και συγκράτησε τις δυνάμεις του κυβερνώντος κόμματος σε όλη την Πελοπόννησο, δυνάμεις οι οποίες αντιδρούσαν στην προοπτική στήριξης του πρώην υφυπουργού των κυβερνήσεων της Ν.Δ.

Αφορμή για την εδώ και καιρό υποβόσκουσα κρίση στις σχέσεις Τατούλη – Μαλαπάνη αποτέλεσε το άδειασμα του περιφερειάρχη στον αντιπεριφερειάρχη του κατά τη διάρκεια του προχθεσινού Περιφερειακού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τατούλης άφησε τον κ. Μαλαπάνη να εισηγηθεί το θέμα για τα έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του αεροδρομίου Καλαμάτας. Στη συνέχεια πήρε τον λόγο και δήλωσε ότι η εισήγηση του κ. Μαλαπάνη δεν τον ικανοποιεί. Προφανώς γιατί ο αντιπεριφερειάρχης ζήτησε να αναλάβει το έργο της κατασκευής του δρόμου από τη δυτική απόληξη της πόλης (περιοχή Καρυδιά) προς το αεροδρόμιο, συνολικού κόστους περίπου 25.000.000 ευρώ, η εταιρία Μωρέας (κοινοπραξία των εταιριών ΑΚΤΩΡ και Intracom), που έχει αναλάβει τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία και συντήρηση του οδικού άξονα Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και του κλάδου Λεύκτρο – Σπάρτη για 30 χρόνια.

Ετσι, ο κ. Τατούλης ζήτησε από το Περιφερειακό Συμβούλιο να πάρει απόφαση για τη σύσταση επιτροπής με επικεφαλής την αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου και τη συμμετοχή των περιφερειακών συμβούλων Σωτήρη Παναγιωτόπουλου και Παναγιώτη Αλευρά, ώστε σε έναν μήνα να έχει εξαντληθεί το θέμα.

Είπε ότι η επιτροπή θα κάνει χρήση της εισήγησης Μαλαπάνη και θα εξετάσει τα πιθανά σενάρια λειτουργίας και ανάπτυξης του αεροδρομίου και ζήτησε να μπει σε ψηφοφορία η πρωτοβουλία του, ζητώντας ταυτόχρονα την αναβολή του θέματος.

Στην πρόταση του περιφερειάρχη υπήρξαν αντιδράσεις από όλες τις παρατάξεις της μειοψηφίας. Από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας οι αντιδράσεις ήταν τυπικού, διαδικαστικού χαρακτήρα, καθώς ο Δημήτρης Δράκος ευθυγραμμίστηκε και δήλωσε ότι συμφωνεί με τον κ. Τατούλη πως δεν είναι ολοκληρωμένη η εισήγηση.

Ολα αυτά οδήγησαν τον κ. Μαλαπάνη να τηλεφωνήσει, χθες, στον κ. Τατούλη και να του υποβάλει την παραίτησή του, την οποία ο περιφερειάρχης έκανε δεκτή, ευχαριστώντας τον για τη μέχρι σήμερα συνεργασία.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Δημήτρης Δράκος, με δήλωσή του έκανε λόγο για παραίτηση που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και «δυστυχώς πιστεύω ότι αυτή η παραίτηση είναι μόνο η αρχή, με ό,τι αρνητικό συνεπάγεται για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και την προοπτική της Πελοποννήσου».

Μακάριος Β. Λαζαρίδης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα