Στημένα ματς και βία

Νέες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος ασκήθηκαν χθες για το σκάνδαλο των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων σε νέους και παλιούς κατηγορουμένους, ανάμεσα στους οποίους ο Γιώργος Τσακογιάννης και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης.

Η νέα δίωξη αφορά τρεις ομάδες προσώπων και αδικημάτων, που προέκυψαν από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου που έγινε μετά την εξάρθρωση κυκλώματος νονών στον Πειραιά.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον 9ο τακτικό ανακριτή που διερευνά την υπόθεση, ενώ η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας εξέδωσε διάταξη δημοσιοποίησης των ονομάτων των κατηγορουμένων.

Η πρώτη ομάδα συγκροτείται από τους Γ. Τσακογιάννη, Ι. Παπαδόπουλο, Ν. Χάλκο και Μ. Νικολόπουλο.

Εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της κακουργηματικής απάτης, της δωροδοκίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα και του παράνομου στοιχήματος μέσω Διαδικτύου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα στοιχεία των τηλεφωνικών συνομιλιών φέρεται να προκύπτουν 16 νέοι στημένοι αγώνες για το χρονικό διάστημα από τις 13 Φεβρουαρίου έως και τις 18 Απριλίου 2011.

Τη δεύτερη ομάδα αποτελούν οι Γ. Τσακογιάννης, Ι. Παπαδόπουλος, Ε. Μαρινάκης και άλλοι άγνωστοι δράστες, εναντίον των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για το πλημμέλημα της υποκίνησης και διευκόλυνσης με οποιονδήποτε τρόπο οργανωμένης ομάδας προσώπων για να διαπράξει το αδίκημα της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι οι κατηγορούμενοι φέρονται να συνεννοήθηκαν από κοινού να στείλουν οργανωμένους οπαδούς της Θύρας 7, στις 13 Μαρτίου 2011, στον αγώνα Κόρινθος – Παναχαϊκή, για να κάνουν επεισόδια και να τιμωρηθεί ο πρόεδρος της Παναχαϊκής Αλέξης Κούγιας. Στους διαλόγους που περιλαμβάνονται στη δικογραφία υπάρχει συνομιλία μεταξύ του Γ. Τσακογιάννη και του Ι. Παπαδόπουλου, στην οποία ο πρώτος φέρεται να ενημερώνει τον δεύτερο ότι ο Β. Μαρινάκης είναι ενήμερος για τη μετακίνηση των οπαδών του Ολυμπιακού με σκοπό να κάνουν επεισόδια.

Η τρίτη ομάδα συγκροτείται από διαιτητές (Χ. Σφήκας, Α. Δημητρόπουλος), ποδοσφαιριστές (Απαρεσίδο Αλβες Λουί Μιγκέλ, Γιώργος Πουλόπουλος, Ε. Σιδηρόπουλος, Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος, Αναστάσιος Θάνος), προπονητές (Πέτρος Ρουτζιέρης, Ηλίας Φιντάνης) και παράγοντες (Ιωάννης Κομπότης, Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, Βασίλης Αδαμάκης, Ηρακλής Νυκτάρης και Ιωάννης Αρφάνης).

Εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα, κατά περίπτωση, της δωροδοκίας και δωροληψίας για την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομου στοιχήματος, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, καθώς φέρονται να έπαιζαν μεγάλα χρηματικά ποσά σε παράνομο στοίχημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη νέα δικογραφία περιλαμβάνονται νέοι διάλογοι των κατηγορουμένων, οι οποίοι, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, αποτελούν ενισχυτικό στοιχείο των κατηγοριών που έχουν απαγγελθεί στη πρώτη μεγάλη δικογραφία για τους στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Σκληρή απάντηση

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, με αφορμή την ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του, έκανε δήλωση και, μεταξύ άλλων, τονίζει ότι όσοι επιχειρούν την αποδυνάμωσή του είναι καταδικασμένοι σε αποτυχία.

Αναλυτικά η δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη:

«Με οργή και δικαιολογημένη αγανάκτηση απορρίπτω τη νέα μεθόδευση προσβολής μου, ως ψευδή, συκοφαντική και κατάπτυστη.

Οσοι επιχειρούν την αποδυνάμωσή μου μέσω τέτοιων μεθοδεύσεων είναι καταδικασμένοι σε αποτυχία και θα λάβουν σκληρή απάντηση. Το ψέμα δε προσλαμβάνει μεγαλύτερες ακόμα διαστάσεις, όταν αναφέρονται γεγονότα που ουδέποτε έγιναν.

Μου είναι αδιανόητο το όνομά μου να αναφέρεται σε συνομιλίες τρίτων, σε σχέση με αξιόποινη συμπεριφορά με την οποία ουδεμία έχω σχέση.

Αλλά ακόμα περισσότερο με προβληματίζει ότι αυτό κρίνεται αρκετό για να δώσει την αφορμή άσκησης ποινικής δίωξης εις βάρος μου».

Βάσω Παλαιού

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα