«Πανηγυρικό» λουκέτο με 4.500.000 φύλλα sold out

Οι αντίπαλοι της «News of the World», η «Mail on Sunday», η «Sunday Mirror» και η «Sunday Express», είχαν περίπου 25% μεγαλύτερη κυκλοφορία και εκμεταλλεύτηκαν μια ημέρα που αναμενόταν να έχει ιδιαίτερη ζήτηση κυριακάτικων εφημερίδων. Η πρωταγωνίστρια, όμως, «News of the World» είχε σχεδόν τριπλάσια κυκλοφορία και πούλησε όλα τα φύλλα της έκδοσής της, δηλαδή 4.500.000 φύλλα. Η εφημερίδα, η οποία πωλείται έναντι μιας λίρας, έφτανε ακόμη και τις 10 λίρες στη μαύρη αγορά.

«Ευχαριστούμε και γεια σας» έγραφε το πρωτοσέλιδο και με τα λόγια αυτά η «News of the World» έκλεισε -ή, μάλλον, έκλεισε το τηλέφωνο- καθώς ο λόγος για την απόφαση του Ρούπερτ Μέρντοχ να σταματήσει την έκδοση της εφημερίδας ήταν το γνωστό σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών. Τη Δευτέρα η «Daily Mirror» υποστήριζε ότι δημοσιογράφοι της «News of the World» προσπάθησαν να δωροδοκήσουν αστυνομικό της Νέας Υόρκης για να τους παράσχει πρόσβαση στις συνομιλίες ακόμη και των θυμάτων από την επίθεση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. Ο αστυνομικός στην Αμερική φαίνεται ότι αρνήθηκε, αλλά επιστολές από έρευνα της εταιρίας, οι οποίες μάλλον αποδεικνύουν τη συμμετοχή και του Αντι Κόλσον στο σκάνδαλο, παρουσιάζουν δημοσιογράφους της εφημερίδας και αστυνομικούς της ασφάλειας της βασιλικής οικογένειας να προσπαθούν να βρουν τη σωστή τιμή για προσφορά πληροφόρησης για τη βασίλισσα Ελισάβετ, του συζύγου της, Πρίγκιπα Φιλίππου, και των απασχολούμενων στα ανάκτορα. Οι εφημερίδες «Guardian» και «Independent» υποστηρίζουν ότι το σκάνδαλο αφορά όλες τις επιχειρήσεις του Ρούπερτ Μέρντοχ και στις ιστοσελίδες τους γράφουν ότι ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν ήταν στόχος της εφημερίδας «Sunday Times», η οποία ήθελε να βρει προσωπικά στοιχεία του.

Με την απόφαση να σταματήσει την έκδοση της περισσότερο επιτυχημένης εφημερίδας στη Βρετανία, ο Ρούπερτ Μέρντοχ προσπάθησε να υποθέσει ποια κίνηση θα ήταν περισσότερο ευνοϊκή για τις προσπάθειες της εταιρίας του να αποκτήσει πλήρη έλεγχο του συνδρομητικού δορυφορικού τηλεοπτικού καναλιού ΒskyΒ. Καθώς, όμως, η βρετανική κυβέρνηση δέχεται συμβουλές και αιτήματα να αναμορφώσει τη δημοσιογραφία της χώρας, οι σχετικές συναλλαγές φαίνεται ότι δυσκολεύουν και οι μετοχές του BskyB έπεσαν κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες.

Αλέξανδρος Μόρντουντακ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα