Κυβέρνηση σε διάλυση «τρέχει» να σπρώξει τη χώρα στον γκρεμό

Βαβέλ συνεχίζει να θυμίζει το κυβερνητικό σκάφος, με τις διαφωνίες μεταξύ υπουργών να πληθαίνουν καθημερινά. Την ίδια ώρα, εν μέσω φημολογιών ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκίνησε ήδη τις θερινές «αποδράσεις» του σε νησιά από αυτό το Σαββατοκύριακο, η κυβέρνηση προσπαθεί να καλλιεργήσει την εικόνα ότι εργάζεται εντατικά, έστω κι αν στην πραγματικότητα οδηγεί τη χώρα στον γκρεμό.

Τουλάχιστον τέσσερις νέες ενδοκυβερνητικές κόντρες ήρθαν να προστεθούν στις γνωστές μεταξύ Ραγκούση – Ρέππα, Βενιζέλου – Παπακωνσταντίνου κ.ά. εντός του Σαββατοκύριακου, ενώ αναμένονται νέες με τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα πανεπιστήμια (φέρονται να διαφωνούν οι κύριοι Βενιζέλος, Ραγκούσης, Λοβέρδος) στο υπουργικό συμβούλιο. Την ώρα που ο Ευ. Βενιζέλος δηλώνει ότι θέλει συναίνεση με τη Ν.Δ. στο φορολογικό και στις αποκρατικοποιήσεις, ο Π. Οικονόμου σήκωσε τους τόνους, ανοίγοντας «πόλεμο» με την αξιωματική αντιπολίτευση. Εν τω μεταξύ, ο Γ. Νικητιάδης σηκώνει μπαϊράκι κατά του Γ. Ραγκούση για τον τρόπο που επέλεξε να απελευθερωθεί το επάγγελμα των οδηγών ταξί, αφού «κάποια επαγγέλματα έχουν και κάποια όρια», όπως λέει, ενώ ο Μ. Παπαϊωάννου και ο Μ. Χρυσοχοΐδης διαφωνούν για το αν εμπλέκεται ή όχι ο ΣΥΡΙΖΑ στις επιθέσεις κατά πολιτικών. «Είναι γεγονός, αποδεδειγμένο μάλιστα, ότι πρωταγωνιστές επεισοδίων είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με ονοματεπώνυμο» λέει ο πρώτος, «δεν γνωρίζω αν κρύβεται κάποιος πίσω από αυτές τις θλιβερές αντικοινοβουλευτικές ενέργειες και θέλω να πιστεύω ότι ακόμη και αν συνέβαινε αυτό, ο μαέστρος του παρασκηνίου δεν θα ήταν ένα κοινοβουλευτικό κόμμα» απαντά ο δεύτερος. Σημειώνοντας ότι «η εκλογολογία δεν βοηθάει σε τίποτα», ο Μ. Χρυσοχοΐδης συγκρούεται και με τον Ευ. Βενιζέλο, που φέρεται να στόχευε σε εκλογές το φθινόπωρο, όταν πρότεινε την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης με 180 ψήφους.

Κατά τα λοιπά, υπό την εντολή των δανειστών «υλοποιήστε γρήγορα τις δεσμεύσεις του Μεσοπρόθεσμου», οι υπουργοί τρέχουν να καταθέσουν το ένα μετά το άλλο τα νομοθετήματα που απαιτεί. Ηδη αυτή την εβδομάδα έρχεται σε πρώτη ανάγνωση στη Βουλή το νομοσχέδιο του Γ. Παπακωνσταντίνου για την ενέργεια και σε δεύτερη του Γ. Κουτρουμάνη για το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Η Αννα Διαμαντοπούλου συνεχίζει τη διαπραγμάτευση με τους πρυτάνεις, προκειμένου να κατατεθεί εντός του Ιουλίου το νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ενώ ο Α. Λοβέρδος αναμένεται να παρουσιάσει τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων και ο Ευ. Βενιζέλος τη σύνθεση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Θα συνεδριάσει εκ νέου η κυβερνητική επιτροπή, ενώ πιθανότατα αύριο θα συγκληθεί το υπουργικό συμβούλιο για να εγκρίνει τα «έτοιμα» νομοσχέδια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα