Ο αν. υπουργός από το… πουθενά θεωρεί σίγουρη τη στάση πληρωμών

Τη στρατηγική της στοχοποίησης και της ανάδειξης της μετάλλαξης των στελεχών της κυβέρνησης, που άλλα έλεγαν πριν και άλλα μετά την υπουργοποίησή τους, ώστε να γίνει εμφανής η αδυναμία και η συνολική ευθύνη του «όλου ΠΑΣΟΚ», σκοπεύει να συνεχίσει η Νέα Δημοκρατία. Μόνο έτσι θεωρούν στη Συγγρού ότι θα επιβεβαιωθεί στους πολίτες ότι η κυβέρνηση και οι βουλευτές που τη στηρίζουν είναι όλοι τους επιβάτες στο καράβι που οδηγεί τη χώρα σε ξέρα.

Αυτό επιβεβαιώνει η κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Μιχελάκη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου. Ηδη αποτέλεσμα αυτής της κόντρας ήταν να χάσει την ψυχραιμία του ο κ. Οικονόμου. Ομως, εκτός από το παραλήρημά του κατά της Ν.Δ. και του Αντώνη Σαμαρά, του ξέφυγε (;) και μια μεγάλη αλήθεια. Οτι, παρά το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο της στάσης πληρωμών επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης. Κατηγορώντας συγκεκριμένα τη Ν.Δ. ότι η πολιτική της «σε ένα και μόνο αποτέλεσμα θα μπορούσε, τελικά, να οδηγήσει: να πάμε σε στάση πληρωμών», διατείνεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επιθυμεί αυτό να γίνει επί διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για να μπορέσει μετά να έρθει εκείνη στην εξουσία. Ισως αυτό εξηγεί και γιατί ο κ. Οικονόμου ανήκει στα στελέχη που εισηγούνται εκλογές το φθινόπωρο, κι ας είναι δεδομένη η ήττα. Προφανώς εκτιμά ότι δεν έχει άλλο τρόπο το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να «γλιτώσει» από το πικρό ποτήρι της κήρυξης στάσης πληρωμών…

Ο κ. Μιχελάκης, με αφορμή τις δηλώσεις της πρώην υπουργού Λούκας Κατσέλη, είχε επισημάνει ότι αποτελεί πολιτική συμπεριφορά των στελεχών του ΠΑΣΟΚ άλλα να λένε όταν κάθονται στην υπουργική καρέκλα και άλλα όταν τη χάνουν. Είχε μάλιστα αναφέρει και τις περιπτώσεις των Παντελή Οικονόμου και Πάρι Κουκουλόπουλου, που από πολέμιοι του Μνημονίου έγιναν πρωτεργάτες στην εφαρμογή του.

Ο κ. Οικονόμου, ενοχλημένος από την αποκάλυψη της οπορτουνιστικής συμπεριφοράς του από τη Νέα Δημοκρατία, θεώρησε ότι, όπως έσβησε τις απόψεις του από την ιστοσελίδα του, θα μπορούσε να εξαφανίσει και τις καταγγελίες της Ν.Δ.

Αποτέλεσμα ήταν να εισπράξει το νέο κατηγορώ του κ. Μιχελάκη, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε: «Ο κ. Οικονόμου έφθασε στο σημείο να ισχυρίζεται ότι με το Μεσοπρόθεσμο διασφαλίζεται η έξοδος από το Μνημόνιο. Οτι, δηλαδή, για να μας βγάλουν από το πρώτο, επέλεξαν ένα πιο άδικο και πιο επώδυνο Μνημόνιο.

Ο κ. Οικονόμου δεν εξηγεί τους παραλογισμούς του εφαρμοστικού νόμου -όπως ο ίδιος τους χαρακτηρίζει σε συνέντευξή του- σχετικά με την αύξηση του ΦΠΑ και ιδίως στην εστίαση όπου τονίζει τη διαφωνία του».

Νίκος Ελευθερόγλου


Επιβεβαίωση της «δ» για τη μείωση ΦΠΑ και φορολογικών συντελεστών

«Οι συντελεστές του ΦΠΑ θα επαναξιολογηθούν» δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, σημειώνοντας ότι «θα ανατραπούν οι παραλογισμοί, όπου υπάρχουν».

Πρόκειται για επιβεβαίωση του δημοσιεύματος του Σαββάτου της «δημοκρατίας» περί αλλαγής της φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης προς την κατεύθυνση των προτάσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μείωση των φορολογικών συντελεστών.

«Ειδικά για την εστίαση, προσωπικά διαφωνώ με την αύξηση του ΦΠΑ. Αλλού θα μειωθούν οι συντελεστές και αλλού όχι» διευκρινίζει ο κ. Οικονόμου σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, δίνοντας το στίγμα του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

Οπως αναφέρει, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα επανορθώσει τις αδικίες του εφαρμοστικού και «θα εκλογικεύσει και θα απλοποιήσει τη φορολογία». Με άλλα λόγια, ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ομολογεί ότι η φοροεπιδρομή που ψήφισε το κυβερνητικό κόμμα και ο ίδιος είναι άδικη.

Σημειώνεται ότι στις εισηγήσεις που δέχεται η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με τις αλλαγές στη φορολογία περιλαμβάνεται, εκτός από τη μείωση των συντελεστών ΦΠΑ, η μείωση των συντελεστών φορολογίας κερδών των επιχειρήσεων από το 20% που είναι σήμερα στο 15% ή ακόμη και το 10%. Σημειώνεται ότι η μείωση των φορολογικών συντελεστών θα συνοδευτεί και από ψαλίδισμα και κατάργηση φοροαπαλλαγών στο όνομα της απλοποίησης του φορολογικού συστήματος.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα