Ο σούπερ κοριός «τσάκωσε» και την Cosa Nostra της Θεσσαλίας

Ηχηρό ράπισμα στα κυκλώματα που λυμαίνονται το εμπόριο ναρκωτικών και όπλων στη χώρα μας έδωσε το διήμερο της Παρασκευής και του Σαββάτου η Αστυνομία. Υστερα από μια τιτάνια επιχείρηση που έγινε ταυτόχρονα σε έξι πόλεις, η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να εξαρθρώσει τρεις εγκληματικές οργανώσεις που δρούσαν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, προβαίνοντας σε 48 συλλήψεις και στον σχηματισμό δικογραφιών για περισσότερα από 220 άτομα. Ανάμεσα στους ανθρώπους που ήδη κρατούνται βρίσκονται τα 18 «κεφάλια» των τριών κυκλωμάτων, τα οποία συνεργάζονταν μεταξύ τους και δραστηριοποιούνταν στο εμπόριο ναρκωτικών και όπλων, ενώ παράλληλα εμπλέκονται σε υποθέσεις πληρωμένων «συμβολαίων θανάτου» -σχεδίαζαν τον φόνο αστυνομικού της Δίωξης Ναρκωτικών και ενός κρατουμένου – μαστροπείας, πλαστογραφίας και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Αφετηρία και οδηγός κατά την πολύμηνη έρευνα που προηγήθηκε ήταν οι χιλιάδες συνομιλίες που είχαν καταγραφεί από το «βαλιτσάκι» της ΕΥΠ, οι οποίες αποκάλυπταν τα πεδία δράσης των κυκλωμάτων, την οργάνωσή τους, καθώς και τα πρόσωπα-κλειδιά. Οταν συνελέχθησαν επαρκή στοιχεία, δόθηκε το πράσινο φως για την έναρξη των αστυνομικών επιχειρήσεων, που πραγματοποιήθηκαν στη Λάρισα, στον Βόλο, στα Τρίκαλα, στην Καρδίτσα, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 100 αστυνομικοί και οκτώ εισαγγελικοί λειτουργοί. Πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε σχεδόν 50 κατοικίες και αποθήκες, με αποτέλεσμα αρχικά να συλληφθούν 14 αρχηγικά στελέχη (σ.σ.: οι υπόλοιποι τέσσερις εκ των εγκεφάλων είναι έγκλειστοι σε φυλακές) και να κατασχεθούν διάφορες ποσότητες όλων των ειδών ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνη, ηρωίνη, κάνναβη, δενδρύλλια κάνναβης, ναρκωτικά δισκία), όπλα (πιστόλια, καραμπίνες, μαχαίρια, τσεκούρι σιδερογροθιά, σπρέι πιπεριού), 88 κινητά τηλέφωνα και 11 κάρτες κινητής τηλεφωνίας, καθώς και 43 αυτοκίνητα (!) και μια μοτοσικλέτα που, σύμφωνα με την Αστυνομία, χρησιμοποιούνταν ως μέσα για τη διακίνηση ναρκωτικών ή αποτελούσαν οχήματα που είχαν δοθεί στα κυκλώματα από χρήστες και μικρεμπόρους ως αντίτιμο για την προμήθεια ουσιών.

Από τα ευρήματα τις Αρχές προβλημάτισαν ιδιαίτερα δυο πλαστές σφραγίδες του ΟΚΑΝΑ (Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών), τις οποίες, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, χρησιμοποιούσαν σε πλαστά έγγραφα που εμφάνιζαν σε δικαστήρια, ώστε διακινητές ναρκωτικών να «βαφτίζονται»… χρήστες.

Οπως επίσημα ανακοίνωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, η μεγαλύτερη εκ των τριών οργανώσεων είχε «έδρα» τη Λάρισα, αποτελούνταν από 105 μέλη (96 Ελληνες, εννέα αλλοδαποί) και είχε έναν επικεφαλής και οκτώ αρχηγικά στελέχη, ενώ η δεύτερη ομάδα είχε 88 βασικά μέλη (83 Ελληνες , πέντε αλλοδαποί) και πέραν του αρχηγού υπήρχαν πέντε ηγετικά στελέχη μέλη. Η τρίτη και μικρότερη ομάδα αποτελούνταν από 23 Ελληνες και έναν αλλοδαπό, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν κυρίως στην Αθήνα.

Κώστας Καντούνης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα