Τ’ άκουσαν άγρια Πάγκαλος και Γκερέκου (του Τόλη)

Από την πίσω πόρτα έφυγε, κυριολεκτικά, η Αντζελα Γκερέκου, βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να μη βρεθεί αντιμέτωπη με τους «Αγανακτισμένους» στο νησί των Φαιάκων. Το βράδυ της Παρασκευής, η κυρία Γκερέκου (που ο σύζυγός της, τραγουδιστής, Τόλης Βοσκοπούλος έχει ανοικτά ζητήματα με χρέη στην Εφορία) παρευρέθηκε στην εναρκτήρια συναυλία του Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας, ωστόσο, τα συνθήματα και οι διαμαρτυρίες δεκάδων «Αγανακτισμένων», οι οποίοι μετέφεραν τη συγκέντρωσή τους από την Πλατεία Δημαρχείου στην είσοδο των Ανακτόρων, της χάλασαν τα σχέδια. Λίγη ώρα αφού ξεκίνησε η μουσική εκδήλωση, οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και της ίδιας της βουλευτού, η οποία υπερψήφισε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Παρά την ισχυρή αστυνομική παρουσία στα Ανάκτορα δεν χρειάστηκε καμία επέμβαση, αφού οι «Αγανακτισμένοι» διαμαρτύρονταν ειρηνικά και δεν προσπάθησαν καν να μπουν στον χώρο. Η κυρία Γκερέκου, πάντως, αναγκάστηκε να αποχωρίσει για να μην οξύνει περισσότερο τα πνεύματα.

Αντιμέτωπος με την οργή των πολιτών για το περιβόητο σχόλιό του «μαζί τα φάγαμε» βρέθηκε και ο Θεόδωρος Πάγκαλος, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αυτή τη φορά σε ταβέρνα στην Τζια, όπου έχει σπίτι. «Εχω διοριστεί μέσω ΑΣΕΠ, δεν τα φάγαμε μαζί, γιατί μου κόβετε τα λεφτά μου;» φώναξε κοπέλα από το διπλανό τραπέζι μόλις αντελήφθη την παρουσία του κ. Πάγκαλου. Αμέσως μετά, τον λόγο πήρε ο φίλος της, ο οποίος κατηγόρησε τον αντιπρόεδρο λέγοντάς του «ξεπουλάτε την πατρίδα», με τον κ. Πάγκαλο να διερωτάται «εγώ τα κάνω, μόνος μου;». Η απάντηση ήρθε από τον νεαρό, ο οποίος του εξήγησε: «Είσαι μέρος του συστήματος». Το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων.

Εύη Πανταζοπούλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα