Η Αννα φοβήθηκε την Πλατεία και πάει πίσω τον νόμο

Αναγκάζεται να ομολογήσει ότι πάει πίσω τελικά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση η κυβέρνηση υπό τον φόβο των πολλαπλών αντιδράσεων, στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, της πανεπιστημιακής κοινότητας και κυρίως αυτών της… Πλατείας. Ετσι στην απελπισία της προσπαθεί να κερδίσει όσο χρόνο μπορεί, βαδίζοντας στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα (;). Από εκεί λοιπόν που η ψήφιση του νόμου-πλαίσιο προγραμματιζόταν για τον Ιούλιο, αναβάλλεται τώρα έως το φθινόπωρο…

Ενδιαφέρον έχει η «κυβίστηση» της κυβέρνησης στο θέμα, καθώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει στο υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης τη στήριξή του στη μεταρρύθμιση, που θα προχωρήσει, όπως είπε, παρά τις όποιες αντιδράσεις, ενώ την επομένη η υπουργός αποφάσισε να δώσει «παράταση» στον διάλογο, μιλώντας για κατάθεση του νομοσχεδίου τον Ιούλιο και ψήφισή του στα τέλη Αυγούστου. Χθες, δε, έκανε ακόμα ένα βήμα πίσω, δηλώνοντας (μετά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο και τη Γραμματεία της Συνόδου των προέδρων ΤΕΙ και λίγο προτού δει για δεύτερη φορά τους πανεπιστημιακούς του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους) ότι αναμένει περαιτέρω προτάσεις εντός των ερχόμενων δέκα ημερών, ωστόσο «όλες οι διαδικασίες που αφορούν τη Βουλή θα έχουν ολοκληρωθεί πριν από την αρχή της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς», ουσιαστικά δηλαδή στις αρχές του φθινοπώρου. Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι στη συνάντηση πήρε μέρος και ο Γ. Πανάρετος, μολονότι πριν από λίγες ημέρες απομακρύνθηκε από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας.

Το τι φταίει για αυτή την αλλαγή στάσης «αποκάλυψε» ο ίδιος ο πρωθυπουργός που συνέδεσε στην εισήγησή του την Τετάρτη τα πανεπιστήμια με τις πλατείες. Στο Μέγαρο Μαξίμου φοβούνται το κλίμα που θα δημιουργηθεί εφόσον στους «Αγανακτισμένους» της πλατείας προστεθούν φοιτητές (αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και η ΠΑΣΠ διαφωνεί με πολλές ρυθμίσεις του νέου νομοσχεδίου), σπουδαστές, πανεπιστημιακοί και συνδικαλιστές της ΠΟΣΔΕΠ, κλίμα που, όπως εκτιμούν, είναι ικανό ακόμα και «να ρίξει» την κυβέρνηση εν μέσω θέρους. Παρά τις βάσιμες προειδοποιήσεις ότι το μείγμα θα είναι ακόμα πιο εκρηκτικό τον Σεπτέμβρη, όταν η Πλατεία θα έχει ξαναγεμίσει από τους αδειούχους του καλοκαιριού και τα πανεπιστήμια θα ανοίγουν, η κυβέρνηση επιλέγει να αγοράσει στην πραγματικότητα λίγο χρόνο ζωής, ελπίζοντας πως τουλάχιστον θα κοπάσουν τα φαινόμενα κατά πολιτικών. Μπορεί, πάλι, να έχει στο πίσω μέρος του… μυαλού της και τις πρόωρες εκλογές, οπότε κανείς δεν θα ασχοληθεί με τη μεταρρύθμιση στην Εκπαίδευση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα