«Φέτος δεν θα πάτε διακοπές» είπε στους υπουργούς ο Γιώργος και μπήκε στο κανό

Θα μείνουν και χωρίς… διακοπές φέτος οι υπουργοί! Συγκεκριμένα, στην Αθήνα θα περάσουν το καλοκαίρι οι υπουργοί με εντολή του Γ. Παπανδρέου, μολονότι ο ίδιος πέρυσι τους έδινε «εντολή» να φύγουν μερικές μέρες από τα γραφεία τους για «να ξεκουραστούν χωρίς τύψεις»…

Φέτος όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά για την κυβέρνηση. Το πρόσχημα βέβαια είναι ότι τα περιθώρια έχουν στενέψει με βάση τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης του Μεσοπρόθεσμου. Στην πραγματικότητα ο λόγος είναι ότι οι πολίτες καραδοκούν «αγανακτισμένοι» σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και οι διακοπές για κάθε κυβερνητικό στέλεχος μπορεί να μεταβληθούν σε εφιάλτη. Ηδη πολλοί υπουργοί σκέφτονται πώς θα εξοικονομήσουν λίγες ημέρες ξεκούρασης χωρίς να προκαλέσουν και χωρίς να γίνουν στόχοι αποδοκιμασιών. Ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου, πάντως, μπορεί να έδωσε αυτή την εντολή, αλλά την ίδια ώρα αναζητά «ασφαλείς» προορισμούς για να ξεκινήσει τις δικές του διακοπές μαζί με το αγαπημένο του κανό!

Προς το παρόν, έχοντας «παραδώσει» τα κυβερνητικά ηνία στον Ευάγγελο Βενιζέλο (με τον οποίο είχε και μια συνάντηση χθες, αλλά με κάπως… συγκεχυμένους τους ρόλους), ο κ. Παπανδρέου προσποιείται ότι συνεχίζει να πρωθυπουργεύει και γεμίζει τον χρόνο του στην Αθήνα, βλέποντας ακόμα και… μεμονωμένους βουλευτές.

Στο πλαίσιο αυτής της εικονικής δραστηριότητας, μάλιστα, ζήτησε επιτακτικά την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου ώστε κάθε μέρα να φέρνει τα αποτελέσματα μίας εβδομάδας, μην αφήνοντας περιθώρια παρερμηνειών, ενώ οι υπουργοί φέρονται να έχουν τεθεί στη διάθεση του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, ακόμα και για τις ημέρες που θα παραμείνει κλειστή η Βουλή. Στη ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η χθεσινή σύσκεψη για την Παιδεία, παρότι το θέμα είχε συζητηθεί λίγες ώρες πριν, το απόγευμα της Πέμπτης.

Παράλληλα, και ενώ στο παρελθόν χρειαζόταν ως και επιστολή που θα προκαλούσε εσωκομματικό θέμα για μία τέτοια συνάντηση, δέχτηκε στο γραφείο του τους βουλευτές Ευρυτανίας Ηλία Καρανίκα και Ηρακλείου Μανόλη Στρατάκη, με τους οποίους συζήτησε σειρά επιμέρους θεμάτων, γενικής πολιτικής και τοπικά των περιφερειών τους. Δηλαδή απλώς πέρασαν την ώρα τους. Από την ατζέντα της κουβέντας δεν έλειψαν και οι επιθέσεις κατά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ενώ συζητήθηκαν ακόμη θέματα ανάπτυξης, υλοποίησης έργων του ΕΣΠΑ κ.ά. Ειδικά με τον κ. Στρατάκη, που έθεσε συγκεκριμένους προβληματισμούς για την ανάπτυξη σε επίπεδο πρωτογενούς τομέα στην περιοχή του, θα ακολουθήσει και έτερη συνάντηση, αυτή τη φορά με τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα