Οι φιλενάδες, ο γαλάζιος άγγελος, ο μαύρος γάτος και οι πιγκουίνοι!

Αμερικανίδες «Φιλενάδες» που κάνουν τη… Sex and the city ζωή τους να μοιάζει με το Hangover, μία παρέα πιγκουίνων που μετατρέπει ένα διαμέρισμα σε… Αλάσκα στον «Κύριο Πόπερ και τους πιγκουίνους του», μία «ερωτευμένη πριγκίπισσα του Μονπενσιέ» και δύο «Αντίζηλες» κάνουν είσοδο στις αίθουσες αυτήν την εβδομάδα. Επί της ουσίας έχουμε να κάνουμε με μία γαλλοαμερικανική αναμέτρηση (τρεις γαλλικές, δύο αμερικανικές παραγωγές). Και όπως η παράδοση επιτάσσει, η «παλιά» της εβδομάδας (γερμανική αυτή), «Ο γαλάζιος άγγελος», που, αν και του 1930, ήταν άκρως προκλητική για την εποχή της.

ΦΙΛΕΝΑΔΕΣ

Τη χαρακτήρισαν το γυναικείο Hangover, αφού η υπόθεση λαμβάνει χώρα λίγες μέρες πριν από τον γάμο της πρωταγωνίστριας, αλλά σε αντίθεση με τα μεθυσμένα αγόρια εδώ το στόρι θέλει αυθάδεις κυρίες που αλληλοξεμαλλιάζονται.

Η Ανι δεν είναι και στην καλύτερη φάση της ζωής της, καθώς έχει ξεμείνει τόσο από λεφτά όσο και από σχέση… Οταν όμως μαθαίνει πως η καλύτερη φίλη της αρραβωνιάστηκε, κάνει τα αδύνατα δυνατά να είναι η καλύτερη παράνυμφος! Αυτό όμως αποδεικνύεται αρκετά δύσκολο δεδομένων των υπολοίπων, άγνωστων στην Ανι, γυναικών που απαρτίζουν την παρέα της μελλόνυμφης και συναγωνίζονται για τον ίδιο ρόλο.

Του Πολ Φιγκ, με τους Κρίστεν Γουίγκ, Μάγια Ρούντολφ, Ρόουζ Μπερν, Τζον Χαμ.

Η ΑΝΤΙΖΗΛΟΣ

Η τελευταία ταινία του Γάλλου σκηνοθέτη Αλέν Κορνό (δημιουργού του «Ολα τα πρωινά του κόσμου»).

Δύο γοητευτικές γυναίκες εργάζονται ως μεγαλοστελέχη στο γαλλικό παράρτημα μιας πολυεθνικής εταιρίας. Η Ιζαμπέλ και η Κριστίν μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους, αλλά ταυτόχρονα είναι πολύ διαφορετικές. Η Κριστίν έχει το πάνω χέρι και δίνει την εικόνα μιας σκληρής και αδίστακτης μάνατζερ. Σύντομα η Ιζαμπέλ, ταπεινωμένη από τη συμπεριφορά της Κριστίν, σχεδιάζει να την εκδικηθεί. Παίζουν η Κριστίν Σκοτ Τόμας και η Λουντιβίν Σανιέ.

Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΤΟΥ ΜΟΝΠΕΝΣΙΕ

1562. Στη Γαλλία, την εποχή του Καρόλου ΙΧ, μαίνονται πόλεμοι θρησκευτικής φύσεως… Η Μαρί ντε Μεζιέρ, κληρονόμος μίας από τις μεγαλύτερες περιουσίες του Βασιλείου, αγαπά τον νεαρό δούκα Ντε Γκιζ, που είναι γνωστός στους ιστορικούς κύκλους ως «Σημαδεμένος». Ομως ο πατέρας της την αναγκάζει να παντρευτεί τον πρίγκιπα του Μονπενσιέ, τον οποίο δεν έχει γνωρίσει ποτέ.

Του Μπερτράν Ταβερνιέ. Παίζουν οι Μελανί Τιερί, Γκασπάρ Ουλιέ, Γκρεγκουάρ Λεπρίνς Ρίνγκε.

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΠΕΡ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΙ ΤΟΥ

Ο Τζιμ Κάρεϊ επιστρέφει με μια κωμωδία για όλη την οικογένεια με τις κλασικές γκριμάτσες που τον καθιέρωσαν. Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο κλασικό παιδικό βιβλίο των Ρίτσαρντ και Φλόρενς Ατγουοτερ, το οποίο εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1938.

Ο Τομ Πόπερ, με χαώδη επαγγελματική ζωή, βυθίζεται στο χάος, όταν κληρονομεί έξι πιγκουίνους. Σύντομα το διαμέρισμά του μετατρέπεται σε χιονισμένο τοπίο, όμως τελικά ο Τόμι, μέσα από αυτήν την περίεργη «συγκατοίκηση», θα κατανοήσει τη σημασία της οικογένειας – ανθρώπινης και μη…! Στο πλευρό του η Αντζελα Λάνσμπερι και η Κάρλα Γκουτζίνο. Σκηνοθετεί ο Μαρκ Γουότερς

Ο ΜΑΥΡΟΣ ΓΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ

Ο Ζιλιέν Μονιέρ έχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Παρόλο που είναι ένας πολύ πετυχημένος σύμβουλος γάμων, δεν μπορεί να κρατήσει καμία γυναίκα στη ζωή του για περισσότερο από δύο εβδομάδες. Από τότε που ήταν μικρό παιδί, φέρνει απίστευτη κακοτυχία σε κάθε γυναίκα που ερωτεύεται. Τις στέλνει στο νοσοκομείο, καταστρέφει τις επαγγελματικές τους καριέρες ή μετατρέπει τους φίλους της σε εχθρούς. Είναι ξεκάθαρα ο «μαύρος γάτος» των γυναικών. Η Τζοάνα Σορίνι θα το ανακαλύψει αυτό τη μέρα που θα τον γνωρίσει. Του Νικολά Κις, με τους Φρανσουά Ξαβιέ Ντεμεζόν, Βιρζινί Εφιρά.

Ο ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ (του 1930)

Ο καθηγητής Ρατ εργάζεται σε ένα λύκειο και είναι ο τυπικός, παλαιών αρχών, αυστηρός δάσκαλος, που ζει μια άχαρη, μίζερη και άδεια ζωή. Οταν ανακαλύπτει ότι μερικοί μαθητές του συχνάζουν σε ένα καμπαρέ, τον «Γαλάζιο άγγελο», αποφασίζει να πάει εκεί, για να τους πιάσει. Βρίσκεται αντιμέτωπος με κάτι που δεν είχε ποτέ φανταστεί: στη σκηνή του καμπαρέ βγαίνει η σαγηνευτική τραγουδίστρια Λόλα, η οποία, με τολμηρή εμφάνιση, τραγουδά για τον έρωτα και την ελεύθερη φύση του. Ο καθηγητής πέφτει στα δίχτυα της. Του Γιόζεφ Φον Στέρνμπεργκ, με τους Εμίλ Τζάνινγκς, Μάρλεν Ντίτριχ, Κουρτ Γκέρον.

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα