Ακυβέρνητο το αεροσκάφος

Η επίθεση του Γιάννη Βαρδινογιάννη, μέσω της αιχμηρής επιστολής που έστειλε στο Δ.Σ. του Παναθηναϊκού, απέδειξε το βαθύ ρήγμα που υπάρχει στην πολυμετοχικότητα. Σε ένα κρίσιμο καλοκαίρι για το μέλλον της ομάδας φαίνεται ότι δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή φως στο τούνελ.

Ή καλύτερα αλεξίπτωτο για να προσγειωθούν με ασφάλεια οι επιβαίνοντες στο «πράσινο» αεροσκάφος.

Μάλλον ως κακό αστείο έμοιαζε τελικά η επιλογή του τόπου συνεδρίασης, καθώς από τα γραφεία της ΠΑΕ μεταφέρθηκε (για τον φόβο επεισοδίων από τους οπαδούς) σε ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο. Πάντως, αρκετοί φίλαθλοι βρέθηκαν και εκεί και μάλιστα αντιπροσωπία των οργανωμένων ζήτησε και εισήλθε στον χώρο, όπου και εξέφρασε τον προβληματισμό για όσα συμβαίνουν στην ομάδα. Λύση τελικά δεν βρέθηκε, αλλά αντίθετα διαλύθηκαν και οι τελευταίες ελπίδες. Ο Τζίγγερ, μέσω της επιστολής, επανέλαβε την πρόθεσή του να απέχει από τα κοινά της ομάδας και έριξε «καρφιά» προς τους Ανδρέα Βγενόπουλο και Νικόλα Πατέρα: «Οι ευθύνες για το σημερινό οικονομικό και αγωνιστικό τέλμα δεν είναι απρόσωπες. Συγκεκριμένοι άνθρωποι, τα τελευταία χρόνια, ακολούθησαν συστηματικά μια στρατηγική η οποία μας οδήγησε στη σημερινή κατάσταση. Τον περασμένο Δεκέμβριο ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος υπαναχώρησε από τη μεταξύ μας συμφωνία, ενώ ταυτόχρονα ο κ. Νικόλας Πατέρας παραιτήθηκε από την προεδρία». Ο μεγαλομέτοχος επίσης μίλησε και για τις δυσκολίες να αλλάξει χέρια η ομάδα: «Δεν έχει εμφανιστεί κανένας υποψήφιος επενδυτής. Η ολοκλήρωση της θητείας του υπάρχοντος Δ.Σ. βρίσκει τον Παναθηναϊκό σε μια κρίσιμη στιγμή. Δεν έχει κατατεθεί από κανέναν μια στοιχειοθετημένη, βιώσιμη και ρεαλιστική πρόταση που θα εξασφαλίζει το μέλλον του Παναθηναϊκού. Τόσο η οικογένειά μου όσο και εγώ συμβάλλουμε στην προσπάθεια που γίνεται να υπάρχει διοικητική σταθερότητα και εύρυθμη λειτουργία στην ΠΑΕ, έτσι ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος να βρεθεί, για πρώτη φορά, στο Πρωτοδικείο. Είναι σαφές ότι κάποιοι επιθυμούν την ακυβερνησία. Οφείλουμε να στηρίξουμε τις άοκνες προσπάθειες του προεδρεύοντος αντιπροέδρου Δημήτρη Γόντικα».

Σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. και ύστερα από πρόταση του κ. Σαμαρά, η πράσινη ΠΑΕ θα πληρώνει ενοίκιο στον Γιάννη Βαρδινογιάννη για τη χρήση της Παιανίας

Πάντως, ο Δημήτρης Γόντικας, εξερχόμενος του συμβουλίου, εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον του Παναθηναϊκού, ενώ ανακοίνωσε την ημερομηνία της έκτακτης γενικής συνέλευσης (2 Αυγούστου), με σκοπό την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. Λίγο πριν από τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γιώργος Νίκας γνωστοποίησε μέσω επιστολής την παραίτησή του από το Δ.Σ. της ΠΑΕ.

Τελευταίο χτύπημα στην καρδιά των οπαδών είναι η αποχώρηση του Τζιμπρίλ Σισέ, με τον Γάλλο να θεωρείται ήδη παίκτης της Λάτσιο. Μάλιστα, πολλοί εκ των οπαδών τον περίμεναν χτες στο αεροδρόμιο, καθώς ακουγόταν πως θα πετάξει χθες το απόγευμα για τη Ρώμη. Κάτι τέτοιο, εκτός απροόπτου, θα συμβεί όμως σήμερα και προτού η αποστολή του Παναθηναϊκού αναχωρήσει για την Αυστρία και το βασικό στάδιο προετοιμασίας. Κατά μία πληροφορία, προερχόμενη από μήνυμα της συζύγου του Σισέ, Τζουντ, μέσω του Διαδικτύου, το ζευγάρι αναχώρησε ήδη για την Ιταλία ακτοπλοϊκώς…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα