Ο Μέρντοχ κλείνει τη μεγαλύτερη κυριακάτικη εφημερίδα για να μην έχει παράπλευρες απώλειες

Τέλος εποχής για τη μεγαλύτερη κυριακάτικη εφημερίδα της Βρετανίας. Ραγδαίες ήταν και χθες οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών που έχει ξεσπάσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα στη Βρετανία και στο οποίο εμπλέκεται η εφημερίδα του ομίλου «News of the World». Η ταμπλόιντ εφημερίδα, που κυριαρχούσε στη βρετανική αγορά των κυριακάτικων φύλλων πουλώντας κάθε εβδομάδα περί τα 2.500.000 φύλλα!

Οπως δήλωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο Τζέιμς Μέρντοχ, γιος του μεγιστάνα των ΜΜΕ και ιδιοκτήτη της News Corp. Ρούπερτ Μέρντοχ, ο δημοσιογραφικός όμιλος του Αυστραλού κροίσου αποφάσισε να κλείσει τη βρετανική εφημερίδα, που αποτελεί την πέτρα του σκανδάλου, και έχει -δικαίως- προκαλέσει τσουνάμι αντιδράσεων στη βρετανική κοινή γνώμη. Αναφέρει μάλιστα στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ότι «η News of the World θα κλείσει αμέσως μετά την έκδοση ενός τελευταίου φύλλου το ερχόμενο Σαββατοκύριακο».

«Η News of the World ασχολείται με το να φέρνει τους άλλους ενώπιον των ευθυνών τους» δήλωσε χθες στους εργαζομένους της εφημερίδας ο υιός Μέρντοχ, προσθέτοντας με νόημα: «Ομως απέτυχε να το κάνει για τον εαυτό της».

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται από χθες και οι μετοχές της εταιρίας News Corp. λόγω του σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών. Συγκεκριμένα οι μετοχές της News Corp. σημείωσαν πτώση 4%, τη στιγμή που η ίδια η εφημερίδα συνέχιζε να βλέπει μεγάλους πελάτες της (Asda, Sainsbury κ.ά.), που της άφηναν μεγάλα κέρδη από τις διαφημίσεις, να φεύγουν ο ένας μετά τον άλλον θέλοντας να αποφύγουν οποιαδήποτε ταύτιση με τη «News of the World».

Χαρακτηριστικό είναι ότι χθες ακόμη και η ένωση των Βρετανών βετεράνων Βρετανική Βασιλική Λεγεώνα (RBL) αποφάσισε να διακόψει οριστικά τις διαφημιστικές σχέσεις της με τη «News of the World», λόγω των νέων αποκαλύψεων που δημοσιεύτηκαν από την «Daily Telegraph» και κάνουν λόγo για την παρακολούθηση κινητών τηλεφώνων που ανήκαν σε πρόσωπα τα οποία είχαν χάσει τους αγαπημένους τους στα πολεμικά μέτωπα του Ιράκ και του Αφγανιστάν!

Η αστυνομία ανέφερε ότι ο κατάλογος των ανθρώπων που έπεσαν θύματα των υποκλοπών -πολιτικοί, αθλητές κ.ά.- πιθανόν να φτάνει τις 4.000, ενώ τώρα όλοι αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον και την τοποθέτηση του ίδιου του Ρούπερτ Μέρντοχ για το θέμα, το οποίο λαμβάνει διαστάσεις κρίσης, που απειλεί όχι μόνο μία από τις εφημερίδες του, αλλά ολόκληρο τον μιντιακό όμιλό του.

Γιώργος Τραπεζιώτης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα