Αποπροσανατολισμός με… τεχνική Siemens

Ξεκάθαρα σκάνδαλο ΠΑΣΟΚ είναι για τη Νέα Δημοκρατία η υπόθεση Siemens, με τον εκπρόσωπο του κόμματος Γιάννη Μιχελάκη να εξαπολύει χθες σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, καταλογίζοντάς της ότι με την πρόταση για προκαταρκτική αποπειράται έναν ανήθικο πολιτικό συμψηφισμό. Την ίδια ώρα, προσωπικές ρουκέτες κατά του Γ. Παπανδρέου εξαπέλυε, με αφορμή την πρόταση παραπομπής του, ο Ακης Τσοχατζόπουλος…

«Η υπόθεση της Siemens είναι ένα πράσινο σκάνδαλο» δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ επέλεξε τη συγκεκριμένη στιγμή να επαναφέρει το θέμα στην επικαιρότητα για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη «την ώρα που οι πολίτες δοκιμάζονται από τα σκληρά και άδικα οικονομικά μέτρα μίας πολιτικής αδιέξοδης, που διαλύει την οικονομία και την κοινωνία».

«Η Ν.Δ. ζητεί την πλήρη διερεύνηση του σκανδάλου και την απόδοση ευθυνών εκεί που πραγματικά βρίσκονται. Αν η κυβέρνηση θέλει πραγματικά να συμβάλει ώστε να πάψει η απαξίωση του πολιτικού κόσμου, ένα έχει να κάνει: Να δεχτεί και να βάλει σε άμεση εφαρμογή την πρόταση του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά που έχει καταθέσει στη Βουλή για έλεγχο του “πόθεν έσχες” όλων όσοι διετέλεσαν υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974 έως σήμερα» είπε και αναρωτήθηκε για ποιο λόγο η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει ακόμη.

Η πρόταση πάντως των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ θα κατατεθεί σήμερα και θα περιλαμβάνει τα ονόματα των τεσσάρων πρώην υπουργών, Ακη Τσοχατζόπουλου, Τ. Μαντέλη, Γ. Αλογοσκούφη και Χρ. Μαρκογιαννάκη. Θα συνοδεύεται μάλιστα από αίτημα για χρήση της δυνατότητας που δίνει ο νόμος Καστανίδη για παρέμβαση γνωμοδοτικού συμβουλίου δικαστικών πριν από την απόφαση της Βουλής για τη σύσταση προκαταρκτικής.

Η δημοσιοποίηση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε μπαράζ αντιδράσεων από τους παραπεμπομένους, με την παράσταση να κλέβει η προσωπική επίθεση του κ. Τσοχατζόπουλου κατά του Γ. Παπανδρέου: «Με την ίδια ευκολία που η κυβέρνηση βαφτίζει “δημοσιονομική εξυγίανση” τη ληστεία σε βάρος των πολιτών, προσπαθεί να παρουσιάσει μια καταγέλαστη πρόταση ως δήθεν “επιχείρηση κάθαρσης”. Είναι κατάντια απέναντι σε κάθε μέλος του ΠΑΣΟΚ και στην ελληνική κοινωνία. Αρκετά πια. Υπερέβησαν τα όρια της αισχρότητας, της υποκρισίας και της ανηθικότητας.

Συνειδητοποιεί άραγε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την προσωπική ευθύνη που του φορτώνουν οι “παρακοιμώμενοι” για την πρωτοφανή επιχείρηση συγκάλυψης του σκανδάλου Siemens, εμπαιγμού των πολιτών και ευτελισμού των θεσμών; Στην αρένα που έστησαν για άλλους, έχουν ήδη εισέλθει και οι ίδιοι».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ν.Δ. Γ. Αλογοσκούφης τόνισε: «Οσα αναφέρονται για να δικαιολογήσουν την εμπλοκή του ονόματός μου δεν έχουν καμία βάση». Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Χρήστος Μαρκογιαννάκης έκανε λόγο για «πολιτική αθλιότητα».

Γιώργος Λυκουρέντζος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα