Μισόλογα για τον Τούρκο κροίσο, που θέλει ελληνικά νησιά

Πίσω από τερτίπια για την ανάγκη «να σταματήσουν ο λαϊκισμός και οι υπερβολές», αφού «κανένας σε αυτή τη χώρα δεν ενδιαφέρεται λιγότερο για τα εθνικά θέματα» και «όλοι μας αγαπάμε αυτόν τον τόπο», προσπαθεί να κρύψει η κυβέρνηση το άνοιγμα της κερκόπορτας που επιχειρεί στο Αιγαίο, μέσω της πώλησης νησιών σε Τούρκο μεγιστάνα.

Ερωτηθείς σχετικά χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος ουσιαστικά επιβεβαίωσε το γεγονός, καθώς αρκέστηκε στις διαβεβαιώσεις που παρέχει με ανακοίνωσή της η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου, ότι «δεν τίθεται θέμα νησιών που ανήκουν στο Δημόσιο». Ως εκ τούτου, «τα νησιά τα οποία πιθανώς αναφέρθηκαν δεν είναι καταχωρημένα ως δημόσια ακίνητα» διαβεβαίωσε ο κ. Μόσιαλος, ωσάν να μην τρέχει τίποτα αν πουληθούν σε Τούρκο ιδιωτικά νησιά στο Αιγαίο. Περιέγραψε μάλιστα όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την πώληση ιδιωτικών νησιών προς διευκόλυνση προφανώς… κάθε ενδιαφερομένου. Ανάλογη απάντηση είχε δώσει προ ημερών στη Βουλή και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π. Οικονόμου.

«Για να υπάρξει αγορά νησιών, ακόμα και ιδιωτικών, θα πρέπει να υπάρχει άδεια από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας» είπε, χωρίς βεβαίως να αποκλείσει έστω και «για τα μάτια του κόσμου» ένα τέτοιο ενδεχόμενο, παρά το ότι παραδέχτηκε ότι υπάρχουν λόγοι «εθνικής ασφάλειας» που εξετάζει κάθε φορά το προαναφερθέν υπουργείο. Συνέχισε δε λέγοντας ότι «για να υπάρξει ανάπτυξη συγκεκριμένου νησιού, χρειάζονται ειδικό ρυμοτομικό σχέδιο αλλά και περιβαλλοντικές μελέτες», τονίζοντας μάλιστα ότι «η χάραξη του αιγιαλού ανήκει πάντα στο Ελληνικό Δημόσιο».

Κοινώς, αν και εφόσον ο Τούρκος κροίσος μάς «επιτρέψει» να χαράξουμε ως χώρα τον αιγιαλό γύρω από τον επίγειο παράδεισο που θα του πουλήσουμε και δεχτεί τη ρυμοτομία που θα του προτείνουμε, είναι ελεύθερος να αγοράσει όσα νησιά θέλει, «βάζοντας πόδι» και επισήμως στο Αιγαίο. Αρκεί να είναι «ιδιωτικά» και -πιθανότατα- να τα πληρώσει ακριβά, καθώς είμαστε και σε περίοδο κρίσης…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα