Ο τελευταίος Χάρι Πότερ έρχεται

Τέλος κινηματογραφικής εποχής για τον Χάρι Πότερ, που στην Ελλάδα «προσγειώνεται» τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Χθες έγινε στο Λονδίνο η παγκόσμια πρεμιέρα του επικού φινάλε της κινηματογραφικής σειράς, συγκεντρώνοντας εκεί χιλιάδες φαν από κάθε γωνιά του πλανήτη. Και η σειρά των Ελλήνων όμως δεν αργεί. Για τις 12 Ιουλίου (τρεις μέρες νωρίτερα από τους Αμερικανούς!) έχει προγραμματίσει η Village έναν «μαραθώνιο Χάρι Πότερ», που περιλαμβάνει μια ειδική 3D προβολή των δύο τελευταίων ταινιών μαζί. Το κινηματογραφικό ταξίδι θα ξεκινήσει στις 21.20, οπότε οι θεατές θα φρεσκάρουν στη μνήμη τους το φιλμ «Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου, Μέρος Α», ενώ τα μεσάνυχτα θα είναι οι πρώτοι που θα δουν στην Ελλάδα το δεύτερο και ολοκαίνουργιο μέρος της ταινίας. Το αντίτιμο του εισιτηρίου για τη μαραθώνια προβολή είναι 15 ευρώ. Την επόμενη μέρα, Τετάρτη 13 Ιουλίου, θα κυκλοφορήσει κανονικά στις ελληνικές αίθουσες μόνο το φιλμ «Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου, Μέρος Β’».

Πίσω στη χθεσινή παγκόσμια πρεμιέρα στο Λονδίνο, οι φαν του δημοφιλούς μάγου πλημμύρισαν την πλατεία Τραφάλγκαρ. Εκεί στρώθηκε το μεγαλύτερο κόκκινο χαλί του κόσμου, πάνω στο οποίο βάδισαν οι επίσημοι καλεσμένοι για να φτάσουν στο σινεμά της πλατείας Λέστερ διαμέσου μιας ρεπλίκας του φανταστικού λονδρέζικου δρόμου που χρησιμοποιούν οι ήρωες του «Χάρι Πότερ» για τη μεταφορά τους στη σχολή μαγείας Χόγκουαρτς. Περισσότεροι από 8.000 θαυμαστές του Ντάνιελ Ράντκλιφ και των άλλων πρωταγωνιστών άρχισαν να μαζεύονται στην πλατεία από το απόγευμα της Τετάρτης, πιάνοντας μια καλή θέση και προσπαθώντας να προλάβουν ένα πολυπόθητο βραχιολάκι, το οποίο τους εξασφάλιζε πρόσβαση στο μπροστινό μέρος του κιγκλιδώματος, απ’ όπου πέρασαν οι καλεσμένοι. Οι πιο φανατικοί είχαν φέρει μαζί τους στρώματα, ενώ κάποιοι έστησαν και σκηνές. Με τον εν λόγω πανηγυρικό τρόπο έπεσε η αυλαία της κινηματογραφικής ιστορίας του δημοφιλούς μάγου. Από τις επτά προηγούμενες ταινίες της σειράς «Χάρι Πότερ» μπήκαν στα ταμεία των δημιουργών περισσότερα από 4.800.000.000 ευρώ. Η συγγραφέας Τζόαν Κ. Ρόουλινγκ εξέδωσε το πρώτο βιβλίο της με τις περιπέτειες του δημοφιλούς μάγου πριν από 14 χρόνια. Ο λόγος για το «Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος», που έγινε ταινία το 2001. Τότε οι πρωταγωνιστές Ράντκλιφ και Γουάτσον ήταν ακόμη στην εφηβεία. Σήμερα έχουν πλέον ενηλικιωθεί και είναι από τους πιο πλούσιους ηθοποιούς στη Βρετανία. Η συνέχεια της ιστορίας του μάγου Πότερ θα γραφτεί από εδώ και στο εξής στο Διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα www.pottermore.com που, όπως ανακοινώθηκε, ξεκινάει οσονούπω η Ρόουλινγκ.

Ηλίας Μαραβέγιας

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα