Οργιο υποκρισίας, αλλά ούτε μια συγγνώμη για τη χημεία και τα… τέρατα

Αφού επί ημέρες υπουργοί και στελέχη του ΠΑΣΟΚ καλλιεργούσαν κλίμα… εμφυλίου, με χαρακτηριστικές δηλώσεις αυτές του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή και του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλη Καρχιμάκη, ήρθε στο υπουργικό συμβούλιο ο ιθύνων νους αυτής της γραμμής, πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, για να παίξει τη «μωρά παρθένα» που δεν ξέρει τίποτε για τον… φόνο και να ζητήσει και διακομματική επιτροπή με τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο… πυροβολούσαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπανδρέου «έδειξε» ως ενόχους «ακραίες πολιτικές ομάδες», «πρόσωπα που απεγνωσμένα αναζητούν προσωπικό ρόλο», αλλά και «ορισμένους διαμορφωτές της κοινής γνώμης που σιτίζονται από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης». Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, που με τις πολιτικές του αποφάσεις ταυτοποίησε τον Σοσιαλισμό με τη Βαρβαρότητα, επιχείρησε να αντιστρέψει τις ενοχές του υποβάλλοντας το ρητορικό ερώτημα «η βαρβαρότητα δεν είναι δημοκρατία», λέγοντας ότι αυτό δεν το είπε για να κάνει αυτοκριτική.

Η υποκρισία του πρωθυπουργού ήταν τέτοια, που δεν ψέλλισε ούτε καν το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο για μέρες στοχοποιούσαν από το Μαξίμου και την Ιπποκράτους, ενώ δεν δίστασε, επιδεικνύοντας τον μακιαβελισμό του, να προτείνει από πάνω και διακομματική επιτροπή της Βουλής και με αυτούς που το ΠΑΣΟΚ κατηγορούσε ως υπευθύνους των εκτρόπων. Παράλληλα, δεν δίστασε να απειλήσει και όσους αντιστέκονται, λέγοντας ότι «δεν πρόκειται να ανεχθεί αυθόρμητη ή οργανωμένη βία».

Ο κ. Παπανδρέου δεν μπόρεσε να πει ούτε μια συγγνώμη στους αθώους πολίτες που διαδήλωναν επί ημέρες στην πλατεία Συντάγματος και τους επιτέθηκαν με στόχο να τους διαλύσουν με δεκάδες χημικά και βόμβες κρότου-λάμψης.

Αποκορύφωμα της υποκρισίας ενός πρωθυπουργού που έχει παραδώσει τη χώρα στις δάνειες δυνάμεις ήταν η ατάκα της ομιλίας του, στην οποία έλεγε ότι «όσοι αναζητούν σωτήρες, μαγικές λύσεις και έξωθεν παρεμβάσεις υπονομεύουν βασικά δικαιώματα του ελληνικού λαού».

Η Ν.Δ., από τη μεριά της, υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση κρούει ανοιχτές θύρες και η ίδια καταδικάζει τα φαινόμενα βίας απ’ όπου και αν προέρχονται και με οποιοδήποτε πρόσχημα κι αν γίνονται.

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι μακριά νυχτωμένοι αν νομίζουν ότι, αξιοποιώντας τις προβοκάτσιες και τις γελοίες “συγκρούσεις” ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορέσουν να καταστείλουν το οργανωμένο ταξικό εργατικό λαϊκό κίνημα».

Νίκος Ελευθερόγλου



Φοβήθηκαν και ματαίωσαν το αγαπημένο Συμπόσιο του Παπανδρέου (στη Σύμη)

Το περίφημο Συμπόσιο της Σύμης, που ήταν η αγαπημένη καλοκαιρινή ασχολία του Γ. Παπανδρέου από το 1998, για πρώτη φορά φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί, υπό τον φόβο των αντιδράσεων που καθημερινά φουντώνουν εις βάρος του ιδίου και της κυβέρνησής του. Αλλωστε η κατάσταση είναι πλέον τόσο εκρηκτική που ούτε ο κ. Παπανδρέου προσωπικά τολμά να εμφανιστεί δημοσίως χωρίς ισχυρή προστασία…

Ετσι ενώ τα προηγούμενα 12 χρόνια στην αρχή ή το μέσο του καλοκαιριού συγκεντρώνονταν σε διαφορετικό πάντα μέρος διάφορες προσωπικότητες της διεθνούς πολιτικής και οικονομικής ζωής για να περάσουν λίγες ημέρες διαλόγου, συνδυάζοντάς τις όμως με δωρεάν διακοπές στην Ελλάδα, μια και τα έξοδα αναλάμβανε το Ιδρυμα ΙΣΤΑΜΕ – «Ανδρέας Παπανδρέου», φέτος δεν θα μπορέσουν να χαρούν τον ήλιο και τη θάλασσα του Αιγαίου.

Τη ματαίωση του προσφιλούς event του πρωθυπουργού παραδέχονται πλέον και στενοί του συνεργάτες (παρότι ουδέποτε γνωστοποιήθηκε επισήμως) αποδίδοντάς τη στο δήθεν «πυκνό πρόγραμμά του». Στην πραγματικότητα όμως, έχοντας αντιληφθεί το κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία, ο κ. Παπανδρέου πείσθηκε ότι καλόν είναι για τον ίδιο να αρχίσει να… κρύβεται!


Ο Βενιζέλος έλειπε και ο Γιώργος έκανε τον… άγριο για τις εκλογές

Απάντηση στον «συνεταίρο» του στην πρωθυπουργία Ευάγγελο Βενιζέλο (ο οποίος πάντως απουσίαζε) προσπάθησε να δώσει χθες ο Γ. Παπανδρέου, μέσω υπουργικού συμβουλίου, για το θέμα των εκλογών. Γαντζωμένος στην εξουσία και θέλοντας να δείξει ότι αυτός διατηρεί τον πρώτο λόγο, ο κ. Παπανδρέου επιχείρησε να κόψει τον βήχα στον αντιπρόεδρο (που φλερτάρει με τις κάλπες, εισηγούμενος ψήφιση του Μνημονίου 2 με 180 ψήφους), λέγοντας ότι «οι πολίτες θα κρίνουν με ωριμότητα την κυβέρνηση το 2013». Εως… τότε και παραμένοντας εκτός πραγματικότητας, απηύθυνε νέα πρόσκληση για «συνεννόηση», επαναλαμβάνοντας τα τετριμμένα ότι θα συνεχίσει και μόνος αν χρειαστεί. Κι όλα αυτά την ώρα που η πολιτική του αποτυγχάνει και παρά το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι αποδέχονται πλέον ανοιχτά το δίκιο των απόψεων Σαμαρά.

Ο κ. Παπανδρέου στην εισήγησή του στήριξε τις αλλαγές που προωθεί η Αννα Διαμαντοπούλου στα πανεπιστήμια και λόγω πολιτικού πανικού έκανε την καθιερωμένη επίθεση στα ΜΜΕ, γιατί προφανώς δεν εξυμνούν το μεταρρυθμιστικό… έργο του υπέρ των δάνειων δυνάμεων, για το οποίο δήλωσε περήφανος.

Για τα μάτια του κόσμου αντέδρασαν οι Χρ. Παπουτσής και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στο πολυνομοσχέδιο Παπακωνσταντίνου που συνενώνει τα δύο για μεταφορά υδρογονανθράκων και ενέργεια και διαγράφει ό,τι είχε προτείνει η Τίνα Μπιρμπίλη. Υποστηρίζοντας ο κ. Παπουτσής ότι η ΡΑΕ εμποδίζει τη ΔΕΗ να κάνει επενδύσεις, σημείωσε πως «πρέπει να αποφασίσουμε αν θα ψάχνουμε για πετρέλαιο ή θα είμαστε τουριστική χώρα». Η απάντηση ήρθε από το δίδυμο Παπακωνσταντίνου – Μανιάτη, που αντέτειναν το παράδειγμα της Νορβηγίας, πρώτης χώρας σε παραγωγή πετρελαίου, αλλά και σε αλιεία και τουρισμό. Μέχρι τα τέλη Ιουλίου αναμένεται ο διαγωνισμός για τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και στη Νότια Κρήτη (και όχι στο Αιγαίο, για… ευνόητους λόγους), ενώ πλήρης καταγραφή του υποθαλάσσιου ορυκτού πλούτου αναμένεται έως την άνοιξη. Σε βάθος… 20ετίας, τα έσοδα του Δημοσίου προσδοκάται να φτάσουν τα 15 δισ. ευρώ.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα