Το ΠΑΣΟΚ είχε φακελωμένο και τον Σημίτη!

«Μπαλοθιές» προς όλες τις κατευθύνσεις ρίχνει ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Κεφαλογιάννης στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του με τίτλο «Το χρονικό μιας πορείας – Πενήντα χρόνια αγώνες» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Στο βιβλίο του (τμήματα δημοσίευσε το vima on line) ο κ. Κεφαλογιάννης εξιστορεί περιστατικά από τον περίπου μισό αιώνα κοινοβουλευτικής και πολιτικής δραστηριότητας και κάνει αποκαλύψεις για πρόσωπα και ιστορικά γεγονότα.

Μία από τις βόμβες που ρίχνει ο κ. Κεφαλογιάννης είναι η ύπαρξη φακέλου που υπήρχε στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

Γράφει ο κ. Κεφαλογιάννης, που ανέλαβε το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως επί συγκυβέρνησης Ν.Δ. – Συνασπισμού με πρωθυπουργό τον Τζαννή Τζαννετάκη:

«Οταν μπήκα στο γραφείο του υπουργού και κάθισα στην καρέκλα, ασυναίσθητα άνοιξα το αριστερό συρτάρι του γραφείου, όπου με κατάπληξη είδα να υπάρχει πλήρης μικροφωνική εγκατάσταση, ενώ κάτω από το συρτάρι υπήρχε ένα κουμπί, που το ενεργοποιούσες με το αριστερό σου χέρι και μπορούσες έτσι να μαγνητοφωνήσεις τη συνομιλία σου με οποιονδήποτε επισκέπτη» υποστηρίζει ο κ. Κεφαλογιάννης και συνεχίζει:

«Τέτοιο εύρημα σε δημοκρατική κυβέρνηση ήταν αδιανόητο, ήταν όμως πραγματικότητα. Σε ένα διπλανό δωμάτιο, που χρησιμοποιούσε μόνο ο υπουργός για ξεκούραση, υπήρχε μια μικρή ντουλάπα (φωριαμός) όπου, ανοίγοντας το πρώτο συρτάρι, βγήκα έντεκα φακέλους οι οποίοι αφορούσαν κυρίως τους ηγέτες της Αριστεράς, αλλά περιέργως, ένας απ’ αυτούς αφορούσε τον Κώστα Σημίτη!»

Ο κ. Κεφαλογιάννης χαρακτηρίζει λάθος την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου και επισημαίνει ότι το διόρθωσε η κυβέρνηση της Ν.Δ. με την αθώωσή του.

Ιδιαίτερα επικριτικός είναι για τον Κώστα Μητσοτάκη, λέγοντας ότι στάθηκε «πάντα δίπλα στον Κ. Μητσοτάκη, αντρίκεια, με λόγο και συνέπεια» και επισημαίνει: «Και λυπούμαι, γιατί δεν έκανε κι εκείνος το ίδιο για μένα το 1993».

Ο πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι είναι διαχρονική η ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση και από αυτό δεν εξαιρεί ούτε τον Κώστα Καραμανλή.

Για την υπόθεση Siemens τονίζει ότι είναι ίσως μοναδική περίπτωση διαπλοκής των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων με οικονομικά συμφέροντα και από τα μεγαλύτερα πολιτικά σκάνδαλα που έγιναν στη χώρα μας.

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα