Τούρκος μεγιστάνας θέλει να αγοράσει ελληνικά νησάκια

Μπορεί η διαφήμιση να έλεγε «Ελληνας κροίσος με… έξι γράμματα, αλλά στην πραγματικότητα Τούρκος κροίσος με τέσσερα γράμματα επιθυμεί να αγοράσει διακαώς ελληνικές νησίδες στο Αιγαίο και μάλιστα δεν διστάζει να αποκαλύψει ότι, αν δεν τον αφήσουν να το κάνει απευθείας, θα δημιουργήσει εταιρία στην Αθήνα και θα κάνει μέσω αυτής τις αγορές. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανοίξει την κερκόπορτα με το Μεσοπρόθεσμο, μια και για να μαζέψει χρήματα για τις… δάνειες, βγάζει τον εθνικό πλούτο στο σφυρί. Από την άλλη, οι γείτονές μας αποθρασύνονται, πιστεύοντας ότι θα βάλουν πόδι στο Αιγαίο και ότι θα μας εξαγοράσουν με μια… χούφτα τουρκικές λίρες που θα τις ανταλλάξουν με ευρώ. Η είδηση αυτή ήρθε να επιβεβαιώσει όσα αποκαλύφθηκαν χθες στη Βουλή για τη σύμπραξη του Ελληνικού Δημοσίου στο θέμα της πώλησης νησιών στο Αιγαίο και στο Ιόνιο μέσω Διαδικτύου.

Ο Τούρκος κροίσος, που έχει στην ιδιοκτησία του μία από τις μεγαλύτερες τουρκικές εταιρίες κατασκευών, τη FIYAPI A.S., όπως αποκάλυψε στο τουρκικό πρακτορείο Ανατολή είναι ήδη σε διαπραγματεύσεις για τρεις ελληνικές νησίδες. Συγκεκριμένα, ενδιαφέρεται για τις νησίδες Λυχνάρι, Καλτσονήσι, Μικρή Αμοργός, Καρδιώτισσα, Ναυσικά και Βουβαλώ, και ισχυρίζεται ότι έχει ήδη εξασφαλίσει κεφάλαιο 20.000.000 ευρώ και έχει την πρόθεση να επενδύσει άλλα 80.000.000 ευρώ.

Ο Φικρέτ Ινάν όμως στις δηλώσεις του ρίχνει κι άλλες βόμβες. Πρώτη, ότι και πέρυσι είχαν υπάρξει και άλλες προτάσεις για να αγοραστούν νησίδες από άλλους αγοραστές, αλλά δεν προσχώρησαν εξαιτίας αντιδράσεων στην Ελλάδα.

Δεύτερη και πιο δυνατή, ότι το γραφείο που μεσολαβεί διαψεύδει τις φήμες ότι δεν πρόκειται να πουληθούν ποτέ σε Τούρκους και διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα. «Ισως βέβαια την τελευταία στιγμή παρεμβληθούν κάποια εμπόδια, οπότε θα δημιουργήσω μια εταιρία στην Ελλάδα για να αγοράσει αυτά τα νησιά. Είμαι αποφασισμένος να τα αποκτήσω».

Οι φιλοδοξίες όμως του Τούρκου μεγαλοεπιχειρηματία δεν σταματούν εκεί. Τα… μεγαλόπνοα σχέδιά του προβλέπουν να δημιουργήσει γέφυρα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και να βάλει μια γραμμή φέρι μποτ που θα εξυπηρετεί τα νησιά, ενώ σκοπεύει να δημιουργήσει και αλυσίδα ξενοδοχείων.

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα