Οι «anonymous» απειλούν τη… μαύρη λίστα του Τειρεσία

«Συγχαρητήρια. Τραβήξατε την προσοχή μας και τώρα είστε ο στόχος στον πόλεμό μας ενάντια στο σάπιο σύστημά σας. Είμαστε λεγεώνα. Δεν συγχωρούμε. Δεν ξεχνάμε. Να μας περιμένετε!» Με τα λόγια αυτά, που ακούγονται μέσω μίας αλλοιωμένης γυναικείας φωνής (στα γαλλικά) που «ντύνει» ένα βίντεο με σκηνές από τα δραματικά επεισόδια της περασμένης εβδομάδας, οι παγκοσμίως γνωστοί χάκερ «anonymous» δηλώνουν τη στήριξή τους στον ελληνικό λαό και κηρύσσουν διαδικτυακό πόλεμο στην κυβέρνηση και την τρόικα!

Λίγο αργότερα, ένα ακόμα βίντεο των «anonymous» ανεβαίνει στο Internet. Αυτή τη φορά η φωνή που το «συνοδεύει» είναι ανδρική (αλλοιωμένη, και στα γαλλικά), αλλά το νόημα παραμένει το ίδιο: «Ο χρόνος έχει έρθει για εμάς να επιλέξουμε πώς τα παιδιά μας και οι νεότερες γενιές θα μας θυμούνται!» Την ίδια στιγμή, όλους τους διαχειριστές των ελληνικών κυβερνητικών ιστοσελίδων αλλά και τους «ομολόγους» τους σε ιστοσελίδες τραπεζών, οργανισμών αλλά και ιστοσελίδες όπως αυτή του ΔΝΤ τους λούζει κρύος ιδρώτας. Ακολουθεί νέο «χτύπημα», αυτή τη φορά μέσω twitter. Εκεί οι ανώνυμοι γράφουν: «Η επιχείρηση Ελλάδα ξεκίνησε!» Στόχος, σύμφωνα με τους ίδιους, είναι η επίσημη ιστοσελίδα του ΔΝΤ, ενώ δεν αποκλείεται τις προσεχείς ημέρες να «χτυπηθεί» και κάποια ελληνική ιστοσελίδα που για πολλούς θα είναι τραπεζικά υπολογιστικά συστήματα ή ακόμα και ο… Τειρεσίας, όπως φοβούνται οι Ελληνες αξιωματούχοι!

«Αυτό το μήνυμα είναι για όλους σας. Σας παρακολουθούμε να γκρεμίζετε και το τελευταίο ίχνος δημοκρατίας στη χώρα σας. Σας παρακολουθούμε να υπογράφετε εξωφρενικά συμφωνητικά με το ΔΝΤ και να ξεπουλάτε τις ψυχές του λαού σας για να ικανοποιείτε τους φίλους σας. Επί αιώνες η χώρα σας ήταν το περήφανο λίκνο της δημοκρατίας και του πολιτισμού, αλλά τώρα μετατρέψατε τη χώρα σας σε παιχνιδότοπο για τους κερδοσκόπους για να πειραματιστούν με το οικονομικό τους Ράιχ» ακούγεται στο δεύτερο βίντεο! Οι «anonymous» επιτίθενται σε κυβερνητικές ιστοσελίδες σε διάφορες χώρες του πλανήτη με μαζικές ταυτόχρονες επισκέψεις (DDOS attack) που προκαλούν την πτώση του site, ενώ παράλληλα δημιουργούν και σοβαρά προβλήματα στην ασφάλεια.

Πριν από τους «anonymous», πάντως, ένα νέο χτύπημα από Ελληνες χάκερ έγινε σε κυβερνητική ιστοσελίδα και μάλιστα σχετική με την Πληροφορική. Την επίθεση εξαπέλυσε η GHS (Ελληνική Hacking Σκηνή) κατά του e-services.gov.gr (Ενίσχυση Επιχειρήσεων για Την Υλοποίηση Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών), αλλοιώνοντας το περιεχόμενο της σελίδας και αναρτώντας σχετικό μήνυμα για την παιδεία και τους πολιτικούς.

«Δεν συγχωρούμε. Δεν ξεχνάμε. Να μας περιμένετε».

Βίντεο 1 (ανδρική αλλοιωμένη φωνή, σκηνές από τις πρόσφατες συγκρούσεις στο Σύνταγμα)

«Για υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα είμαστε σιωπηλοί, καθώς οι ελευθερίες μας και η ευημερία μας πωλούνται. Δεν μπορούμε πλέον να αγνοήσουμε τις αγριότητες στην Ελλάδα, γιατί μετά την Ελλάδα καμία χώρα δεν θα μείνει αβλαβής από την πλεονεξία των τραπεζικών καρτέλ και των διεφθαρμένων κυβερνήσεων. Ερχόμαστε ενώπιόν σας με ένα μεγάλο βάρος πάνω στις καρδιές μας και μιλούμε στις συνειδήσεις σας, να κάνετε αυτό που θεωρείτε σωστό ως συνάνθρωποί μας, ηθικά, ανθρώπινα και συνειδητά. Ενωμένοι όλοι μαζί σαν ένας, διαιρεμένοι από τίποτα ενάντια στην αρρώστια που μολύνει την κοινωνία μας. Είμαστε οι ανώνυμοι. Είμαστε λεγεώνα. Δεν συγχωρούμε. Δεν ξεχνάμε. Να μας περιμένετε».

Νίκος Δεμισιώτης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα