Ολοι (πάλι!) διαφωνούν με… όλους

Ούτε μήνα δεν έχει κλείσει με τη νέα της σύνθεση η κυβέρνηση και τα «μαχαίρια» έχουν ήδη βγει, επιβεβαιώνοντας ότι το «συνεκτικό σχήμα» και η αρμονική συνεργασία δεν ήταν τίποτε άλλο παρά όνειρα θερινής νυκτός.

Η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να μοιάζει με καζάνι που βράζει μια και η «ειρήνη» που έχει επιτευχθεί κρέμεται από μια κλωστή, αφού και τα προβλήματα και οι ανταγωνισμοί είναι σε ημερήσια διάταξη.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επιχειρεί να αποπροσανατολίσει τα στελέχη, κερδίζοντας χρόνο με… εργασιοθεραπεία.

Συνεχείς συσκέψεις και υπουργικά συμβούλια μπαίνουν στην ατζέντα. Στη σημερινή συνεδρίαση, ο πρωθυπουργός θα μπει κι αυτός στο παιχνίδι της κόντρας με τον ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνοντας ότι αυτός είναι ο ιθύνων νους του σχεδίου που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Είναι πιθανόν επίσης να αναφερθεί και σε όσα δραματικά συνέβησαν στο Σύνταγμα.

Στον χορό των διαφωνιών τα επεισόδια συνεχίζονται.

Μόλις προχθές ο υπουργός Υποδομών Γ. Ραγκούσης αρνήθηκε να υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα του προκατόχου του Δ. Ρέππα για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των οδηγών ταξί, οριστικοποιώντας το ρήγμα στις σχέσεις τους, που ξεκίνησε όταν ο πρώτος καθαιρέθηκε από «πρώτος τη τάξει υπουργός» εξαιτίας του κ. Ρέππα. Κόντρα όμως φέρεται να υποβόσκει και μεταξύ του Γ. Ραγκούση και του «διαδόχου» του στο υπουργείο Εσωτερικών Χ. Καστανίδη με αφορμή τον «παραγκωνισμό» του γ.γ. και στενού συνεργάτη του κ. Ραγκούση, Δ. Στεφάνου. Και εδώ οι σχέσεις των δύο αντρών έχουν παρελθόν, από την εποχή της «Υπατίας» και της Κερατέας. Παρελθόν έχουν και οι «κακές» σχέσεις Γ. Παπακωνσταντίνου – Ευ. Βενιζέλου, με τον τελευταίο να… σφάζει με το γάντι τον προκάτοχό του, αρχής γενομένης όταν τον έδωσε βορά στους βουλευτές για μη συμφωνία με την τρόικα των αλλαγών που είχε φέρει στο Μεσοπρόθεσμο για να τους κατευνάσει.

Νέες κόντρες μεταξύ υπουργών έφερε στην επιφάνεια η ρύθμιση της Αννας Διαμαντοπούλου -που υποστηρίζεται πάντως σθεναρά από τον πρωθυπουργό- για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Τουλάχιστον τρεις υπουργοί διαφωνούν είτε επί της ουσίας είτε για το τάιμινγκ που επελέγη και θα μπορούσε να συμπαρασύρει φοιτητές και εκπαιδευτικούς στους δρόμους, προκαλώντας εκρηκτικό μείγμα με τους «Αγανακτισμένους». Μεταξύ των διαφωνούντων φέρονται να είναι ο Ανδρ. Λοβέρδος -που πάντως εκτιμάται ότι δεν θα προκαλέσει πρόβλημα- και ο Γ. Ραγκούσης, που στο παρελθόν επιχείρησε να αναβάλει την παρουσίαση του νομοσχεδίου. Σοβαρές ενστάσεις όμως φέρεται να έχει και ο Ευ. Βενιζέλος, που στο προηγούμενο άτυπο υπουργικό επιφυλάχθηκε να τις εκφράσει, αφού έπρεπε να προετοιμαστεί για την τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. Διαφωνίες πάντως αναμένονται και από βουλευτές στον σημερινό ΚΤΕ Παιδείας ΠΑΣΟΚ, σε συνέχεια των προηγούμενων, από τους Εύα Καϊλή και Κ. Καρτάλη.

Βασίλης Θασίτης


Ερώτηση στη Βουλή για τη ΜΚΟ της μαμάς του πρωθυπουργού που στηρίζουν ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, Τ.Τ.

Οικογενειακό ρουσφέτι στη μαμά του πρωθυπουργού! Ο λόγος, για την κρατική διαφήμιση με την οποία έχει «τιγκάρει» η παγκοσμίως άγνωστη ιστοσελίδα της ΜΚΟ «Κέντρο Ερευνας και Δράσης για την Ειρήνη» (ΚΕΔΕ), στην οποία επίτιμη πρόεδρος είναι η μητέρα του πρωθυπουργού, Μαργαρίτα Παπανδρέου.

Το θέμα, που είχε αναδείξει και η «δημοκρατία», έφτασε πάντως και στη Βουλή μετά την ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Ν.Δ. Ν. Νικολόπουλος, ο οποίος καλεί την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Εξωτερικών Στ. Λαμπρινίδη να απαντήσουν πώς γίνεται η σχεδόν μηδενικής επισκεψιμότητας ιστοσελίδα (www.kede.org) να βρίθει κρατικών διαφημίσεων όπως του ΟΠΑΠ, της ΕΥΔΑΠ, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, υπουργείων κ.α.

«Επρεπε να περάσουν 20 μήνες διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για να καταλάβουμε τι εννοούσε ο πρωθυπουργός όταν προεκλογικά έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν. Ομως στην Ελλάδα του Μνημονίου και της τρόικας, στην Ελλάδα των “Αγανακτισμένων”, είναι προκλητικότατο κάποιοι να δίνουν κρατική διαφήμιση στην ιστοσελίδα της ΜΚΟ ΚΕΔΕ, στην οποία είναι πρόεδρος η μητέρα του πρωθυπουργού, Μαργαρίτα Παπανδρέου» αναφέρει με νόημα ο κ. Νικολόπουλος.

Ο κ. Νικολόπουλος ρωτά τους υπουργούς ποιες κρατικές υπηρεσίες και ποιοι οργανισμοί είχαν ή έχουν ακόμα και σήμερα διαφήμιση στην ιστοσελίδα και ποια είναι τα έσοδα της ΜΚΟ ΚΕΔΕ από τις διαφημίσεις στην ιστοσελίδα της τους τελευταίους 20 μήνες. Χθες πάντως από την ιστοσελίδα -ως ομολογία ενοχής το ερμήνευσαν κάποιοι- είχαν αφαιρεθεί όλες οι διαφημίσεις και είχε μείνει μόνο αυτή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. πάντως έφερε στη Βουλή και δεύτερο ανάλογο θέμα, ζητώντας εξηγήσεις και στοιχεία «για κρατικές χορηγίες σε συνέδρια που φερόταν να οργάνωνε μια άλλη εταιρία της οικογένειας Παπανδρέου, η “I4CENSE” με έδρα την Ελβετία και μοναδικούς εταίρους της τον αδελφό του πρωθυπουργού Ανδ. Παπανδρέου και τη σύζυγό του».

Γιώργος Λυκουρέντζος


Ν. Σαλαγιάννης και Τ. Αντωνίου κατά Ραγκούση για τις άδεις ταξί

Ούτε στο ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να βρει συναίνεση στο θέμα των ταξί Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος χθες «είδε» δύο συντρόφους του να τον καρφώνουν μέσω ερώτησης στη Βουλή για το θέμα.

Αργά χθες το βράδυ οι βουλευτές Τόνια Αντωνίου και Νίκος Σαλαγιάννης τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί τον νέο υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την απόφασή του να ανοίξει άμεσα το επάγγελμα των ταξιτζήδων, «κατηγορώντας» τον ότι άλλαξε μια κυβερνητική απόφαση την οποία είχε χαιρετίσει ο κλάδος των ταξί και η οποία εξασφάλιζε τη συναίνεση των επαγγελματιών του κλάδου των ταξί.

«Οι εκπρόσωποι του κλάδου των ταξί είχαν χαιρετίσει τη δημοσιοποίηση του Προεδρικού Διατάγματος τον περασμένο Ιούνιο από τον Δ. Ρέππα, με το οποίο διαμορφώνονταν ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον για τους ιδιοκτήτες ταξί, υψηλής ποιότητας μεταφορικές υπηρεσίες για τους πολίτες και εξίσωση των υπηρεσιών με αυτές των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών. Ωστόσο η νέα ηγεσία του υπουργείου έρχεται σήμερα να αναιρέσει την πολιτική απόφαση της προηγούμενης ηγεσίας, που ήταν απόφαση συμφωνημένη σε κυβερνητικό επίπεδο και εξασφάλιζε τη συναίνεση» αναφέρουν οι δύο βουλευτές.

Καταλήγουν δε ζητώντας σαφείς εξηγήσεις από τον κ. Ραγκούση για ποιον λόγο άλλαξε την προηγούμενη απόφαση του κ. Ρέππα.

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα