Απειλούν με εμφύλιο

Σε μέγιστο πολιτικό ολίσθημα με οξύτατες εκφράσεις και διχαστικά μηνύματα, που ξυπνά τις εμφυλιοπολεμικές μνήμες των αιματηρών γεγονότων της μετακατοχικής Ελλάδας και της εποχής των τρικύκλων και της «Καρφίτσας», υπέπεσε ο «εκτελεστικός βραχίονας» του σχεδίου της ωμής κρατικής βίας που αιματοκύλισε την πλατεία Συντάγματος. Σε ομιλία του χθες στον ναό της Δημοκρατίας ο υπουργός Προστασίας Χρήστος Παπουτσής, επιχειρώντας να τρομοκρατήσει τον διαρκώς αυξανόμενο όγκο των αγανακτισμένων πολιτών που διαδηλώνουν και αποδοκιμάζουν χωρίς κομματική προτροπή τους 155 βουλευτές οι οποίοι ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο, απείλησε απροκάλυπτα με αντίποινα από πράσινα κομματικά τάγματα ασφαλείας που θα επιχειρήσουν να… τιμωρήσουν όσους δεν σκύβουν το κεφάλι στην εθνική δουλοπρέπεια. Μάλιστα, κατά απαράδεκτο τρόπο και σε μια επίδειξη πρωτοφανούς κοινοβουλευτικού «κιτρινισμού», ενέπλεξε στο γνωστό και οργανωμένο σχέδιο «θυματοποίησης» (των κυβερνητικών στελεχών που τα κυνηγά ο «μπαμπούλας» των καθηγητών της ιδεολογικής τρομοκρατίας) και την οικογένειά του. «Για όλους εκείνους τους ανήθικους, ανέντιμους και δειλούς ανθρώπους, θέλω να τους πω, μακριά τα χέρια από τη γυναίκα μου και το παιδί μου!». Βέβαια ο υπεύθυνος του τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος, έγκαιρα με δήλωσή του αποστόμωσε τις ύποπτες, προβοκατόρικες και επικίνδυνες δηλώσεις Παπουτσή. «Οι απειλές εναντίον μελών της οικογένειάς του, του παιδιού του, δεν μπορεί να είναι ανεκτές από κανέναν» είπε ο κ. Νάκος εκφράζοντας αξιοπρεπείς συμπεριφορές διαμαρτυρόμενων πολιτών και παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από όλες τις ακρότητες.

Κακλαμάνης-Καρχιμάκης-Παπουτσής

Είναι πια ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση στο σχέδιο ολικής επίθεσης, ποινικοποίησης και άλωσης του κινήματος των «Αγανακτισμένων» (μιλώντας αδιακρίτως και αναπόδεικτα για Συριζαίους και αναρχοαυτόνομους) χρησιμοποιεί τρεις πολιτικούς: τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη, τον Χρήστο Παπουτσή και τον μπατζανάκη του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη (έχουν παντρευτεί αδελφές). Χτες στη Βουλή πάλι ο κ. Κακλαμάνης (που πέρυσι έτρεχε να κρυφτεί σε καφετέρια όταν τον κυνήγησαν στο κέντρο της Αθήνας) έκανε τον «σκηνοθέτη» για να αρχίσει το εμφυλιοπολεμικό προσκλητήριο Παπουτσή.

«Πες καθαρές κουβέντες σε αυτούς που σε διασύρουν», τον τσίγκλισε ο κ. Κακλαμάνης, που δύο μέρες νωρίτερα είχε κάνει πάλι τον δημόσιο κατήγορο του καθεστώτος εναντίον των «Αγανακτισμένων» λέγοντας ότι «πρέπει να προστατέψουμε τη συνταγματική νομιμότητα και γαλήνη του λαού από αυτούς που επιδιώκουν επεισόδια». Και βέβαια ο κ. Παπουτσής θυμήθηκε το 1946-49. «Εχει σκεφτεί κανείς εξ αυτών τι πρόκειται να γίνει αν κάποιος εξ ημών απευθυνθεί στους ψηφοφόρους μας και τους ζητήσει να επιβεβαιώσουν την εμπιστοσύνη τους και την ψήφο τους στο πρόσωπό μας; Δεν το σκέφτονται;» είπε ως νοσταλγός άλλων εποχών, υπονοώντας ότι αν οι πιέσεις συνεχιστούν τότε πρόθυμοι «πρασινοφρουροί» θα προστρέξουν σε βοήθεια εφαρμόζοντας το «οφθαλμόν αντί οφθαλμού» και αιματοκυλώντας τη χώρα. Προφανώς ακόμα δεν έχει καταλάβει τι έχει πει ο άνθρωπος που μετέφερε υπάκουα την εντολή του Μαξίμου, να χτυπηθούν στο ψαχνό πατεράδες, μανάδες και συνταξιούχοι στο Σύνταγμα.

Οι επιδρομείς και ο Κολλάτος

Ο κ. Παπουτσής κατονόμασε τον γνωστό σκηνοθέτη Δημήτρη Κολλάτο -«λειτουργεί ως προέκταση της πλατείας» είπε ο υπουργός του «Σαμίνα»- ως υποκινητή επισκέψεων και επιδρομών σε σπίτια πολιτικών, ενώ κάλεσε τα υπόλοιπα κόμματα να απαντήσουν αν καταδικάζουν τέτοιες ενέργειες. Ως γνωστόν, ο κ. Κολλάτος έχει προγραμματίσει για αύριο το απόγευμα εκδήλωση του «Πόρτα-Πόρτα» έξω από το σπίτι του υπουργού στον Χολαργό. Μάλιστα ο κ. Παπουτσής αναφέρθηκε και στη χθεσινή πορεία πολιτών του Παπάγου και του Χολαργού στους δρόμους της πόλης (γύρω στα 100 άτομα), που πέρασε έξω από το σπίτι του στην οδό Κλείτου. Ο υπουργός όμως ξέχασε να αναφερθεί στην προκλητική αστυνομική παρουσία πάνω από 40 αστυνομικών που μέρα νύχτα προστατεύουν την οικία του (την ώρα που το έγκλημα γιγαντώνεται στις γειτονιές της Αθήνας και ο κόσμος τρώει ξύλο και χημικά στις πλατείες), γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του ήρωα της Κύπρου, στρατηγού ε.α. Δημήτρη Αλευρομάγειρου, δημότη της περιοχής. «Είναι γνωστό ότι έξω από την πρωθυπουργική κατοικία στο Λονδίνο υπάρχει ένας καλοκάγαθος αστυνομικός, (άοπλος, ούτε καν με κλομπ), ο οποίος δέχεται ευχαρίστως να φωτογραφίζεται με τους τουρίστες» δήλωσε πριν από λίγες μέρες ο στρατηγός επισημαίνοντας ότι δεν τρέφει καμία απολύτως συμπάθεια προς τους Βρετανούς. «Τι θέλουν να δείξουν με αυτά οι Αγγλοι είναι προφανές. Κάτι σαν το παλαιό δικό μας “Ισχύς μου η αγάπη του λαού”, το οποίο, επειδή ακριβώς δεν τηρήθηκε ποτέ στην Ελλάδα, ο ευφυής λαός μας μετέτρεψε σε “Ισχύς μου η απάτη του Λαού”».

Στέφανος Χίος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα