«Σαν χιμπαντζής σε ερωτικό οίστρο»

«Χιμπαντζής σε ερωτικό οίστρο». Με αυτές τις λέξεις είχε καταγγείλει η Γαλλίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος Τριστάν Μπανόν τον Ντομινίκ Στρος Καν σε τηλεοπτική εκπομπή το 2007.

Τότε οι τηλεοπτικοί παραγωγοί αποφάσισαν να καλύψουν ηχητικά το όνομα του Ντε Ες Κα. Δεν ήταν όμως η πρώτη φορά που η 31χρονη πλέον Γαλλίδα αναφερόταν στη σεξουαλική επίθεση. Η Τριστάν Μπανόν είχε περιγράψει τις λεπτομέρειες της φερόμενης απόπειρας βιασμού στο μυθιστόρημά της δίχως να χρησιμοποιήσει ονόματα.

Για ποιο λόγο όμως αποφάσισε να καταθέσει μήνυση με καθυστέρηση οκτώ ετών; Σε συνέντευξή της στο γαλλικό περιοδικό «L’ Express» εξηγεί τους λόγους της οκταετούς σιωπής της. «Τότε ήμουν μόλις 23 ετών και εργαζόμουν ως δόκιμη δημοσιογράφος. Τι βάρος είχε ο λόγος μου δίπλα σε εκείνον του Ντομινίκ Στρος Καν;» Προσθέτει δε ότι η μήνυση ήταν ένας τρόπος «να θέσει τέλος σε οκτώ χρόνια κόλασης και να μπορέσει να κοιτάξει ξανά τον εαυτό της στον καθρέφτη».

Αν και δηλώνει δημοσίως ότι «αηδιάζει να βλέπει τον Στρος Καν ελεύθερο, ελπίζει στην απαλλαγή από τις κατηγορίες που τον βαραίνουν στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, έτσι ώστε να επιστρέψει στη Γαλλία και να αναμετρηθούν στα γαλλικά δικαστήρια».

Η Τριστάν Μπανόν δεν δίστασε να καταθέσει στο γαλλικό περιοδικό «L’ Express» γλαφυρές λεπτομέρειες σχετικά με τη σεξουαλική επίθεση. Αναφέρθηκε δε στους γνώστες της φερόμενης απόπειρας βιασμού, μεταξύ των οποίων είναι ο Φρανσουά Ολάντ, ο Γάλλος σοσιαλιστής που αναδείχτηκε φαβορί των προεδρικών εκλογών 2012 μετά τη σύλληψη του Ντε Ες Κα. Οσο για την αντίδραση Ολάντ; «Αμνησία», αφού απαντά ότι δεν είχε ποτέ λεπτομερή γνώση πέρα από μια αναφορά που είχε κάνει η μητέρα της, Αν Μανσουρέ, και στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Παράλληλα, στην Αμερική οι Αμερικανοί εισαγγελείς ετοιμάζονται να αποσύρουν τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση εναντίον του Ντομινίκ Στρος Καν εξαιτίας της «αναξιοπιστίας της παγκόσμιας καμαριέρας», ενώ δικηγόρος της Ναφισάτο Ντιάλο εκφράζει την υποστήριξή του στην Τριστάν Μπανόν που αντιμετωπίζει την αμφισβήτηση μεγάλου μέρους της γαλλικής κοινής γνώμης. «Αποκυήματα φαντασίας», όπως ισχυρίζεται ο Ντε Ες Κα, ή σκοτεινή πλην βίαιη πλευρά ενός Γάλλου εραστή;

Δήμητρα Αθανασοπούλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα