Βορίδης: Δεν αποκλείω κάτι χειρότερο από όσα βλέπουμε

Αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα αποδοκιμασιών σε βάρος κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ύστερα και από την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, ενώ μια καίρια επισήμανση έκανε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης, χωρίς να αποκλείει «κάτι χειρότερο από αυτά που βλέπουμε».

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΛΑΟΣ, εκτιμώντας ότι οι αντιδράσεις δεν είναι ομογενοποιημένες, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ προσδιόρισε ως βασικούς λόγους αντίδρασης των πολιτών την οικονομική πολιτική που θίγει τα εισοδήματα πολλών, την ατιμωρησία πολιτικών και δημόσιων λειτουργών και τη βίαιη αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, εντοπίζοντας τη λύση στην ανασύνθεση του πολιτικού συστήματος, στην αναθεώρηση του Συντάγματος και την αλλαγή νοοτροπίας της κοινωνίας. Κατηγόρησε παράλληλα μερίδα της Αριστεράς για «σπέκουλα», διότι «δεν θέλει δημιουργική λύση για να γίνει η Ελλάδα μια φυσιολογική χώρα, αλλά να ζήσει τη δική τη φαντασίωση».

Την ίδια ώρα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να… προφυλαχθούν από νέο γύρο αποδοκιμασιών και επιθέσεων από τους οργισμένους ψηφοφόρους. Ορισμένοι οδηγούνται πάντως στην πλήρη γελοιοποίηση.

Για παράδειγμα ο βουλευτής Αλ. Αθανασιάδης, αφού καλά καλά διατυμπάνισε ότι θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο και έκανε στροφή 180 μοιρών την τελευταία στιγμή, «συνθλιβόμενος από τα συμφέροντα», όπως λέει, διαμηνύει τώρα σε όλους τους τόνους ότι δέχθηκε απειλητικά τηλεφωνήματα για τη ζωή του, ακόμα και από το εξωτερικό. «Μην τολμήσεις να ψηφίσεις “όχι” γιατί θα σε βρουν στο χαντάκι» υποστηρίζει ότι του διεμηνύθη ανωνύμως. Να κατονομάσει τους υπευθύνους και να απευθυνθεί στον εισαγγελέα τον κάλεσε και η ίδια η κυβέρνησή του, υποβαθμίζοντας τους ισχυρισμούς τους.

Επίσης, το λαϊκό αίσθημα προκαλεί η βουλευτής Εβρου του ΠΑΣΟΚ Ολγα Ρενταρή, η οποία, αφού ψήφισε κι αυτή το Μεσοπρόθεσμο, προειδοποιεί τώρα δήθεν για «νέο αντάρτικο» τον Σεπτέμβριο. «Αν δεν εφαρμοστεί το Μεσοπρόθεσμο, δεν είναι δική μου ευθύνη» είπε, προειδοποιώντας με ψεύτικη ευαισθησία ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει πιο επώδυνα μέτρα.

Τέλος, την επίσημη ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας επικαλείται η Ροδούλα Ζήση για να φορτώσει σε αυτούς τις ευθύνες για την πορεία «Αγανακτισμένων» της περιοχής προς το γραφείο της…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα